11 Nisan 2022 Pazartesi

Galatasaray'da son dönemde isyan eden futbolcuların başında gelir


Galatasaray'da son dönemde isyan eden futbolcuların başında gelir. Fenerbahçe karşısında bence en iyi futbolcumuzdu. Hücumda Kerem Aktürkoğlu'na o kadar bağımlı kalıyoruz ki, devreden çıktığı an var olmak imkansız. Fenerbahçe karşısında da bunu gördük. Kerem Aktürkoğlu'nun üzerinde mutlaka sakatlık etkisi vardı. Buna rağmen çabaladı, girdiğimiz tek tük pozisyonlarda da o var. Babel'e dönersek, şu ortamda hücumda var olmaya çalışan tek isimdi.

Gomis, çok hareketsiz. Yaş haddi nedeniyle de sadece ceza sahası golcüsü haline gelmiş. Oyun rakip ceza sahasına yıkılacak ki, Gomis de bitiriciliği ile devreye girecek. Gomis'i savunma arkasına sarkıtayım, ön alanda hareketli olsun, rakibi bozsun gibi unsurlar imkansız. Ya da kenardan gelecek, son 15 - 20 dakikada tecrübesiyle var olacak. Bu sezon Göztepe ve Rizespor maçlarında yaptığı gibi. Transferini sorgulamıyorum, gerekliydi. Beklediğim gibi ilerliyor.

Galatasaray adına Mostafa Mohamed önemli. Tam da yeniden yükseliyor derken, araya bu sakatlık girdi. Tempolu ve baskılı oynamaya çalışırken, onun ön alandaki enerjisi çok önemli. Gomis'le başlarken, ön alanda hareketlilik beklemek imkansız. Bir de oraya Babel'i ekleyin. Yine de Babel'e mecbursunuz. Sizi ön alanda tutan, orta sahadan taşımaya çalışan, hücuma akıl katmaya çalışan futbolcuların başında.

Bence son dönemde de iyi oynuyor. Geçen sezonun son döneminde de ortaya çıkmıştı, bu dönemde de. Fenerbahçe karşısında Mostafa Mohamed olsa, eminim ki işler farklı ilerlerdi. Babel de o zaman oyun aklıyla daha net ortaya çıkabilirdi. Özellikle ilk yarıda o kadar kısır kaldık ki, hücumda Babel tek çabalayan isimdi. Geriden top çıkarmaya da çalıştı, orta sahadan topla çıkmaya da. Yaşı ilerledi de, kendine bakıyor işte. Fiziği hala iyi durumda.

Yine de plandan bahsedemiyoruz. İş dönüp dolaşıyor ve bireysel yeteneklere bakıyor. Orada da, Kerem Aktürkoğlu devreden çıktığı an her şey bitiyor. Şu dönem Babel olmasa, işler daha da kötüye gidecek. İşin kötüsü de bu 2 isim yerine yazabileceğimiz kimsenin olmaması. Alternatifi en dip noktasında yaşıyoruz. Ben de Babel oynamasın derim de, kim oynayacak, bu tarzda hangi alternatif var. Sezonu tamamlayacağız artık.

12 yorum:

  1. Kadroda olduğu sürece kendisinden yararlanmamız mantıklı. En azından diğerleri gibi sakat ayağına yatmıyor. Oyuna ve formasını giydiği kulübe saygısı var elinden geleni yapıyor

    YanıtlaSil
  2. Gomis fiziken bitik durumda evet 1-2 maç katkı sağladı ama şu andan sonra ilk 11 başlatmak hatta kaleye şut çekmeyen dünyadaki tek forvet olan halil bile ondan daha önde malesef keşke sezon sonu yolumuzu ayırabilsek. Alınması hataydı çünkü mustafa halil ve gerekirse babelin tamamlayacağı forvet rotasyonuna lüx bir hamle oldu şimdi seneye 1.7 alacak gomis 1 yaş daha yaşlı hali hiç kaldıramayacak yazık. Ortasahasızlığın bedelini ödüyoruz bu sezonun tanımı budur. Ama hoca rezalet ilk yarı oynayan taylan ve gomisi neden oyunda tutuyor şaka gibi koy kardeşim pulgarı ön libero yada berkanı çek ömeri ortaya al rakip taylanın zafiyeti ğzerine yoğunlaşmış pres yaparken ısrarla oyunda tuttuk. Gonis yürümeye mecali yokken sahada, taylan mental olarak bitmiş kaç kez saklandı top almamak için ve 6 numarada oynuyor bakın fb ahım şahım top oynamadı öyle ciddi hücum presi falanda yapmadı bekleri savunması zayıf, stoperin biri serdar kanatları arkaya kaçmaz, oynaması zor bir rakip değil aslında ama biz rezil durumda olunca malesef sonuç böyle oluyor. Hocanın kalan maçlar kaderini belirleyecek ama ben duracağını zannetmiyorum. Böyle bir sistem hocasının sezon içi gelmesi hataydı, malesef gelecek sezon takımı emanet edecek kadar güven vermiyor. Okan hocaya takım kurma fırsatı ve kamp fırsatı verilmeli. Hatta şimdi getirip cica ve morutan konusunda kendisinin formasyonunda uyum durumu değerlendirilip kira yada bonservisiyle satış durumuda değerlendirilmeli. Malesef futbol denge demek bazı transferleri çok iyi yapsakta yada bazı konularda çok iyi olsakta bazı ciddi eksiklikler seviyemizi çok düşürüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O 1-2 maç da seni düşme durumundan kurtardı :) Alternatif olacak artık, daha ekonomik kullanacaksın.

      Sil
  3. Bu takıma takviye lazım. Bu gerçek, ancak hangi para ile... Futbolcu satmak zorundasın. En iyi futbolcuların da belli. Kerem, Marcao, Nelsson. Bunlardan çıkınca ikamesini yapabileceğinin de garantisi yok. Futbol aklın yok çünkü. Yeni yönetim listelerindeki isimler de belli işte. Hamamcıoğlu'na Cenk Ergün katılacak deniyor, dışarıdan. Bilmiyorum. Babel, Feg zaten gidecek. Bunların maaşlarından çıkılacak olması ufuktaki tek olumlu şey. Ve ne ironidir ki, dediğin gibi bu iki isimden biri olan Babel de, ayakta kalan bir iki isimden biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkanlık seçimini görmeden bunun cevabını veremeyiz :(

      Sil
  4. 6 aylık sözleşme önerirsin Torrent'e de Gomis'e de, sene sonunda tekrar bakalım dersin, çok büyük ihtimal yine kabul ederlerdi, Gomis penaltı atıp kümede tutacak diye Marcao'dan Kerem'den fazla maaş alıyor, onu Falcao da yapıyordu, parasını verip göndermeseydik madem. Tek doğru yaptıkları iş Nelsson ve Berkan diğer adımlarının hepsi başarısız benim gözümde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu olmalıydı zaten. Gomis'i bilmem de, Torrent kesin kabul ederdi.

      Sil
  5. kalıcı santrfor oynamadan geldi gidiyo adam. derbide de gomis gibi yok olmazdı asla. asla sinmiyor sırtı dönük top alıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ara ara oynadı, bence en iyi maçları da forvetteydi.

      Sil
  6. Babel hem kanat hem forvet oynayabiliyor.Yedek kalmayı sorun etmiyor ve çalışan bir oyuncu.Transfer yapamıyoruz bari elimizdeki oyuncuları tutalım.Makul bir ücretle takımda tutulması gerek.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir