24 Nisan 2022 Pazar

Şu başkan adayı kazansın diyemem, her şartta ise Okan Buruk gelmeli derim


Şu başkan adayı kazansın diye bir şey diyemem. O konuda ağzım yandı, daha bir tarafım olmaz. Seçilecek olan seçilir, sonrasını yorumlarız. Beklentimi yazarım ancak. O da "şampiyonluk" olur. Küçülerek büyüyemeyeceğimize inanıyorum. Bu sezon 3 olacak, Galatasaray bu kadar şampiyonluktan uzak kalmamalı. Gelecek sezon için hedefini başarı olarak planlamalı ve bu yönde hareket etmeli. İşin gençleşmesiydi, geleceğe dönüşüydü gibi noktaları bu sezon yaşadık. Artık bu temelin üstüne çıkmalı.

En önemli nokta da elbette teknik direktör. İyi bir teknik direktörümüz olmalı. O da hedefini "şampiyonluk" olarak belirlemeli. Yabancı bir teknik direktör gelir, zamana ve transfere ihtiyacı olur. Bir yanda da ekonomik olarak sıkıntılar olacak. Kadro içerisinde satışlar olabilir, oradan gelecek gelirle de transfer yapılabilir ama temelin bozulmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu temelin üstüne atılacak kaliteli adımlar önemli. 3-4 tane bu tarz dokunuşa ihtiyaç var.

Teknik direktöre gelirsek. Yabancı biri olur, bir şeyler vaat eder ama ülke ortamına alışması zor olur. Ya da oynatacağı oyunun zamana ihtiyacı vardır. Takımı, ülkeyi tanıması, uyum sağlaması zaman alacaktır. Galatasaray'ın da böyle bir zamanı yok. Şu an en makul olanın "yerli teknik direktör" olduğunu düşünüyorum. O noktada da benim için en önemli aday Okan Buruk oluyor. Bu seviyeyi fazlasıyla hak etti.

Akhisar dönemine bakıyorsun, o takımla Türkiye Kupası'nı kazanıp, oldukça iyi bir takım oluşturdu. Düştü gözüyle bakılan Rizespor'u alıyor, 2. devrede yaptıklarıyla yukarı sıraları zorlamaya başlıyor. Başakşehir'i şampiyon yapıyor, Avrupa Ligi'nde son 16 görüyor. Ertesi sezon da Leipzig, Manchester United ve PSG'nin olduğu Şampiyonlar Ligi grubunda çok iyi maçlar çıkartabiliyor. Ligde çözüldüler de, takımın doymuşluğu, Ağustos ayında Avrupa Ligi son 16 mücadelesi ve Eylül'de ligin başlaması gibi etmenler var. Bu adamlar o yaz dönemi hiç dinlenemedi.

Fikstür de hem küme düşmenin kaldırılması, hem de pandemi kaynaklı öyle sıkışıktı ki, her hafta Şampiyonlar Ligi maçı oynadılar. O arada da tutunamadılar. Ben buna takılmıyorum. Okan Buruk, o takımın doymuşluğunu işin en başından dile getirmişti ama hamle yapılmadı. Benim takıldığım taraf, ailevi sağlık sorunlarıyla uğraştığı dönemde futboldan uzak kalması. Bu geçen yıllarda kendini ne derece hazır ve iyi durumda tuttu bilmemem. Oyun da sürekli değişiyor, buna ayak uydurmak lazım.

Yine de fırsat. Şimdi değilse ne zaman diyelim. Bu soru sorulacak çünkü. Acaba Okan Hoca gelse nasıl olurdu diye her fırsatta soracağız. Cevabı vermek adına ideal zaman. Galatasaray'ı bekledi bu adam. Yıllardır takım çalıştırmamasının nedenlerinden biri de bu. Yarın x takıma gider, bu sefer pişman oluruz. Gerek yok, biz bu fırsatı değerlendirelim. Oynattığı oyunu, futbolcu özelindeki gelişimi ve çok da transfere bağımlı olmamasını severim.

8 yorum:

  1. Bütün Okan Buruk'u gösteriyor. Olmalı da artık. Eşref Hamamcıoglu Ranieri ile anlaşmıştı diye bir söylenti vardı önceki seçim döneminde. Umarım şimdi öyle bir hamle yapmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an net şekilde ihtiyaç yerli teknik adam.

      Sil
  2. bu sezonki hatalarından ders alan bi fatih terim'i tekrardan bekliyorum. iki başkan adayının da aklındaki isim olmadığından önümüzdeki sezon değil belki ama mutlaka 5. fatih terim dönemi olacak. hoca da hırsı kaynaklı, geçen sezonki gibi bi son kabul etmez. 5. dönemi olacak ve kapanışı iyi yapacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 5. dönemi bugün değil ama mutlaka olacak. Son dansı olacaktır hocanın.

      Bu arada senin yorumun bazılarını fena kudurttu. Çöp tenekesi kısmında yorumları birikiyor (onları işaretlemiştim), gülmek için bakayım dedim de, fena kudurmuşlar :)

      O anlamda sana teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Yabancı teknik direktör gelirse yine başarısız oluruz.Yerli gelebilecek tek isim ise Okan Buruk.Birçok takım istemesine rağmen kabul etmedi.Yaptığı açıklamalarda Galatasaray için çok istekli.Bence hiç düşünmeden kendisi takımın başına getirilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarısız olmayı da, zaman kaybederiz. Sonra geri dönüşü nasıl olur bilmiyorum.

      Sil
  4. Galatasaray seneye şampiyon olmak istiyorsa yapması gereken 3 şey var:

    1-Okan Buruk'u getirmek.
    2-Güçlü orta saha kurmak.
    3-Altyapıdan takıma oyuncu monte etmek.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir