2 Nisan 2022 Cumartesi

Galatasaray 2-0 Fatih Karagümrük, orta sahada senkronu tutturduğun an


Orta sahan kadar varsın. Orta sahada senkronu tutturduğun an, işler senin adına iyi ilerler. Galatasaray'ın Karagümrük karşısındaki oyunu da başta Berkan Kutlu, sonrasında Cicaldau'yla alakalı. Berkan Kutlu'nun ilk yarıdaki hücum aksiyonuna bakın, sürekli kilit noktalarda. Torrent'in Berkan Kutlu'yu kullanma şeklini beğendiğimi söylemiştim. Hücuma biraz daha yaklaştırıyor ve oradaki etkisi her geçen zaman artıyor. Cicaldau da toptan kaçmayıp, sorumluluk almaya başlayınca orada güçlü kalıyorsun.

Beşiktaş karşısında da baskımız ile ilk yarıda sonuç almıştık. Karagümrük karşısında da o baskı vardı ve sonuca daha erken ulaştık. Gomis ve Babel ile ön alanda beklenen baskıyı kurmak zor da, bu isimlerin tecrübesi de hücum aksiyonunda değerli. Gomis'in Milli arada fiziğini biraz daha toparladığını gördük. Ön alanda çok ciddi top tuttu ve servis yaptı. Babel'le de hücumda kalmayı başarıyorsun. Kerem Aktürkoğlu'nun sakatlığı olmasa, farka da ulaşabilirdik.

Sıkıntı, tempoyu düşürdüğümüz anlarda oyunu tutabilmekte zorlanmamız. 60'dan sonra vites bir anda düştü ve rakibin baskısını, pozisyonlarını izledik. Penaltıyı atsalar şu maçın en iyi bitme ihtimali 2-2. Dağılacaktık çünkü, kırılganız. Muslera neyse ki penaltıyı çıkardı da, rahat bir nefes aldık. Açık alanları da bulduk aslında, son paslardaki hatalar sorun orada da. Gomis en yorgun haliyle dahi iyi servis yapabiliyorken, Barış Alper Yılmaz özelinde daha etkili olmayı beklerdim.

Berkan Kutlu'nun o kadar iyi temposu var ki, tüm alanı neredeyse tek başına kapatıyor. Sol içte oynarken de daha etkili. Kerem Aktürkoğlu / van Aanholt hücumu düşünen 2'li. Berkan Kutlu oraya yakın olunca, sol kanadın açığını da kapatıyor. Hücuma yakın zaten. Haliyle de sol kanatta çok iyi hücum oluşumları izlemeye başladık. Bu da Torrent'in artılarından biri. Eldeki malzemenin bazı kalite noksanları var. Ona da lig bitene kadar yapacak bir şey yok.

Sağ bekin yok, orayı Ömer Bayram'la kapatmaya çalışıyorsun. Bu bence hata da, Ömer Bayram kötü oynadı üzerinden yazmıyorum. Elinden geleni yaptı, sağda bu kadar oynar. Ama bu durum senin hücum dengeni çok bozuyor. Kerem Aktürkoğlu çıkarken de oyuna girmesini beklediğim isim Barış Alper Yılmaz'dı. Onu da sağ kanatta kullanmak hata, çünkü kısıtlanıyor. Sürekli sağdan vurup geçmeyi deniyor. Orayı kapattığın an da durdurulması oldukça kolay.

Pulgar değişikliği ise doğru. Pulgar, o bildiğimiz hareketliliğinde değil maalesef. En azından topla ilişkisini biraz hatırlamış ve açık alanda hücuma çıkarken, çok net paslar attı ve seni rahatlattı. Fizik olarak yetmiyor tabii, özünden çok uzak. Alternatif şansın da pek yok. Gomis ve Babel çok yorulsa da, oyundan çıkartamıyorsun. Mostafa Mohamed sağlıklı olsa, bu tarz maçlarda elimiz çok daha rahat olacaktı.

7 yorum:

  1. Gomis gercekten cok hareket getirmedi mi abi ileriye, surekli oyunun icinde vuruyor, rovesata yapiyor pas atiyor kalcayi dayiyor yani bu yasta bile cok farketti bence bu tarz oyuncular cok onemli.
    Baris Alper'i ben de solda bekledim acikcasi Milli Mactan sonra bu hamle cok mantikli gelmedi bana.
    Muslera iyiydi.hatta ayak paslarina da daha dikkat ettigini farkettim iste rekabet onemli Pena gelince o da ilerledi bu yönde.
    Pulgar pas olarak iyiydi gercekten, Berkan'i ise.sonda 3e 1 yakaladigimiz pozisyonla hatirliyorum bayaa kötü kullandi resmen bos kale gol kacti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceza sahası içi net bitirici etkisi. Bence ileride top tutma tarafında da iyiydi. Güzel servis yaptı.

      Sil
  2. Pulgar bize Taylan ve Berkan'ın değerini daha iyi anlamamızı sağladı. Bu kariyerdeki bir oyuncu 28 yaşında nasıl bu durumda olur tuhaf.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşüşü çok garip. Bu adam hareketli bir 6'ydi, bunu kaybetmiş.

      Sil
    2. 100% pas isabetiyle oynamis Pulgar ama ve ileri cikislarda 1 2 kaliteli kilit pas da atti, aslinda kumasi iyi bu net belli ama bizde oynarken kendini vermiyor ve riske girmiyor Milli Macta bile daha motive dogal olarak bize uygun mentali yok kesinlikle 37 yasindaki Gomis cok daha fazla zorluyor kendisini Gomis'e göre.

      Sil
    3. Kumaş var, zaten kaliteli futbolcu. Geçmişini biliyoruz. Fizik olarak nasıl bu kadar kötü onu anlamıyorum.

      Sil
  3. Takım oyuncu değişikliklerinden sonra çok düşüyor. Barış, Morutan, Emre Kılınç gibi oyuncular daha fazla katkı sağlamalı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir