20 Nisan 2022 Çarşamba

Yeni Malatyaspor karşısında, süper bir stoper performansına ihtiyaç duyabiliyorsunuz


Yeni Malatyaspor karşısında, süper bir stoper performansına ihtiyaç duyabiliyorsunuz. Maalesef bu durum böyle. O kadar kötü bir ilk yarı oynadık ki, Nelsson seni ayakta tutuyor. Marcao'nun odağı kayıptı mesela. Rakip de tüm kurgusunu savunma arkası koşularına, hızlı hücumcularına dayamış. Bu tarz bir hücuma karşı da, rakip ne kadar zayıf olursa olsun, odağı kaybetmeye gelmiyor. Hücumda zaten yoksun, felaket oynuyorsun. Bir de geri düşsen, şu maçta işler daha da sarpa sarar.

İlk yarıyı da az kalsın geride tamamlıyorduk. Nelsson'un sezgisi ve odağı o kadar güçlü ki, gol olan pozisyonu kesti. Maç boyunca da müthiş bir performans gösterdi. Sezonun geneline bakınca da bu durum böyle. Düştüğü, kötü göründüğü bir dönem de yok. Takım içerisinde genelimiz kötü halde de, bazı "iyi" diye anacağımız isimlerin de düşüşleri olabiliyor. Marcao ve Kerem Aktürkoğlu gibi. Nelsson'da bu dalgalanma hiç olmadı.

Yine aynı konuya geleceğiz de, doğru transfer işte. Genç futbolcunun "tecrübelisini" almak çok değerli. Galatasaray öncesi Kopenhag formasıyla çok sayıda maçı geride bırakmıştı. Yaş 22 olsa da, havası 28 - 30 arası. Yapı da lider olunca, kalite çok daha net şekilde ortaya çıkıyor. Kötü sezonun bize bıraktığı nadir iyilerinden biri diyelim. Piyasası yüksek, takımda nasıl tutacağımızı kara kara düşündüğüm bir futbolcu.

Milli Takım'a seçildi, oynamaya başladı. Önümüz Dünya Kupası. Gelecek sezon eminim ki daha iyi bir kadro kuracağız. Nelsson, büyümeye devam edecektir. Etiketi zaten yedi, sıra piyasada. Aidiyetinin de oluştuğunu düşünüyorum. Bu tarz futbolcular için de 7-8 milyon avro bonservis verirsin. Bu yatırımın tutmama şansı yok. Diyorlar ya, bu paraya alınan futbolcu için "scouting" yorumu yapılır mı diye. Yapılır, bu iş maliyete değil, ihtiyaç duyduğun profile bakar.

Yeter ki ödediğin rakamın geri dönüşü sana büyük olsun. Genç de değil sadece, yaş haddi olan birini de alabilirsin. Yeter ki ihtiyacını görsün. Nelsson gibi gençleri kadroya katmak lazım. İskandinav havzasının zararı olmaz, genelde gelen futbolcular iyi çıkar. Orayı daha fazla eşelemek lazım. Geçmiş dönemde yine o havzadan birçok ismi konuşmuştuk ama ffp engeline takılmıştık. Şimdi o isimler de aldı yürüdü. Yatırım yapacakken, kendimizi sadece Nelsson'la sınırlamak yanlış oldu.

11 yorum:

  1. Keşke Skav Olsen i de alabilseydik

    YanıtlaSil
  2. Bir gol daha atsak 3 olacakti ama esas ilginc olan sey bu sezon hic 3 farkli galibiyet alamamis olmamiz, iste bu durumda takim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef öyle :( 3 fark işine hiç dikkat etmemişim bak.

      Sil
    2. Tabi abi herkes isin savunma tarafinda ama ileride de iyi degiliz ki 50 küsür mac olmus 3 gol atilan mac sayisi saniyorum 2 3 falan onlarda da gol yedin zaten.
      Sorun bitirilicik diyorduk al Gomis de geldi ama sorun yine ayni cunku orta saha katkisi sifir, Fenerbahce'de 2 senedir yuzune bakilmayan yedegin yedegi Miha Zajc 8 gol atmis birisi de bize olmak.üzere, bizde ise takimda Cica harici orta saha skor katkisi sifir, seneye bitirici orta saha alinmazsa bu taraftari kimse stada getiremez cok net.

      Sil
    3. Gomis'i besleyemedik maalesef. Üretim problem.

      Sil
  3. Bu senenin kurgusunu ve iletişimini maalesef doğru yapamadık. Bu projeye gençleştirme operasyonu değil, alıp yetiştirip parlatıp satma ve bu şekilde borçları eritme, sağlıklı işler bir finansal yapı kurma denseydi çok daha doğru olurdu. Yüksek bonservis mesele değil mesele yüksek maaşlı uzun vadeli sözleşmeler denmeliydi! Daha az maliyetli bir takım kuracağızı yüksek sesle anlatmak gerekirdi. GS zaten 22 şampiyonluk kazanmış bir kulüp. Fenerbahçe gibi uzun süredir kupaya başarıya hasret değil. Ama sonuçta orta saha kalitesini o kadar ihmal ettik ki beklentinin çok altında kalan bir sonuç ortaya çıktı. Geçen sene 2. ligden gelen sezona da yedek başlayan Kerem bile takımın ayağına bakılan yıldızı oldu. Böyle kadro planlaması olmaz. Olmamalı. Bunu bizler bilemeyiz göremeyiz. Bilgimiz uzmanlığımız yetmez. Ancak 50 senelik insanlar nasıl bu orta saha ile sezona başlanmayacağını göremediler anlamak mümkün değil. klasik devreye kapağı atalım orda düzeltelim mantığı bu sefer kayaya tosladı. Güven erozyonu oldu. 3 yıldır birikmiş sorunlar, takımın bir türlü futbol kimliğini bulamaması, sürekli doğaçlama işler ve transfere bağlı; eldekini parlatmak yerine ithal etme odaklı bakış açısı maalesef Fatih Hoca'ya olan güveni sarstı. Mesele sadece saha sonuçları, puan durumundan da öteydi. Hoca bunu okuyamadı. İletişimi kuramadı. Kendisine yöneltilen eleştirileri kulak arkası etti. Özellikle ekibi hakkındakileri. Burak Elmas's bence bu kararı aldıran tamamen GS kamuoyu baskısıydı. Yoksa hoca geçmişteki 3 sezonda da ilk yarıları zaten berbat oynamıştı.

    Ama insan yine de böylesi bir projenin kadük kalmaması uğruna belki de sezon başında 2-3 tecrübe takviyesi yapsaydık bütün bunlar olurken aynı zamanda yarışmacı kimliğimizi de kaybetmezdik diye içinden geçiriyor.

    Orta sahada tecrübeli adamları çok aradık. Bir takımda sadece yaşlı/tecrübeli oyuncular olamayacağı gibi sadece genç ve tecrübesizler de olmamalı. Bu ikisinin dengeli bir karışımı olmalı. Kerem, Marcao, Nelson, Muhammed, Cicaldau ve hatta Berkan parlatıp satabileceğimiz oyuncular listesinde. Sakatlanmasa bence Boey de öyleydi. Şimdi bunların seviyesine 2 seviye daha yukarı çekecek 6 ve 8 transferleri gelseydi bugün bambaşka şeyler konuşuyor olabilirdik. Belki de devrede bu eklemeler yapılacak ve harika bir 2. yarı geçirecektik. Fenerbahçe'nin yerinde biz olabilirdik. Uefa'da daha da ilerilere kadar gidip piyasa yapabilirdik. ama olmadı...
    Her şeye rağmen bu kötü sezonun ardından 30-40 milyon euroluk satışlar yapıp bu parayı akıllı kullanacak bir hoca ile yine güzel bir takım kurulabilir. Artık hatalarımızdan ders aldığımıza inanıyorum. eksik bölgeler belli. Takımın maaş bütçesinin düşük olması transfer mobilitesine de pozitif katkı yapan bir realite bunu da gördük.
    tonla gelecek vadeden alt yapı oyuncumuz var. Partılmayı bekleyen Berkan, Barış Alper, Morutan, Muhammed gibi oyuncularımız hala var. Geliştirici rekabetçi çalışkan bir hoca ve 4-5 güzel takviye iyi top oynayan bir takımımız olabilir. Mesele illaki şampiyon olmak değildir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapılanma bazı noktalarda eksik kaldı maalesef. O da omurgayı direkt olarak etkiledi. Elde asla enkaz yok. Gayet yetenekli ama eksik yapı.

      Sil
  4. Nelsson özelinde güzel bir sezon geçiyor iyi bir orta saha olsaydı önlerinde ikisi için de (Marcao - Nelsson) çok daha güzel şeyler konuşabilirdik belki. Sen seneye daha iyi olacak demişsin ama benim pek umudum yok. Seneye daha iyi bir kadro olmayacaktir. Buna en başta Galatasaray camiası izin vermez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklisin pespese Florya'nin ranti icin acilan davalari gordukce bu konu cok daha netlesti su an en az 3 ayri güc odagi var kulüp yapisinda, Fatih Terim en azindan bir güc odagiydi bunlari bastiriyordu su saatten itibaren birisi ordan birisi burdan cekecek guclenmemiz düsük ihtimal.

      Sil
    2. İşler zor, tam bir curcuna var. Orası kesin :( Yine de kötümser olmak istemiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir