18 Nisan 2022 Pazartesi

Galatasaray 2-0 Yeni Malatyaspor, 10-0 kazanmış olsan ne değişecek?


İlk 11'i gördükten sonra konuşacak çok bir şey kalmamıştı. Dinamo Kiev maçının sonrası, en azından 1-2 gencin oynamasını bekliyorduk ki doğru olan da budur. Gelecek sezon takımda kalmayacak isimlerle kalan haftaları oynamanın bir mantığı yok. Lig bitmiş, hedef yok. Karşındaki rakip de düşmeyi garantilemiş. Gelecek sezon için kimleri kazanabilirim diye bakmalısın. Sen ise, gelecek sezon takımda kalmayacak isimlerle yola devam ediyorsun.

Pulgar mesela iyi bir maç çıkardı ama neden onunla oynuyorsun, bu sana ne katacak? Babel için de aynı durum geçerli. O da son haftaları iyi geçse de, gelecek sezon seninle olmayacak. Arda Turan'lara, Pena yedek kalsın diye yerli bir yedek kaleci daha kadroya almaya girmiyorum bile. Altyapıdan gelmesi gereken isimleri de geçtim, Barış Alper Yılmaz ve Morutan gibi isimler de maç kadrosunda yok. 10-0 bu maçı yensen ne olacak, eline ne geçecek?

İlk yarıda felaket bir futbol oynadık. Bu kadro yapısıyla da bir şey oynamayı beklemiyordum. Pulgar - Berkan Kutlu - Taylan Antalyalı orta sahası ile, Yeni Malatyaspor karşısında bile bir şey üretemezsin. Berkan Kutlu ve Taylan Antalyalı ile merkezde hücumu yönlendirmeye çalışıyorsun. Pozisyon üretemedin, belki rakibin gol beklentisi senden de yüksektir. Kerem Aktürkoğlu, Babel ve Halil Dervişoğlu ile bireysel anlamda ne üretebilirim diye baktın.

Nelsson olmasa, ilk yarıyı geride kapatıyordun. Bu maçta dahi müthiş bir stoper performansına ihtiyaç duydun. Marcao dağınıktı mesela, Nelsson tek başına ayaktaydı. Yeni Malatyaspor'un tek düşüncesi hızlı çıkabilmek, savunma arkasına koşular. Yer yer de bunu zorladılar ama kalite eşikleri düşük. Bir de Nelsson faktörü. Şu maçta dahi, geçmişte oynadığın birçok maç gibi ilk yarıyı çöpe atmış oldun. İlk 11'i de düşününce, ciddi zaman kaybı.

2. yarıda ise biraz daha hareketliydin. Zaten ilk golün gelmesine bakan bir maçtı. İlk gol geldikten sonra da rakip çözülmüş oldu ve üst üste pozisyonlar bulmaya başladın. Bitirememek ayrı olay, o bitmeyen hadise. Halil Dervişoğlu da, Kerem Aktürkoğlu da birçok pozisyona girdi. Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu isimler dahi gol atmaya ilk kez bu kadar yaklaştılar. 2-0 sonrası biraz disiplin de koptu. Herkes gole odaklandı, iş bir ara şut yarışmasına döndü. Bu da doğaldır, bir şey diyemem. Herkes kendini gösterme peşinde.

18 yorum:

  1. Macla ilgili yazacak pek bir sey yok Baris ve Morutan'i diger baslikta yazmistim zaten sen de belirtmissin.
    Sence Tetteh bizde is yapar mi sanki kolaylikla alinabilir gibi.

    YanıtlaSil
  2. Babel'den geldiği günden beri nefret ediyorum ama ligin ikinci yarısından itibaren saygı duymaya başladım, Feghuli gibi kaçmadı mevcut yeteneği neye yettiyse onu vermeye çalıştı mesela Pulgar öyle değil hiç vermedi kendini uğraşmadı şimdi 5 hafta kaldı dönecek diye kendini hazırlamaya çalışıyor bizde adama hizmet ediyoruz böyle adamı kadro dışı bıraksan yeridir ama biz adamı genç oyuncular yerine 11e yazıyoruz. Morutan ve Barış in sucu ne dinamo maçında iyiydiler hamza iyiydi baran iyiydi liste uzar gider ama yazmıyor kadroya çaycı. Belliki kovunda tazminat alayim diyor tazminat vermektense oluyorsa gelen td nin yanına verin antrenör olsun beleşe para almasın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Babel iyi oynuyor. Babel, geçen sezonu da iyi geçmişti. Bu değil konu. Şu an hedef yokken ve bu isimler de takımda gelecek sezon olmayacakken, hala onlar üzerindeki ısrar sorun.

      Sil
    2. Bu konuda zaten size hak veriyorum beni ekstra sinirlendiren şey Pultar gibi oyuncuların sözleşmesinin devam etmesi

      Sil
    3. Sezon sonunda bitiyor ama kiralık sözleşmesi. Oynasa ne değişecek, oynamasa ne değişecek.

      Sil
    4. Oynarsa adam gidecek kendini hazırlayacak, oynamazsa eldeki satılabilecek oyuncular oynayacak bizde az biraz takımımızı izlerken en azından şu gence şans verdik diyecez. Yarın hamza veya herhangi bir oyuncu giderse kimse laf etmemeli yaşları 18 19 u geçiyor

      Sil
  3. Halil'in seneye kalması için çaba sarf etmeliyiz galiba. Doğru bir hocanın elinde çok gelişebilir o ışığı veriyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben potansiyelini ve yeteneğini iyi buluyorum.

      Sil
  4. (Emre)
    Torrent'in kalmasi tarafariyidim, ama bøyle bir macta bile oyuna sonradan 1-2 genci almamak. Hatta kadroya almamak. Fikrimi degisitirmeye basliyorum. Dedigin gibi, ønumuzdeki sene olmayacak isimlere israr etmenin anlami yok, yine sure verisin macina gøre, belki sonradan girerler. Babel felan hala is yapar, kadroda olsun tabi. Ama yine de oynat Hamza Akman'i veya baskasini. Hatta su Morutan forvet arkasinda ilk 11 baslasin da gørelim.

    Koca sezon hic kimse kesemedi su Taylan-Berkan ikilisini (daha dogrusu hocalar kesmedi bu ikiliyi) Yazik. Dogru rol ve dogru bir rapida Iyi oyuncular zaten, ama bizde bøyle bir yapi su an yok. O yapi olsun diye de Torrent geldi ama hayal kirikligi su an. Tamam senin kadron degil de, Valerin Ismael, hatta sonradan Ismail Kartal'in yaptigi gibi biraz radikal kararlar al. Sanki o kadrolari onlar mi kurdu? yok mu koca altyapida senin sistemine uyacak oyuncular? Al oynat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalmamalı artık. Taşıyamayacak da bu takımı. Tercihleri zaten felaket.

      Sil
  5. Torrent ile devam edilmeli düşüncesindeyim.11'i ve yedekleri gördükten sonra kendisinden ne köy ne de kasaba olur düşüncesindeyim artık. Barış ve Morutan kadroda bile yok. Yedeklerde 2 stoper, 2 kaleci var.Pulgar 11'de. Olacak iş değil.Cicaldau sezon sonu para kazandırabilecek ender oyunculardan ve adamı Pulgar 'ı oynatmak için yedek bırakmış.Yazık gerçekten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temel var, kaliteli hamleler gerekiyor. Ben umutsuz değilim. Tabii her şey hocaya bakıyor.

      Sil
  6. en kral hoca gelse bile bu takımı nasıl ayağa kaldıracak ben esas bunu düşünüp üzülmeye başladım.
    2011 gibi düşünün. takım dibe vurmuştu kafa olarak. terim gibi bir efsane bile barış özbek mustafa sarp ile bir yere kadar ilerler. melo selçuk gibi çehre değiştiren transferler olmadan en süper hoca gelse de değişmeyiz gibi geliyor.
    ve bu moral bozuyor. çünkü para yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalkar mutlaka. Elde kötü temel yok, bence yetenekli çoğu isim.

      Sil
  7. Yazdıklarınızda yerden göğe kadar haklısınız ancak..bu taraftar yapısı ile gençleri oynatmak ne kadar doğru bilemiyorum. Zira bu ülkede, takım farketmeksizin, taraftarların büyük bir çoğunluğu genç oyuncuların oynatılmasını ister ama ister hazırlık maçı, ister gazozuna maç olsun, ilk maçında da oyuncuyu "çöp" veya "leş" olarak tanımlamaya bayılır. İsteriz ki daha ilk maçında beş kişiyi çalımlasın, rüzgar gibi koşsun, üç beş kilit pas ve mümkünse goller atsın. Ozan Kabak için, Yunus için, Barış için söylenenler halen hatıralarda ama eskiye gitmeye gerek yok. Bu sene takımı sırtlayan, sakatlık nedeniyle tek bir maç kaçıran Kerem'in attığı tweet'in altına yazılanlara bakmak bile yeterli. O Kerem ki, dün en az üç asisti hiç edildi. Sezonun en iyi performansını gösteren, belki de bizi takımı ligde tutan Kerem için yazılanlara bakıyorum da, acaba Fatih hoca taraftar baskısına boyun eğip Kerem'i geçen sene oynatsaydı habire, neler olurdu. Kurt hoca olmak böyle bir şey demek k..Beknaz, Baran, Emir veya Hamza oynasın diyenlerin çoğu tek bir maçlarını bile izlememiştir o da ayrı bir mesele.Ha Torent bu düşüncelerle mi gençleri oynatmadı derseniz, tabii ki hayır. Adam sadece günü kurtarma derdinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an inan ki taraftar da farkında. Kimse olumsuz yorum yapmazdı. Herkes bekliyordu çünkü. Asıl tepkiyi yiyecek isimler sahada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir