6 Nisan 2022 Çarşamba

Biz şu an, Ozornwafor'un oluşturduğu piyasayı cebimize koyduk


Ozornwafor deyince, akıllara 3-0 kaybedilen Hatayspor deplasmanı gelir. O sezon kaçan şampiyonlukta çok fazla ufak detay var. Hatayspor deplasmanı da onlardan biriydi. Hadi yenil, 1-0 kaybet. O 2 gol averajı seni şampiyon yapabilirdi. Stoper rotasyonunda sorun yaşadığımız, kimi oynatacağız diye düşündüğümüz bir gündü. Ozornwafor stoper orjinli ve kadroda olmasına rağmen oynatılmadı, Gedson Fernandes oraya çekildi. Tandemi kurtaramadığın gibi, orta sahayı da o hamleyle bozmuş oldun.

Bu demek değil ki, Ozornwafor'un seviyesi yüksek, Galatasaray'da oynamayı hak ediyor. O an elindeki stoper kendisi. Kadroda da tuttuğuna göre kullanmalıydın. Olan oldu artık, geçmişe dönmenin alemi yok. Ozornwafor'un bugününe dönersek, Charleroi formasıyla iyi bir sezon geçiriyor. Ligin ilk yarısının yarısında kadroya dahi alınmıyordu, sonra bir dönemi yedek geçirdi. Son 11 - 12 haftada ise 11'e yerleşti ve 90'ar dakika sahada kaldı.

Bu da yetmedi, haftanın 11'lerine seçiliyor. Oturup izlemedim tabii, ne durumdadır bilmem. Belçika / Hollanda Ligleri biraz ilizyondur. Orada uçarsın, farklı seviyeye geçince hayal kırıklığı olur. Ozornwafor da bunu yaşayabilir. Yine de bir potansiyeli vardı işte. Bu tarz transferlerin de zarar etme şansı yoktur. Almeira'ya kiralanmasıyla dahi, bize geldiği bonservisi çıkarmışdı. Almeira performansı hayal kırıklığı olsa da, Charleroi'de potansiyelini hatırladı.

Şu güzel tabii. Belçika Ligi adına bir piyasa oluşturdu. Yarın biri gelir de, 2-3 milyon avro bonservisle bu transferi gerçekleştirebilir. Umudumuz yoktu, sözleşmesi fesih edilir diye bekliyorduk. Bir anda bu parayı kazanmak güzel iştir. Solak, uzun boylu. Biraz ağır tabii de, bunu artık pozisyon almasıyla, oyun bilgisiyle dengeleyecek. Bu da gelişim meselesi. Doğru kiralama her şeyin ötesinde. Gittiği takımda oynatabilirsek, o piyasa da bir şekilde oluşuyor.

Galatasaray'da kalabilme konusunu bilmiyorum. Yabancı sınırının artması lazım. O artar, yeni teknik adam da kendisini görmek isterse, belki bir umut ışığı doğar. Biz şu an, Ozornwafor'un oluşturduğu piyasayı cebimize koyduk. Onun üstüne ne olur diye bakacağı. Milli Takım'a da gitmişti, bu da bir etikettir. Şu sezonu tamamlayalım, Ozornwafor da hangi noktaya gelecek görelim de, sonrasına daha sağlıklı bakarız.

6 yorum:

  1. İlizyon olsa da büyük ligler tarafindan Türkiye'ye oranla çok daha fazla takip ediliyor. Kendini göstermesi açısından bu oyunu önemli bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlizyon tanımını performans açısından yazdım. Yoksa elbette o ligin etiketi çok büyük.

      Sil
  2. Ağır stoperler 3'lü savunmada daha başarılı oluyorlar.Koray Gunter'de benzer.3'lü savunmada libero oynuyor ve çok iyi durumda.Ozornwanfor da libero oynuyor.Umarım iyi bir transfer yapar.

    YanıtlaSil
  3. (Emre)
    Asil soru : satmayi becerebilecek miyiz? Yillardir satisindan gelir bekledigimiz Diagne, ustelik CV'sine premier leauge de eklemisken bedava, hatta ustune tazminat vererek gønderdik. yine milli takim ve Premier Leauge CV'si olan, ve sadece 28 yasinda olan Yedlin'den 500 bin euro bonservis bile kazanamamak.. tazminat verip gønderdik. Bunlar en yakin ørnek. Gecmiste coook daha buyuk ørnekleri var. Malesef hicbir yønetimimiz beceremiyor bu isi. Yeni gelecek yønetimden de umudum yok bu konuda. Ha biraz akillari varsa Campos-Pasquale'yi tutarlar ve onlara birakirlar bu isi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni yönetimi görelim, nedir planları, futbola kimler bakacak. Şu an yorum yapamam.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir