13 Mart 2022 Pazar

Vazgeçmeyelim derken ki kasıt bu işte


Vazgeçmeyelim derken ki kasıt bu işte. Değersiz futbolcuların yok. Düşüş yaşarlar, formsuz olabilirler ama bu onları kötü futbolcu yapmaz. Bazı Galatasaray taraftarı için x ismi "çöp" ilan etmek çok kolay. Çöp kelimesini de sevmiyorum bu arada, çok çirkin ifade. Galatasaray forması giyen ve kötü olan futbolcu için de bu ifadeyi kullanmam. Sürekli bu şekilde ifade edildiği için dile getiriyorum. Daha dikkatli hareket etmek lazım.

Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu da bu ifadelerden son dönemde nasiplendiler. Takım kötü gittikçe, ihale de biraz bu futbolculara yıkıldı. Oysa birçok futbolcu kötü durumda, iyi olan isimler çok daha az. İşin Avrupa'daki görüntüsü başka, ligdeki başka. Son dönemde lige daha çok odaklandığımız için bunları konuşuyoruz. Bu futbolcuların tavanını tahmin edip, iyi oldukları dönemlerdeki performansını biliyorsun.

Bunu bilirken de, futbolcular adına nasıl kesin hükümlü oluyorsun? Taylan Antalyalı'nın geçen sezonun ilk yarısında, 6 numara olarak performansını kim beğenmiyordu? Ya da Berkan Kutlu'yu Alanyaspor'da ve Galatasaray'daki ilk günlerinde beğenmedik mi? Futbolcular düşebilir ama biraz da takımın durumuna bakmak lazım. Sadece onlar değil ki, çoğu isim düşüyor. Yükseleni geçtim, aynı çizgide devam eden futbolcu sayın da azdı.

Bir de taraftar silip atınca, bu futbolcular nasıl ayağa kalkacak? Neyse ki Avrupa kimliğimiz bambaşka ve orada öz güveni toparlıyoruz. Bu futbolcular da aslında iyi isimler olduklarını tekrar kanıtlıyor. Barcelona gibi bir deplasmanda Taylan Antalyalı'yı 6 numarada kullandın ve müthiş futbol oynadı. Berkan Kutlu da kendisine verilen görevi iyi uyguladı ve takımın dinamizmi üzerindeki etkisi büyüktü. Futbolcuların tarzını konuşmak başka, ne verebileceğini konuşmak başka.

Elindeki futbolcunu kaybetme. Hele ki yerli ağırlığı artacakken, bu isimleri kaçırma. Taylan Antalyalı da, Berkan Kutlu da, x de, y de gerekiyor, lazım bu adamlar. Avrupa'da katkı alıyorsun. Demek ki kötü futbolcular değiller. Ligde de kazanmaya bakıp, doğru yapıyı oluşturacaksın. Eksik olabiliriz, bazı noktalarda kalite sorun olabilir de, Galatasaray'ın asla kötü bir kadrosu yok. Bunu her zaman savundum ve savunmaya devam edeceğim.

13 yorum:

  1. Galatasaray'ın ciddi bir kalite sorunu var. Sezon planlaması yapılırken en önemli yer atlanarak bu planlama yapılmış maalesef. Orta hem nicelik olarak hem de nitelik olarak aşırı yetersiz.
    Defans yapıp, kapanarak maç kazanmak tabi ki bir meziyettir. Uefa'da bu sayede ilerledik. Ama lig gibi uzun maratonda futbol oynamadan, oyuna hükmetmeden başarılı olma şansın yok. Bu sebeple hala küme düşme hattındayız. Kötü kadro planlamasının günahı tabi ki bu çocuklarda değil. en büyük sorumlusu Fatih Hoca. Tamamen onun isteği ve taleplerine göre kulübün tüm imkanları zorlanarak kuruldu bu kadro. Ama ne oyun olarak ne de kalite olarak bizi tatmin etmedi. Galatasaray çalım atabilen, kreatif, topla mesafe kat eden orta sahalara ihtiyaç duyuyor. Cicaldau ve Berkan'a 11 milyon euro harcayarak maalesef bu sezonu çöpe attık. bu ikisinden zarar etmeyiz belki ama hem bu seneyi kaybettik hem de seneye avrupa kupalarına gitme ihtimalini de kaybettik. Geçtim şampiyonluğu falan.
    Çok kötü bir kenar yönetimi, kadro planlama hatası, hücumdaki tıkanıklığı, kapanan takımlara karşı tıkanıklığı aşacak planı bir türlü üretememe, sürekli transfer odaklılık bizi buraya getirdi.
    Bir daha böyle kötü planlama yapılan bir sezon umarım yaşamayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Planlama kötü değil, eksik. Kalite sorunu olsa da, bu takım gayet iyi. Fatih Hocaya da bu yapı adına teşekkür etmek gerekiyor. Avrupa görüntüsü her şeyi açıklıyor. Umarım bu tarz iyi planlamalar devam eder. Eksiklikleri gidereceğiz.

      Sil
    2. Doğru tanımlama. Haklısın. Planlama eksik.Belki bütçe yetmedi. Belki önceliklere karar verirken hata yapıldı. Alınan bütün oyuncular bence doğru. hiçbirinden zarar etmeyeceğimize eminim. Buna Cica ve Morutan da dahil. Ama sonuca baktığımızda eleştirmeliyiz. Zira bulunduğumuz konum çok kötü. Belki şampiyonluk değil ama bu takımın ilk 4'ün dışında kalması ciddi bir planlama hatasına işarettir. Büyük bir orta saha zaafiyeti içinde kıvranan bir takımız. Proje, strateji ve doğrultu doğru. Umarım devamı gelir.

      Sil
    3. Zaphpaulsen yorumun gayet yerinde. Tespitlerin bir çok kişinin de gördüğü ama açıkça ifade edemediği veya ifade etmeye çekindiği şeyler. Alp)

      Sil
    4. Alp bana laf sokmaya çalışmış da, neyse diyeyim :)

      Zachpaulsen'e ise söylediklerim geçerli. Planlama kötü değil, eksik. Avrupa başarısı ortada. Sonuca değil ben geleceğe de bakarım. Bu bir yoldur.

      Sil
  2. Abi sorun şu ki büyük takım olarak türk ligi için meziyetleri hücum da aşırı yetersiz kalıyor. Yanarım yanarım da Yasin Öztekinin Sneijder şansı Kerem de yok. Zaten eminim ki Keremin yanına biri olsa bu takım çok başka yerde olurdu. Elestirecegim kişi fiyat performans bağlamında Cicaldu olur. Gamsız belhandayi arar olduk. Gayet kaliteli bir takım ama yıllardır takımda üst akıl eksikliği var. Seneye sol Kerem sağ yunus barış morutan diyoruz stoperler güzel kale pena yada Okan ama Cicaldu büyük fiyasko satmali yerine 8 degil süt çeken ara pas atan zor anlarda topu ayağına alan birisi gerek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalmaz. Organizasyon üret yeter ki. Bitiricilik de sorun oldu geçen zamanda.

      Sil
  3. konya deplasmanında neden barça deplasmanı gibi oynamayız anlamam.
    en kötü 1 puan alırsın. içeride böyle oynanmaz onu kabul ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da bu şekilde hareket edilebilirdi, doğru söylüyorsun.

      Sil
  4. Sabretmeden ilk hatada oyuncuyu bir kenara atma adetimiz yüzünden oyuncu yetiştiriyoruz ve bize gelenlerin çoğu düşüyor. Taylan Berkan konusunda ısrar etmemiz mantıklı bir hareketti.

    YanıtlaSil
  5. yunanistan'ın 2004'de yaptığını bu sene bizim adımıza hayal ediyor musunuz :) savunma yapa yapa kupayı alıyormuşuz filan

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir