29 Haziran 2022 Çarşamba

Amir Hadziahmetovic & Galatasaray, etiket etkisi


Etiket algısına takılıyorum. Bazı futbolcular, etiket işinin kurbanı. Kötü futbolcuymuş gibi algılanıyorlar ya da böyle görülmek isteniyorlar. Hadziahmetovic, bu ligde fark yaratan, kalite oluşturan 6 numaralardan biri. Müthiş bir istikrar. Galatasaray'a yazıldı, bir anda "etiket" algısı üstünden türlü kötü yorumlar okuduk. Kötü bir futbolcu olsa neyse de, adamı tanıyoruz. Medyada öyle isimler yazılıyor ki, böyle bir gündem olunca "etiket aşkı" alıp yürüyor.

Ben de elbette en iyisi olsun istiyorum. William Carvalho'lar konuşuluyor, keşke olsa. Olmuyorsa da, hemen başka isimlere yönelmeli. Aradığın da bazen gözünün önünde olabilir. Hadziahmetovic, henüz 25 yaşında ve iyi bir 6 numara. Bonservisi biraz yüksek olabilir de, yıllık ücret bandında seni üzmez. Kötü maçını hatırlamazsın, garanti katkıdır. Topla ilişkisi oldukça iyi, mücadelenin içinde, tam bir görev adamı.

Konyaspor, müthiş iş çıkardı. O müthiş iş içinde de, bu futbolcuların katkısı büyük. Abdülkerim Bardakçı da o isimlerin arasındaydı. Hadziahmetovic de komple bir paket. Topu iyi kullanır, geriden oyun kurulumuna yardımcı, orta sahada sahipsiz topları toplar, 6 oynar, 8 oynar. Orta sahada konum alıp, oraya hükmeden bir futbolcu. 10 üstünden iyi katkı diyeceğimiz puan 8 ise, bunu sana her maç verir. 7'ye de pek düşmez.

Anadolu futbolcusu değil asla. Abdülkerim Bardakçı için yazdıklarım, onun adına da geçerli. Guilherme de aynı şekilde, o da büyük takım beki. Konyaspor'un elinde çok iyi futbolcular var. Oyunun zirvesi de bana göre bu 3 futbolcuydu. Hadziahmetovic'in yaşı da kurtarıyor, yatırımdır. Ülke içinden transfer yaparken de, ödemenin vadesiydi, TL üstünden para verilme ihtimaliydi derken, elin biraz daha güçlü. İçeriye bu kadar kapalı olmamak lazım.

11 yorum:

  1. Yaşı da ideal sayılır. Konyaspor sonrası Galatasaray'da ne yapar onu şu an bilemeyiz ama oyuncu izlenip raporlar tutulmuştur sanırım. Sıkıntı şu tutmazsa orta sahada yeterince birikmiş olan belli bir standardın üstüne çıkmayan oyuncu sayısı daha da artacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özellikleri bana büyük takım futbolcusuyum diyor. Net görev adamı.

      Sil
  2. Carvalho olacağına o olsun. Hatta doğrudan olsun. Iyi oyuncu işte, ötesini tartışmak gereksiz.
    Carvalho lütfen olmasın. Amir gibi adamların tozunu yutar tempo olarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carvalho da büyük profil. Adama, Hürriyet Güçer muamelesi yapanlar var da, çok yanlış. Senin için demiyorum, yanlış anlama :)

      Sil
  3. :)
    Carvalho ismi tartışılmaz tabi. Ama zaten önceden de öyle çok hareketli, Gedson gibi çat orada çat burada, her yere yetişen bir tip değildi. Yaş da ilerleyince ağırlık göze batmaya başladı. Perdeyi kapatıyor artık.
    Onun yerine Amir gibi hareketli, bolca sahipsiz top kazanan, topla da çıkan bir profil daha uygun.
    Bence zaten artık yüksek ikili mücadele kazanma yüzdeli statik tek bir kesici yerine daha fazla ikili mücadele yaratan ve topun etrafında kalabalık olabilen birkaç orta alan oyuncusu daha makbul. Geçen sene BekaBeka, Gendhouzi hatta Gedson gibi adamların olduğu orta sahaları bu şekilde yendi GS. Toplam tempo sayesinde.
    Keşke her iki tipi bir arada sunan oyuncu bulsak ama pahalı. Gedson vardı kaçırdık, bari en yakın Amir gibi biri alınsın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 ama bu, Gedson 8. Alanını kapatır, savunman rakip ile baş başa kalmaz. Top tekniği çok iyidir, çapa olduğu kadar, iyi de bir registadır. Hızlı değil, bu problem de, böyle adamlar oyun aklıyla her şeyi kapatır.

      Sil
    2. Ben zaten o şekilde 6 olmasın istiyorum bizde :) 2 tane dediğim gibi adam olsa gerek kalmaz 6ya.

      Sil
  4. Bu adam icin cok ortada fikirlerim cok iyi de cikabilir ya da Cicaldau gibi tutmayabilir bizde yine de ucuz bir oyuncu degil bana göre Antalyali Fernando daha garanti hamle bizim icin hem de daha hesapli olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi de çıkabilir yorumu olmaz, adam gözümüzün önünde zaten, performansı, takımını çıkardığı seviye ortada.

      Sil
    2. Iyi de cikabilir derken kendi takimindaki performansina lafim yok hocam, demek istedigim bizde o basariyi yakalayamayabilirdi zira Nzonzi gibi bir isim de bizde olmadi büyük takim oyuncusu olmak bu seviyede karakter koymak baska sey o bakimdan Fernando dedim zaten adam kafaya oynayan takimda basarili olmus senelerce ama Amir bizde kesin basarili olur diyemiyorum.

      Sil
    3. O çekincene saygım var, bir şey diyemem. Ama bu tehlike herkes için geçerli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir