30 Haziran 2022 Perşembe

Alpaslan Öztürk Eyüpspor'da


Tertemiz ayrılık diyelim. Bu tarz, sorunsuz gerçekleşen ayrılıkları seviyorum. Oynamak istiyordu, bunun için bir hamle yaptı. Önce Milli Takım, sonra Galatasaray'a yükselişinin ardından, 1. Lig'e gidişi yadırganıyor olsa da, iyi bir takıma gitti. Hem güzel kazanacak, hem de iddialı bir takımda boy gösterecek. Bir daha bu seviyelere yükselebilir mi bilmiyorum tabii. Bu ayrılığın, Galatasaray'ın menfaati doğrultusunda gerçekleştiğini de eklemek lazım.

Geçtiğimiz sezon, Galatasaray adına iyi bir transferdi. Stoper için, iyi bir yerli alternatif gerekiyordu. Bonservisi elinde, o ara Milli Takım'a da yükselmiş bir stoperdi. Galatasaray'daki seçim kaosu içinde de, bu işin bitirilmesine şaşırmıştım. Yıllık ücrete bakınca da, şartlar uygundu. Fena da başlamadı aslında. Sonrası gelmedi işte. Marcao'nun cezalı olduğu dönemde dahi önce Luyindama şans buluyordu. Sonrasında formayı bir ara alsa da, beklentiyi karşılayamadı.

İyi olduğu dönem, Avrupa adına ön eleme oynadığımız dönem. Nelsson / Marcao da büyük istikrar. Bu 2 ismin önüne geçmen zor. Marcao gittiği an, Aldülkerim Bardakcı geldi, hatta 1 isim daha düşünülüyor. Nelsson giderse de mutlaka hamle yapılır. Bir de Galatasaray'da, altyapı çıkışlı birçok yerli stoper var. Emin Bayram, Metehan Baltacı ve Işık Kaan Arslan gibi isimler de gelmişken, Alpaslan Öztürk'e hiç yer kalmadı.

Galatasaray'ın yerli stoper ihtiyacını, bu tarz gençlerle doldurması gerekiyor. Emin Bayram'ın 3. stopere yükselmesini dahi bekliyorum. Metehan Baltacı ve Işık Kaan Arslan da iyi gençler. Alabileceğimiz herhangi bir yerli stoperin de fark yaratabileceğini düşünmüyorum. Abdülkerim Bardakcı ile o işi çözdük zaten. Alpaslan Öztürk için hayırlısı olsun diyelim. Başarılı olmasını isterim. Sorunsuz, bence aidiyet sahibi, işine odaklı bir stoper. Oynama isteğine de saygı duydum.

4 yorum:

  1. İş odaklı ve iyi bir oyuncu. Yattığım yerden para kazanayım düşüncesinde olmaması önemli.Çok ağır olduğu için açık alanda çok sıkıntı yaşayabiliyor.Büyük takımlarda alternatif olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O profesyonelliği değerli. Bu yüzden başarılı olsun isterim.

      Sil
  2. Beşiktaş gözünü kırpmadan Serdar Saatcı'yı koydu stopere katkı da aldı. Bugün satmak isteseler en kotu 4-5 milyon alırlar. Biz bu Emin Bayram'ı kaç senedir kiralıyoruz. Bugün satmak istesek kimse bonservis vermez. Abdülkerim Nelsson arkalarından üçüncü stoper Emin Bayram olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin de elinde böyle stoperler var. Kullanılmamasını asla anlamam. Katılıyorum görüşüne.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir