15 Mayıs 2022 Pazar

Çağdaş Atan, Samsunspor'dan iyi bir takım sözü almıştır ve projeye inanarak geliyor


Henüz resmi açıklama gelmese de, Çağdaş Atan / Samsunspor işi oldu gözüyle bakılıyor. Samsunspor adına "nihayet" doğru adım diyeceğiz. Bu dönemde benim de kapıldığım "ligin bug'u" olayı iptal artık. Özellikle de zirve yarışı veren takımlarda. Eskiden "ligin gerçekleri" var derdik ve şartlara uygun teknik adam, futbolcu tercihleri beklerdik. Bu durum düşmeme mücadelesi veren takımlar adına hala geçerli de, zirve yarışında farkı bu oluşturmuyor.

Modern futbola kafa yoran, genç, daha "iyi futbol" odağıyla hareket eden teknik adamların dünyasındayız. 1. Lig adına da bu durum böyle. Samsunspor, 1. Lig'e çıktığı günden bu yana da, biraz daha ligin eski dinamiklerine göre hareket etti. Ertuğrul Sağlam, acaba eski heyecanı yakalar mıyız sevdasıydı ama o kadar imkan ve avantaj arasında, belki de tarihin en kolay liginde başarısız oldu. Mehmet Altıparmak adına lig bug'u dedik olmadı, Fuat Çapa da aynı şekilde.

Bu arada da, Samsunspor iddialı paralar harcamaya devam etti. Çok iyi kadrolar kuruldu, lig ayarında isimli oyuncuları izledik. Süper Lig gelmedikçe de, hatalı işler yapılmaya devam etti. Oysa işin temelinde "futbol aklı" var. O aklı bulamadıkları için, menajer elinde heder oldular. Zarar büyük yani. Kasımpaşa'nın scout ekibinde olan Batu Kaplan'ı sportif direktörlüğe getirdiler. İyi bir tercih, Kasımpaşa'da özellikle transfer tarafında çok iyi iş çıkarıyordu. Bu yaz dönemi hünerini mutlaka göreceğiz.

O akıl da devamında, Çağdaş Atan'ı Samsunspor'a kazandırıyor. Çağdaş Atan'ı Alanyaspor döneminde izledik. Beğendiğim, idealist bir teknik direktör. Farioli ayrılığı sonrası kendisini eleştirsem de, biraz haksızlık etmiştim. Çok fazla futbolcu kaybettiler çünkü. O kadar çok isim değer kazandı ki, önemli satışlar yaptılar. Özellikle de bu yaz dönemi diyelim. Onlar gitti, yerleri doldu derken, o karambolde lige iyi başlanmadı ve hoca ile yollar ayrıldı.

Pas oyununu seven ama bunu da hızlı bir şekilde yapmaya çalışan, hücum organizasyonlarına önem veren, daha doğrusu iyi futboldan ödün vermek istemeyen bir teknik adam. Alanyaspor dönemi topa sahip olma oranı yüzde 60'ların üstüne çıktığı an iyi sonuçlar almakta zorlansa da, bunu hücumdaki yeteneğe bağlıyordu. İş bir yerde tıkanıyor. Oynatmak istediği oyun adına mutlaka zaman gerekiyor da, diğer yanda Süper Lig'e yükselmek olmazsa olmaz. Bu gereklilikle de hareket edecektir. İlk sezonu adına biraz daha ligin şartlarına göre hareket edebilir.

Mutlaka iyi bir takım sözü aldı ve projeye inanarak geliyor. Süper Lig ayarında, hem de çok iyi takımlarda çalışabilecek bir teknik adam. 1. Lig'e gelişi biraz da bundan. Kendisi adına da şart. Yüksek imkanları arkasına alacak. Bu proje oturursa da, müthiş bir birliktelik izleriz. Samsunspor adına heyecanlıyım, nihayet "imkanları" doğru kullanabilecek, geliştirebilecek ve doğru futboldan ödün vermeyecek teknik adamları oluyor.

2 yorum:

  1. Çok ideal bir hamle olmuş. Çağdaş hoca süper lig seviyesi bir hoca. Kesin süper lige çıkarır Samsun'u diyemem ama seneye çok keyifli oynayan bir takım izleriz. Şifresiz kanalda ikinci ligde böyle bir heyecan çok dikkat çekici olur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir