14 Temmuz 2022 Perşembe

Amine Harit & Galatasaray, işin kumar tarafı büyük


4-3-3 mü, 4-2-3-1 mi ya da 4-4-2 mi oynayacağız? 4-2-3-1 / 4-4-2 arası gidip geleceğiz diye düşünüyorum. Forvetin arkasına yazılacak 10 numara tarzı da, forvet tipli olacak gibi. Joao Pedro ismi yazıldı mesela, tam bu profil. Talisca hayalleri vardı ya da, yine bu tarz. Elindeki Emre Akbaba da bu tarzda bir futbolcu. Harit ismi geçti de, bu tarzda bir isim alacağımızı sanmıyorum. Hücum jokeri olması da bu durumu kurtarmaz. İşin kumar tarafı var.

Disiplinsiz çünkü. Sorun çıkarmaya oldukça müsait. Bu yapıda olan bazı futbolcularla da yaşadığımız sorunlar malum. Biten sezonu Marsilya'da kiralık olarak geçirdi ve sezonun 2. yarısında da ciddi anlamda formayı aldı. Bir önceki Schalke sezonu ise kendisi adına fena olmasa da, takımı küme düştü. Çok yetenekli olsa da, disiplinsizliği ve her an sorun çıkarabilme potansiyeli onun önündeki en büyük engel oldu.

Çok daha önemli bir noktada olabilirdi yoksa. Yeteneği uç seviyelerde. Hücumun hemen hemen her bölgesinde oynayabiliyor, tekniği, topla dripling özelliği üst düzey. Hareketli, ele avuca pek sığmaz. Yaşı da henüz 25. Marsilya'da iyi bir sezon geçirse de, kendisiyle devam edilmiyor. Schalke 04'e geri dönecek ama bu tarz maliyetli isimlerle de yola devam etmek istemiyorlar. Galatasaray da 10 numara ararken, gündeme girmesi doğaldır.

Ben yine de transfer olacağını düşünmem. Bu tarz bir 10 numara aradığımızı düşünmüyorum. Forvet özellikli, yer yer 2. forvet gibi de oynayabilecek bir isme bakılıyordur. Kumar da oynanamaz. Yetenek ne olsa da, alabileceğin katkı garanti olmalı. Harit de maliyet sonuçta. Bonservisi ve ciddi bir yıllık ücreti olacak. Belhanda neler yaşadı malum, Harit de bu sorunları yaşayabilir. Taraftar algısı da burada etken.

30.06.2022 tarihli yazı..

18 yorum:

  1. (Emre)
    Bu yønetime Erdem Timur gibi isimlerin olmasi sayesinde guveniyorum. Ama sanirim Cenk Ergun ve Dursun Øzbek'in yildiz 10 numara sevdasi var. 10 numaran yildiz isim olur diye eski mentaliteye sahipler. Halil Dervisoglu'nu bekletmeyi , ve elinde Akbaba varken Talisca vs gibi isimlere bizden ilgi olmasina baska aciklama bulamiyorum. Kalite artirmamiz lazim kabul ediyorum, ama kaliteli 8 numara ve 6 numara alindiktan Halil (Akbaba) kalitelerini daha net gøsterirler. Emre Akbaba'nin arkasinda Seri-Lemina oldugunda ne kadar rahat ve iyi oynadigini gørduk 2020'de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numara sevdası demeyeyim de, orada garanti bir isme bence de ihtiyaç var. Akbaba kesmez, Talisca ise gereksiz lüks.

      Sil
  2. Gerek yok böyle problem çocuklara. Diagne de problem çocuk katkı alabildik mi? Çok az.

    YanıtlaSil
  3. Amine Harit isteniyorsa bence forvet arkasından ziyade orta saha üçlüsünde düşünülmeli, zira attığı gol sayıları düşük. Hücum geçişlerinde oyun hızını belirleyen oyun kurucu olabilir, belki Feghouli'nin son iki sezondaki kullanımına benzer bir rol üstlenebilir. Eğer Morgan Sanson'u alabiliyorsak, kaleden top çıkartırken zorlanmayacak regista özelikli bir 6 numarayla Terimin istediği 6-8-10 özellikli bir üçlü yapı kurulabilir. Bence ikinci forvet gibi oyun kurulumuna katkı beklenmeyen bir 10 numara peşindeysek Amine Harit bize uymaz veya 4-3-1-2 gibi bir yapı denememiz gerekir ki aslında bu bizim için en doğrusu olabilir:) Ancak 4-3-1-2'yi ana diziliş olarak benimsersek Kerem'in satışını planlamamız gerekir. Solbakken, Joa Pedro, Botheim gibi oyuncular o zaman anlam kazanır. Morutan, Cicaldau, Taylan, Berkan gibi oyuncuların zayi olmaması açısından da 4-3-1-2 anlamlı olurdu, yine o zaman Mert Müldür için vereceğimiz 7M euro bonservis lüks olmazdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülse de, orada tabela yine aranacak, sorun olacak.

      Sil
    2. Harit'in Sneijder gibi sola yaslandığı (alternatifi Morutan olabilir), Yunus'un forvet arkasında serbest oynadığı (alternatifi Cicaldau), önde Botheim (Umut) ve Solbakken (Kerem/BAY); 6 numara Okay/Taylan; 8 numara Morgan/Berkan güzel olabilir gibi duruyor. Sağ bekte Mert Müldür, sol bekte PVA/Kazımcan'ı da eklediğimizde hem yerli sorununu çözen, hem de iç sahada tüm maçları kazanabilecek baskılı bir oyun oynayabiliriz sanki, yine de tabela sorunu yaşayabiliriz, özellikle de deplasman maçlarında, zira bu kadro ile her deplasman maçında kontra-taktan bir belki iki gol yediğimizi varsayarak planlama yapmamız gerekir:) Botheim-Solbakken-Yunus/ Harit-Okay-Morgan/ PVA-Denayer-Nellsson-Mert/ Muslera

      Sil
    3. Harit'i yaslarsın da ne istikrar var, ne tabela. Zor o iş.

      Sil
  4. Şampiyonluga oynayabilecek daha net oyuncular lazım bize. Fantaziye kaçmaya gerek yok. Daha elimizde verim alamadığımız genç yabancı oyuncularımız da var.

    YanıtlaSil
  5. Cok yerinde bir yazi olmus hem Joao'ya kiyasla gol katkisi cok düsük hem disiplinsiz hem de pahali ne gerek var zaten sorunsuz oyuncu bile bizde sorun oluyor hic gerek yok Emre Akbaba'yi zorlayalim o zaman yapacak bir sey yok acikcasi ben de cok bir sey beklemiyorum bu sene bu kadrodan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kumar oynamadan, daha garanti oynamak gerekiyor :(

      Sil
  6. Bence kanatta da oynayabilen bir 10 numara tercih edilmeli, Harit doğru bir tercih olabilir. Vazı maçlarda her iki kanatta Harit ve Yunus gibi pozisyon hazırlayabilen, dripling yapan hızlı oyuncularla oynayıp Akbaba/Cicaldau'yu forvet arkasında değerlendirebiliriz. Oliveira/Midtsjo/Carvalho gibi oyuncularla geriden top çıkartma ve topa sahip olma sorunlarını çözdükten sonra işler düzelecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O profilde bakarsan haklısın ama futbolcunun tabelası çok düşük. O beni düşündürüyor.

      Sil
  7. Belhanda'yi geri cagirsak daha akillica hareket olur, o kadar kötü bir hamle bu.

    YanıtlaSil
  8. Bence denenebilir.10 numara bölgesinde Emre Akbaba, Yunus hatta Hamza gibi oyuncular var.Harit kumarını oynamaya değer.Tutarsa büyük iş olur. 6 ve 8 numarada kumar oynama lüksümüz yoktu ama 10 numarada alternatif oyuncular var.Uygun fiyata alıp ileride büyük transfer yapabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Riskli iş tabii de, oyun tarzının uyabileceğini düşünüyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir