18 Nisan 2022 Pazartesi

Sezon sonunda sözleşmesi biten ve konuşulacak isimler


Denayer, Seri ve Elneny gibi futbolcuların sezon sonunda sözleşmesi bitiyor. Takımlarından da ayrılacak gibi görünüyorlar. Onyekuru ise Olympiakos'ta da hayal kırıklığı yaratmış durumda. Galatasaray sonrası çizgisi hiç ivmelenmedi. Gerçi Galatasaray'daki son dönemlerinde de kendisini aşırı tutmuyordum ama hamledir neticede. Yaş da genç olunca, kazanabilir miyiz diye soruluyor. Yine yazıyorum, "hamle" olarak bunu söylüyorum.

Sezon başı gündeme gelirken, Kerem Aktürkoğlu'nun önünü tıkamamalıyız diyordum. Bambaşka profil ve tarzlar. Potansiyeller de ayrı seviyede. Kerem Aktürkoğlu konusunda haklı çıktım, onun önünü açmak büyük kazanım oldu. Yeni sezonda takımda kalır mı kalmaz mı bilmiyorum. Yerini Onyekuru doldurur mu dersek, tek başına hayır. Ama böyle bir alternatif de lazım. Bir tane koşucu, savunma arkasına sarkabilecek, gole yakın hücumcumuz yok. Forvet olarak da yok, kanat olarak da. Bonservisi için maksimum 1.5 - 2 milyon avro'lar konuşulacaksa hayır demem.

Seri ve Elneny'e gelirsek. Seri'yi, Galatasaray'da forma giydiği sezonun 2. yarısında beğeniyordum. Özellikle de 6 numara gibi oynadığında. Önünde Belhanda / Ömer Bayram gibi isimler varken, o "regista" rolünü müthiş uyguladı. Lemina dönünce ise, ısrarla 8 numaraya kaydırıldı. Sanki orada beklenilen görüntüyü verememişti. Fenerbahçe deplasmanını unutmayız. Oyun aklı, kalitesi yüksek bir orta saha. Önünü 2 tempolu isimle oluşturabilirseniz, 6 numarada yine aynı katkıyı verip, orta sahadaki pas organizasyonunu yönetecektir.

Elneny ismini bu sezonun başında konuşuyorduk. Hatta transferin son günlerinde de gelmesini bekliyorduk. Fatih Hoca da onaylamış ama yönetim "maliyeti" üzerinden kabul etmemişti. 6 numarada senkronu bozuyor derken, Elneny ile o senkronu tuttururduk. Hem işin mücadelesini, hem pas kalitesini, hem de bağlantısını kurardı. Beşiktaş dönemini hatırlayın, performansı çok iyiydi. Arsenal de kendisini 2 sezon boyunca bırakmadı. Şu sıralar şans bulamıyor olsa da, kalitesi büyük. Lider futbolcu bir de.

Denayer ise şu listedeki en zor ihtimal. Yaşı 26 ve ciddi talipleri olacaktır. Maaş olarak beklentisi yüksektir diye düşünüyorum. Bu yüzden de Galatasaray'a transferi zor. Galatasaray'a gönülden bağlı tabii. Bu durum da ne derece etkili olur bilinmez. 3'lü savunmaya geçseniz, ideal kenar stoper. 4'lü oynasanız, yine ideal stoper. Nelsson / Marcao'dan en az 1'i ayrılabilir ve orayı Denayer ile doldurmak yapılacak en iyi iş olurdu. Yeri gelir sağ beke atarsın, yeri gelir 6 numara kullanırsın. Hızlı savunmacı bir kere. Savunmanı da öne çıkaracakken, oynadığı alanı süpürecek isim.

4 yorum:

  1. Denayer'i takımda görmeyi çok isterim. Sözleşmesi elinde olacaksa sonuna kadar zorlanmalı transferi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de isterim ama yıllık ücreti zorlayacak sanırım.

      Sil
  2. Denayer, Onyekuru ve Elneny çok iyi olur. Umarım en kısa sürede yönetim seçilir ve transfer başlar.3-4 transfer yeterli.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir