7 Nisan 2022 Perşembe

Benzema'nın hakkını hala yeterince teslim edememişiz gibi hissediyorum


Benzema'yla alakalı 2 klişe cümle var. İlki, söylenecek sözün kalmadığı. Diğeri de, hakkının yeterince teslim edilemediği. 2 klişe de o kadar doğru ki. Hakkını ne kadar teslim etsek de, hala yeterince teslim etmiyormuşuz gibi hissediyorum. Onun hakkında söylenecek sözleri de tükettik. Yaş 34 ama oyunu her geçen gün büyüyor. Real Madrid'in istikrarını da konuşmak lazım. Yavaş yavaş kabuk değiştiriyorlar ama o çekirdekteki istikrar yıllardır aynı ve bugün de çok büyük iş görüyor.

Modric - Casemiro - Kroos orta sahasıyla 7-8 yıldır devam ediyorlar mesela. Modric ve Kroos'un da ciddi yaş haddi var ama onların da yaptıkları inanılmaz. Yaşa bakmıyor iş, ortada büyük bir kalite var. Şu çekirdek birçok kupa kazandırdı, sayısız başarı var. Bugün dahi ayaktalar ve Real Madrid'i sürüklüyorlar. Benzema ise çok daha uzun yıllara dayanıyor. Cristiano Ronaldo ve Kaka'lı "los galaktikos" harekatının 3. halkası bugün hala ayakta.

Real Madrid, oldum olası yıldızlar topluluğuydu. Geçen yıllar içinde Cristiano Ronaldo'yu kaybettiler, transferde biraz daha gençleşmeye yöneldiler, o büyük bonservis bedellerini konuşmaz olduk. Hem kabuğu değiştiriyorlar, hem de çekirdeği koruyorlar. Bir yerde çekirdeği de değiştirecekler, bu iş için de yine bir "los galaktikos" harekatı gelir. Ama bunun zamanlaması, planlaması harika değil mi? Real Madrid'in yapılanmasının da yeterince hakkı verilmiyor sanki.

Benzema da, her geçen sezon, bir önceki sezonundan daha iyi. Bu sezonki performansıyla da, Ballon d'or 'u şimdiden bana verin mesajını verdi. Cristiano Ronaldo ayrıldıktan ve bugünkü yapıya döndükten sonra, Benzema'nın hakkı teslim edilir oldu. Vitrine o çıktı. Muazzam bir oyun aklı, bitiricilik, yaş 34 ama hala ön alandaki baskısı, hareketliliği, gol kokusu, sezgisi. Bir forvet için ne gibi bir özellik ararsanız hepsini onun adına konuşuruz. İzlemesi çok keyifli.

6 yorum:

  1. tarih teslim etmiş bize gerek yok. 15 sene real'in 9 numarası oldu adam.
    bence bir açıdan lewa'nın önünde. benzema, ronaldo gibi toksik bi karakterle de uyum gösterdi. lewa bu deneyimi yaşamadı.

    YanıtlaSil
  2. Forvet oyuncusu olunca kıymeti gol atınca anlaşılıyor. Halbuki Benzema oynayan aynı zamanda da etrafındakileri oynatan bir oyuncu. Ondan ayrıldıktan sonra Ronaldo'nun gol sayıları da düştü. Tabii ki yaşın da etkisi var ama Benzema tarzı bir oyuncu bulamaması da etkili bunda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol de atıyor artık, tam bir makine hali aldı :)

      Sil
  3. Benzema lewa ile birlikte diğerlerinden apayrı bir seviyede 2 santrafor haland lukaku hatta kane bile bu ikisinin başardıklarının çeyreğini başarmadı fakat bu sezon benzema daha formda olsada bence lewa maç gol sayısı vs istatistikler hemde bundesliga la liga farkı sebebiyle 1 adım önde la ligada evet 3-4 takım barça atletico sevilla villareal farklı seviye ama diğer takımlar baya alt seviye 1-2 istisna hariç ama bundesliga daha dengeli orta sertlikte iyi top oynayan takım sayısı çok dolayısıyla lewa biraz daha iyi yolsa ikiside komple santrafor oynar oynatır 2 ayak var iyi kafacılar iyi pivotlar defans arkasına sarkar iyi penaltıcılar iyi bitiriciler sakatlık yaşamazlar ve hep en üat seviyedeler ve bence 2side premier lig seria vs hangi ligde oynarsa bu üst seviye oyununu devam ettirebilecek kapasitede tarihe gerd müller van basten vb gibi adlarını yazdıran 2 büyük santrofor 9 numara izlemesi çok keyifli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lewa biraz da düzenin net bitiricisi. Benzema ise bir yandan oyunun aklı. Benzema bence daha önde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir