3 Nisan 2022 Pazar

Bir noktadan sonra, taş olsanız çatlarsınız


Bir noktadan sonra, taş olsanız çatlarsınız. Sezon başından bu yana kaçıncı maçıydı hatırlayamıyorum artık. Sezonu çok erken açtık ve ilk andan bu yana da sahada. Milli maçlar da dahil olmak üzere. Bir süredir ağrılarla oynuyormuş, artık dayanamadı. Durumunun ciddi olmaması sevindirici. Fenerbahçe deplasmanında ona ihtiyacımız olacak. Karagümrük maçında oyundan çıkarken üzüntüsü babaannesinin vefat haberi kaynaklı. Başı sağ olsun, Allah sabır versin.

Karagümrük maçı 2 perdeliyse, Kerem Aktürkoğlu'nun oyundan çıkmasıyla alakalı. Gomis ve Babel seni hücumda tutacak isimler. Kerem Aktürkoğlu ise topu taşıyarak seni hücuma çıkartacak tek silahın. Çok da etkili oynuyordu. Orada iyi bir kanal bulmuştu ve işliyordu. 1'e 1'leri etkili, artık her tarafa doğru çalım atabiliyor ve durdurulması güç. Onun hareketliliği de senin hücumdaki en büyük farkın. O oyundan çıkınca, hücumda hareketsiz kaldık mesela.

Emre Kılınç, biraz daha orta saha profilli. O kadar hareketli değil ve hücum etkisini gösteremiyor. Babel'den ise zaten bahsettim. Kerem Aktürkoğlu oyundan çıkarken, Barış Alper Yılmaz'ın oyuna girmesini ve sol kanatta oynamasını beklemiştim. Onu da sağ kanatta kullanmak hata. Repertuarı çok daralıyor çünkü. Sağdan vurup da çalım atmaya çalışıyor. Orayı kapatırsanız, fiziği de bir işe yaramaz. Solda oynasa, kat etme imkanı bulacak. Kerem Aktürkoğlu'nun alternatifi olması gereken isim o. 

Babel'in de hakkını vereyim, bence fena bir sezon geçirmiyor. Özellikle de bu dönemlerde. Sorumluluk alıyor, takımı hücumda tutmaya ve orada etkin kılmaya çalışıyor. Fiziği hala değerli, bu sayede orada kalıyorsun. Etkisi yaş haddi kaynaklı ister istemez düşüyor da, tecrübesi de değerli. Alternatif üretememek sorun işte. Şu an Kerem Aktürkoğlu da, Babel de olmazsa olmaz. Gomis / Babel uyumu da yukarı çıkıyor.

Yeni sezonda kalite ve alternatif sayısını yukarı çekmemiz gerekiyor. Alternatif kalitesinin de sorun olmasını bu sezon yaşıyoruz. Karagümrük maçı işte, kenardan getirecek futbolcu bulamıyoruz. O var, bu var diyeceğiz de, beklenen performansı alamıyoruz ki. Barış Alper Yılmaz, Morutan ve Emre Kılınç gibi isimler bence de kötü değil yoksa. Bazı pozisyonlarda oynayan futbolcular denklemden çıktığı an, yapacak bir şey kalmıyor.

4 yorum:

  1. Bir babele bakıyorum bir feghouliye ikisi de yaşlı ama Babel daha genç gibi oynuyor ve katkı veriyor iyi ki kalan maaşı UEFA verecek

    YanıtlaSil
  2. Fenerbahçe maçında çok ihtiyacımız vardı oynayabilecek olması çok güzel. Fenerbahçe'nin iyi gidişini bir şekilde durdurmamız gerekiyor. Bu noktada Kerem'e çok iş düşecekti.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir