21 Nisan 2022 Perşembe

Oyunda kalma, gol atma isteği iyidir


Kerem Aktürkoğlu, Yeni Malatyaspor karşısında golü istedi. Gole ulaşmak adına da kendini inanılmaz şekilde zorladı. Sık şut denedi, ısrarla ceza sahası dışından o kesme vuruşu yaptı. Bazen pas atması gereken yerde sağına soluna bakmadı bile, ısrarla kaleyi zorladı. Zaten 2-0 sonrası takım halinde hücum disiplinini kaybettik ve herkes golü aradı. Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu dahi bu sezon ilk gollerini atmak adına her şeyi yaptılar.

Kerem Aktürkoğlu da oyundan çıkarken biraz isyan eder haldeydi. Maç sonu durumun böyle olmadığını söylese de, oyundan çıktığı için sinirliydi. Torrent de durumu güzel yatıştırdı. Yatıştırmalık bir durum da değil, olabilecek hadiseler. Oyunda kalma, gol atma isteği iyidir. Bazen hararet de olur. Her futbolcu yaşar bunları. Kerem Aktürkoğlu da her şeyi yaşayarak büyüyor işte. Bu sezon Galatasaray'ın hücumdaki tek kozuydu ve bu durum da ona aşırı sorumluluk yükledi.

Geçen kendi de söyledi. Tahmin ettiğinin üzerinde bir sorumluluk almak zorunda kaldı. Son ana kadar da istikrarlı şekilde devam etti. Çok sayıda maça çıktı, hiç fire vermeden sahadaydı. 47 maç, 11 gol, 10 asist. Kalan 5 maçta da bu sayı artacak. Süper Lig'de 77 çalım, 71 şut, 47 şut pası. Bu istatistiklerde de ligde ilk sırada. Galatasaray hücumu bitirmekte zorlanıyor, yer yer kısır kalıyor ve fazlasıyla bireysel yeteneklere bakıyor.

Yetenekler dedim de, o yetenek Kerem Aktürkoğlu. Ona bakıyoruz, o hücumda varsa var oluyoruz. Takım belki kötü gitti ama aldığı bu sorumluluk onu çok büyüttü. Takımın yıldızı olması yanında, değerine değer kattı. Bizim bu hücumu yükseltmemiz ve Kerem Aktürkoğlu'nu maç içinde daha rahat, ekonomik kullanmamız gerekiyor. Umarım 1 yıl daha kalır diyorum. Solda Kerem Aktürkoğlu, sağda Yunus Akgün'ü görmek büyük hayalim.

6 yorum:

  1. Şunu farkettim, Galatasaray'ın bu sezon hem çok pozisyona girmesinin sebebi Kerem hem de çok kaçırmasının sebebi Kerem. Bir yandan önlenemez bir şekilde etkili. Maçı izleyenler, bizim takım, rakip takım, herkes GSnin Keremle geleceğini biliyor, rakip önlem alıyor ama yine de etkisini durduramıyor. Bu zaten yıldız oyuncu meziyetidir. Ama bununla beraber pozisyonların sonuçlanma yüzdesi çok düşük, bunun nedeni de Keremin son kararda çok hata yapması. En bariz örnek 2. Barcelona maçı. Xavi'nin tüm söylemine ve önlemine rağmen Berkan'ın pasında karşı karşıya kaldı. Gidip sol ayağıyla olmayan adama pas verdi. 100% kaleye vurması gereken pozisyon, sol ayak olsa da fark etmez. Hem belki tur kaçtı hem de eminim izleyen scout varsa olumsuz not almıştır. Ya sürüşünü ayarlayıp güçlü ayağıyla vuracak noktaya gelmeliydi, yap(a)madı. Ya da her şeye rağmen vurmaliydi, vurmadı. Solla kötü vuruş bundan daha az zarar verirdi piyasasına. Kendi kariyerini etkiledi resmen. Ayrıca, yaklaşık aynı noktadan o maçta 1 daha ve takip eden Antep maçında 3 kere daha pozisyona girdi. Sıfır gol çıktı. Bir pozisyonda Gomisi iyi gördü, o Gomise yazar ama ötekiler hep Kerem kararı nedeniyle kaçtı. Yaratan da ziyan eden de kendisi.
    Keşke 24te değil 20de üst düzey oynamaya başlasa hatta Avrupa yapsaydı. Bu meziyetleriyle büyük yıldız olurdu. Fakat bizde de yeterince çalıştırıldığını düşünmüyorum. Tüm takım zaten bitirme konusunda fekalet. Terim ekibi de Torrent ekibi de derman olmadı. Kesin dışarıdan özel hoca getirmek ve farklı antrenman yaptırmak gerekiyordu. O da GS'ye yazar. O eksiklik tüm sezonu yaktı zaten.
    Bence Kerem teklif olursa gitmeli, kalırsa daha ne kadar ilerler bilmiyorum. Ayrıca bir yerden sonra taraftar da eleştirmeye başlarsa kötü olur. O konuda ayar yok çünkü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm hücum ona bakıyor, seni sürüklüyor, taşıyor. O sahadayken de bir şekilde, bireysel çabaları ile üretiyorsun. İstikrarı sayesinde nefes aldık :(

      Sil
  2. Çok bencil. Kendine oynuyor. Olmayacak pozisyonda kaleye vuruyor pas verecek yerde sürekli kaleyi zorluyor. Asla büyük takım oyuncusu olamayacak. Bu sene mutlaka satılması gerekiyor. Bence gelebileceği maksimum noktası burası. Daha fazlası değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bencil de, bu takım maalesef adamı bencil olmaya itiyor.

      Sil
  3. Diri kalması önemli kazanılan maçta hocanın kenara almak istemesi doğal bakıldığında takımın en etkili hücum silahı ve kalan maçlarda çok lazım olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de maç o kıvama gelmişken tabela yapmak istiyor işte :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir