25 Nisan 2022 Pazartesi

Torrent'i gittiği gün nasıl anacağız?


Bazı dar açıcılar var. Dar açıcılar nedir derseniz, korner direğinin gerisinden topa falso verip, gol atmaya çalışanlar. Fatih Hoca'ya nereden olursa olsun vurayım, o uğurda dar açıdan savunulması gereken herkesi savurayım. Bu isimler büyük bir Tudor sevdalısıdır mesela, hayatlarında gördükleri en büyük teknik adam odur. Şimdi de Torrent'i sahiplendiler, ellerinde kalan bir şey yok çünkü. Fatih Hoca sonrası geldi ya, her koşulda ona sahip çıkacaklar.

Genç futbolcuların şans bulması üzerinden Torrent'i eleştiriyoruz. Kim olsa eleştirirdim bu arada. Lig bitmiş, herhangi bir hedef yok. Bu takımda da yeni sezonda devam etmeyeceği belli olan futbolcular var. Hala onlar özelinde ısrarcı olunup, yeni sezona yönelik kazanım yapmamayı düşünmeyi anlamam. Bunu ısrarla yazıyorum, yazmaya da devam edeceğim. Diyorlar ki, bir teknik direktör bunun üzerinden eleştirilir mi. Eleştirilir.

Bundan öncesi sanki Çukurova gibi verimliydi deniyor. Torrent, bir şeyleri değiştirmek ya da geliştirmek adına burada değil mi? Ne değişti, ne gelişti? Fatih Hocanın sunduğu mazeretleri sunmaya devam ediyor. Bitiremiyoruz diyor. Bunu Fatih Hoca da diyordu. Sen niye geldin o zaman? İmzan ne mesela, seni ne üzerinden anacağız? Kendi pr'ını yapmaya çalışıyor dediğimizde suçlu oluyoruz. Kendi puan ortalamasını yükseltmek istemesinden doğal ne var diyorlar. Onun için öyle tabii. Bunu diyenlerin de, Galatasaray'ın geleceğiyle bir alakası yok.

Pulgar'ı toparladık, bravo. Torrent'e, Fiorentina tarafından madalya takılacakmış. Pulgar'ın şu an iyi oynaması, sahada en çok mesafe kat eden futbolcu olması ne fayda? İhtiyacım olduğunda piyasada yoktu ki. Bugün iyi oynuyor olması, takımı en fazla 10. yapacak ve Pulgar yeni sezonda olmayacak. Arda Turan desek hala kenardan oyuna dahil olan isim. Barış Alper Yılmaz'ı, Morutan'ı maç kadrosunda bile yok.

Sergen Yalçın'ın Beşiktaş'taki ilk günlerini hatırlayın. Direkt olarak Ersin Destanoğlu ve Rıdvan Yılmaz'a dönmedi mi? Hedefsiz sezondu, o dönem ciddi de toparlanma sağladılar. Bu isimlerle de hem gelecek sezonu kurguladılar, hem de sonraki satış anlamında çok büyük değer kazandılar. Doğru olan da budur. Torrent'in yaptığı değildir. Torrent'i gittiği gün nasıl anacağız? Kimde imzası var diyeceğiz. Kimi geliştirdi, kimi kazandırdı, kim onun eseri?

10 yorum:

  1. Sözde azbiraz kariyeri olan, pep in yardımcılığını yapmış , 2-3 takım çalıştırmış amaaaaa söylediği ve yaptıkları birbirini hiçbir şekilde tutmayan , takımda hiçbir taktik gelişme gösteremeyen ( duran top diyebiliriz ama onuda ekibinden destek aldı ) korkak kendini düşünen kibirli biri onarak anabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. adamlığa 58 yaşında başlıyorsun. Bu her şeyi açıklar..

      Sil
    2. Hikmet KESKİN25 Nisan, 2022 18:58

      Ben kendi adıma Torrent'in gönderilmesini hatalı bulurum. Hele onun gönderilip yerine Okan Buruk'un gönderilmesini hepten hatalı bulurum. Tamam Galatasaray'da birisi gelsin ve bizi ilk senesinde Şampiyonlar şampiyonu yapsın istiyoruz ama gerçek hayat ne yazık ki böyle değil.

      Israrla, üzerine basa basa başarılı takımlar çok hızlı kurulmaz diyor ama sabır bu topraklarda barınamaz. 6 ayda başarı geldi geldi, gelmedi, güle güle. Şimdiye kadar ne verdi diyenlere ise sadece gülüyorum. Birisine Şahin verip F1'de en azından şunu geçebilrdi demeye benziyor çünkü. Yaş eleştirisi yapanlara ise birşey dememe gerek yok. Zaman kaybı olacağını düşünüyorum.

      Antrenörlükte tek adam dönemi bitti arkadaşlar. Takım yönetmek bir ekip işidir artık. Ben Torrent'i sadece bu fikrinden dolayı dahi takımın başında tutardım. Ekibi oldukça güçlü bir ekip ve zaman tanınması şart. Ama olacakları söyleyeyim; Okan Buruk takımın başına getirilir. Hasan Şaş ve Selçuk yardımcısı olur. 3-4 senede 1 kere şampiyon oluruz (Çünkü Galatasaray'ın ölüsü 3-4 yılda bir şampiyon olur). Avrupa'da ön eleme oynamazsak grup sonuncusu oluruz, oynarsak turu geçemeyiz ve UEL'ye düşüp 3 veya 4. oluruz. Umutla beklediğimiz altyapıdan futbolcu yetiştirme işi tabii ki gerçekleşmez. Yıllardır süregelen döngü devam eder.

      Saygılarımla,

      Sil
    3. Şampiyon olmak bence zor bir iş değil. Ülkenin dinamikleri var ve buna uygun hareket etmek zorundayız. Torrent buna uygun değil.

      Sil
  2. Bence iki başkan da Torrent'le devam edebilir. 2,5 milyon euroluk tazminatı var. Artı yeni gelecek hocaya verilecek para. O paraya 1-2 transfer yapılabilir gözüyle bakabilirler. Özellikle Eşref Hamamcıoğlu'nun seçileceğini düşünürsek; bu olasılık daha da kuvvetli.
    Öte Yandan yukarıdaki dediklerine katılamamak elde değil. Torrent hiç olmazsa kalan iddiasız haftalarda 1-2 oyuncu kazanma işine girseydi bence kalabilmesi adına veya geleceğe umut taşıma adına güzel olurdu. GS'nin geleceği o kadar belirsiz ve karanlık ki; hiçbir hayal bile kuramıyorum.
    Tek çıkış yolumuzu futbolcu satışından elde edilecek gelir ile akıllı ve mantıklı transferler yapıp takım kurmak olmalı. Ama hoca tercihi aşırı önemli. Torrent'in bu şekilde davranmasında başkan adaylarının erken ve ön yargılı açıklamalarını da kabahat buluyorum. Gelir gelmez hemen göndereceğiz tarzı açıklamalar yapmaları şart mıydı? Öyle veya böyle bir hoca varken takımın başında; böylesi bir açıklamanın görüldüğü gibi Galatasaray'a zarar verdiğini görmüş olduk. Belki 1-2 oyuncu çıkabilecekken şimdi bundan mahrum olduk. Bunlar çok acemice, çok fevri ve ön-yargılı açıklamalardır.
    Üstelik adamın tazminatı olduğunu bilmene rağmen ne gerek vardı! Seçildiğinde oturursun medeni bir şekilde en azından göndereceksen bile adamın suyuna gidersin belki adam gelecek sene ki ücretin almadan gider. Göndereceksen bile saygılı bir şekilde yaparsın.
    Neyse olan oldu. Seçimden sonra neler olduğunu göreceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence 2'si de devam etmez. Taraftarı karşılarına almak istemezler. 2.5 milyon avro tazminatı yok, 1 yıllık hak edişi olacak ve bu daha az.

      Sil
  3. Bence de etmemeli. Ama hoca kim olmalı sorusunun cevabını bilmiyorum. Okan Buruk makul gibi. Ama hedefin beklentinin ne olduğu da önemli. Seneye bir sürü yerli oyuncu olacak. Alttan gelen bir sürü parlak genç var. zaten para yok. Ciddi kriz var. Eşref Hamamcıoğlu da açıkça para koymayacağını söyledi. Bu durumda kulübü nasıl ve neyle yönetmeyi planlıyor? Umarım bir projesi veya çözümü vardır. Büyük ihtimalle Florya'yı bir an önce satıp nakde çevirmek isteyecek. Listesindeki isimlere bakıyorum onlar da pek tanınmış kişiler değiller. Kabul edelim Türkiye'nin şu an ki ortamında, bu kuralsızlık ve hukuksuzlukta; Ali Koç veya Ahmet Nur Çebi gibi gerektiğinde para koyabilecek başkanlara ve yönetim kurullarına ihtiyaç var. Fikret Orman'ın ilk 2 senesi veya Ahmet Ağaoğlu gibi becerili, iş bilen başkan modeli mi? Ona yönelik bir işaret bende yok. Bilakis nobran, insanlara tepeden bakan, tipik elitist bir imaj çiziyor. Patron mu yoksa yönetici kökenli mi onu da bilmiyorum. Ama büyük ihtimalle üst düzey profesyonel yönetici havası var. Bizi zor zamanlar bekliyor. Bundan da kötü bir sezon yaşanabilir. Saha dışında daha da beter doğrandığımız, hakkımızın asla savunulmadığı, ülke yönetimi katında sıfır lobimizin olduğu, onay bekleyen salon, kemerburgaz gibi projelerde asla ilerleme olmayan bir dönem olabilir. Ha bir şekilde hoca da tam isabet yaparsak belki sahada iyi güzel, gelecek vadeden bir oyun çıkar o zaman saha dışında hiçbir şeye bakılmaz. Sonuçta olay gelecek ve saha içinde kitlenecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklenti şampiyonluk. Buna da kısa yoldan ulaşabilecek, ligin ve takımın dinamiklerini bilen bir td bence olmazsa olmaz.

      Sil
  4. Katılmadığım ufak bir nokta, Tudor övmek için Fatih Hoca karşıtı olmaya gerek yok, ben ikisini de overim mesela. Tudor bize geldiğinde büyük takım hocası değildi henüz, iletişim gibi problemleri vardı, ama şu an gayet başarılı. Torrent yerine göreve gelmiş olsa çok daha sıkı bir takım izletirdi mesela.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor övmek bana çok ilginç geliyor. Öyle bir kadroyu en iyi ihtimalle 4. yapacakken. İç sahadaki tempolu, derbi ve deplasmanlardaki ezilme hali bu kadar övgü almamalıydı :( Şu an Verona'da başarılı, ayarı da bu tarz takımlar. Juventus'ta da kısa zamanda gördük.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir