12 Nisan 2022 Salı

Yeni seçilecek yönetimin yapması gereken, öncelikle bu yapıya dokunmamak


Galatasaray bir "spor kulübüdür". Bazısı futbola odaklı, hayatı oradan oluyor. Futbol dışında kalan branşlar kapatılsın diyenler dahi oluyor. Ne zaman ki diğer branşlarda başarı geliyor, iyi sonuçlar alınıyor, o vakit hepsi ayakta. "Spor branşlarından" vazgeçemezsiniz. Yönetimlerin yapması gereken de, bu branşlar adına istikrarlı sponsorluk hamleleri gerçekleştirmeleri. Temel atılır, yapı kurulursa, o çark döner. Galatasaray Nef, diğer branşlarımız adına da örnek olmalı. 

Yeni seçilecek yönetimin de en büyük icraatlarından biri öncelikle bu yapıya dokunmamak. Sonrasında ise diğer branşlar adına da bu işi gerçekleştirebilmek. Şu an güçlü bir sponsor var, maddi anlamda sorun yaşanmıyor. Geç olsa da, iyi bir takım kuruldu. Başında da doğru bir basketbol aklı var. O akıl da ipleri tam anlamıyla eline aldığında, geçmiş yıllarda da birlikte çalıştığı Andreas Pistiolis gibi potansiyelli bir coach'ı takıma kazandırdı.

O da gelir gelmez takıma dokundu. 4'de 4'le başladı ve fikstür oldukça zorluydu. Seçimin tarihi gecikti, haliyle de yerli transferi istenilen gibi yapılamadı. Yabancı transferinde de geç hareket edildi ama Turgay Zeytingöz farkını izledik. Ekrem Memnun'la yola başlamak da doğruydu. Geçen sezonun ardından, böyle bir değere git diyemezsin. Bu yılı biraz da geçiş gibi görerek hareket ettik. Tek soru, bu ayrılık biraz daha öncesinde gerçekleşebilir miydi?

Ekrem Memnun'ıun basketbolu fazlasıyla tempo üzerineydi. Geçen sezon göreve geldiğinde buna muhtaçtı. Çünkü o an yeni bir düzen inşa edemezdin. Mecburen de bireysel yetenekler üzerinden yürüdü. Bu yıl da aynı oyunu oynaması şaşırtıcı. Yüksek temponun göze hoş gelen tarafları var da, yüksek yüzdeyle atamadığın an tıkanıyorsun. B planın da olmayınca süreç tıkanıyor. Ekrem Memnun, bunu yaşadı maalesef ve coaching kaynaklı çok fazla maç kaybedildi.

Pistolis'le birlikte ise ayaklar biraz daha yere sağlam basıyor. Savunma güçlendi, mücadele gücü arttı. Bazı bireysel performansların da arttığını görüyoruz. Göreve geldikten sonra tek bir transferi var, takım da aynı. Potansiyelli ve keyifli bir takımız da, özellikle yerli rotasyonunda eksik yönler var. Orada da hoca dokunuşlarını görüyoruz. Ayakların yere sağlam basması, gelecek adına daha umut veren bir Galatasaray demek.

Dee Bost gibi bir isminiz de varken, ayakta kalmayı başarıyorsunuz. Sezon başından bu yana istikrarı hiç sallanmadı ve takımını taşıyor. Fenerbahçe karşısında son bölümde öyle 3 sayılık basketleri var ki, mesafe de tanımıyor. Çok büyük bir öz güven. Geçmişini de biliyoruz bir de. Türkiye kariyeri akıllarda. Böyle bir liderlik göstereceğini düşünmüyordum. Önce bu sezonu mümkün olan en iyi yerde bitirip, sonrasında yapıyı korumamız, hatta geliştirmemiz gerekecek.

4 yorum:

  1. Ergin Ataman gittiğinden beri bu şubede şampiyonluk yok. Bir gün mutlaka geri dönecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampiyonluk için daha büyük bütçeler gerekir.

      Sil
  2. Efes basketbolda amiral gemisi daima fakat fenerbahce artık yavaş yavaş yatırımları geri çekiyor. Biz de sağlam bir yapi kurarak Efes ve fenerin ardından üçüncü takım olmalıyız. Hatta zaman zaman feneri zorlamaliyiz.
    Ligde olmasa da avrupda bir sampiyonluk daha alabiliriz. Kupa 2'de. Bu zor değil akıllı bir yapılanmaya bakar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çekmek de zorunda. Hem başarı gelmemeye başladı, hem de mevcut başarıların bir geliri yok.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir