19 Nisan 2022 Salı

Kimler kimler Galatasaray'a üye oluyor?


Adamın Galatasaray'la hiçbir alakası yok. Avrupa Ligi grubunu sayıyorsun, onu dahi bilmiyor. En son ne zaman maç izlemiştir, ne kadar camianın içindedir, şu kulüp için bir çivi çakmış mıdır? Galatasaray Lisesinin kendisine sağladığı avantajla üye olmuş, yıllar geçmiş, bu sayede kulübün sağladığı her türlü haktan yararlanmış. Şimdi de birilerinin talimatı ya da ittirmesiyle bir anda ortaya çıkıyor ve dava açıyor. Kulüp de böylelikle yeni bir kaosun içine sürükleniyor.

Dün neredeydiniz denildiğinde cevabı olmayan birinin, Galatasaray özelinde söz sahibi olabilmesi bizler adına acı ve utanç verici. Galatasaray Lisesi bu kulübün kültürü de, Galatasaray üyesi olmak bu kadar kolay olmamalı. Üye olmak bizler adına zor da, lise etiketi ile birlikte çok kolay. Böyle isimler de aradan çıkar, kendilerini söz sahibi ilan ederler. Gerçi söz sahibi demeyelim, birilerinin yönlendirmesi var. Bu kişinin Galatasaray ile zerre kadar alakası yoktur.

Galatasaray adına kaybedecek 1 dakika bile yok. Burak Elmas da bunu bilip, seçimi mümkün olan en yakın tarihe aldı. Kötü başkandı ama onurlu bir adam. Seçim sürecini son derece şeffaf ilerletip, camianın isteklerine göre hareket ediyor. Tüzük bence de yetersiz, hatta üyelik sistemi de çöktü. İbra konusu da tartışılır. Yine de yazılı olan bir tüzük var ve buna uygun hareket etmeye çalışıyor. Seçim kararı aldı ve aday olmayacak. Eğer mahkeme tedbiri kaldırmazsa, istifa edip yine seçime gidecek.

Bu da 1 aylık zaman kaybı demek. O sürede sezon bitecek ve bazı işler adına geç kalınacak. Maalesef bütçe de onaylanmadı ve el kol bağlandı. Diğer branşlarda transfer başladı. 1 ay daha zaman kaybedilirse, bu branşlarda iddiayı geçtim, takım dahi kurmakta zorlanacağız. Futbolda da zaman kaybı ayrıca. Bu davayı açanın kulüple alakasının olmadığı buradan da anlaşılabilir. Adam son seçimde oy vermeye dahi gelmemiş.

Mali genel kurulda neler konuşulur, içeriği nedir, bunları dahi bilmiyor. Dava edilen tarih dahi zamanlı. İtiraz süresi o kadar az kaldı ki, plan net. 10 gün önce neredeydin. Ya da bundan önce de yönetimler ibra edilmedi, orada neredeydin? Yeni başkan adayları "bankalar birliğinden çıkmayı" düşünürken, oradan çıkmamızın istenmemesi mi sebep. Bu yolla da Galatasaray'ın yapmak istediği tesislerin önü mü tıkanmaya çalışacak? Kişinin geçmişi de malum bu arada. Böyle bir isim nasıl oluyor da şimdiye kadar üyelikten çıkarılmıyor? Kimler kimler Galatasaray'a üye oluyor?

8 yorum:

  1. Galatasaray tüzüğü çağ dışı olduğu için bu tüzükteki deliklerden yararlanan insanlar oluyor haliyle. Bu tüzük değişip 2020'li yıllara uygun bir hale getirilirse o zaman Galatasaray ileri gitmeye başlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüzük de çağ dışı, eskiden kalma üyelik sistemi de.

      Sil
  2. Geçen sene rahmetli başkan da her şeyi geciktirmek adına elinden geleni yapıp Galatasaray'a ciddi zarar vermişti. Yine camia içinden birileri çıkıp Galatasaray'ın dibini dinamitlemeye devam ediyor. Seneye de bizden bir şey olmaz bu kafayla. Hatta bu çağ dışı geri kafalı sadece kendini düşünen zihniyetle Galatasaray uzun süreler orta siralarda takılır. Dünya değişiyor ama Galatasaray'ın içindeki bazı kafalar orta çağa sürükleniyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak Elmas kötü bir başkan ama çok onurlu bir insan.

      Sil
  3. o kişiyi yönlendirenler kimler yani anlamadım ?

    YanıtlaSil
  4. İşte GS'in önündeki en büyük engelin Liseci zihniyet olduğunu bir kere yaşayarak gördük maalesef. Tüzük'ü kullanan ve istedikleri gibi kulübü oyuncak eden yine bu klik! Tüzük'ü asla değiştirmek istemezler, değiştirseler bile yine kendi lehlerine değiştirirler. GS üyelik sistemi değişmediği sürece ayağımızda prangalarla ilerlemek zorunda kalmaya devam edeceğiz maalesef.
    Umarım Burak Elmas sağduyulu davranır ve gereken ne ise önünü açmak için yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Liseci zihniyet diye genellemem, herkes bir değil çünkü. Ben üyelik sistemine takılıyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir