29 Haziran 2022 Çarşamba

João Pedro & Galatasaray, en az 6 numara kadar büyük ihtiyaç


30 yaşındaki bir futbolcuya bonservis verilir mi bilmiyorum. Daha doğrusu sanmıyorum diyeyim. Çok net, garanti bir katkı görülmeli. Orada da tabii maddi şartlar önemli. Takıma kaliteli hamleler gerekiyor. Özellikle de 2 pozisyon için nokta atışı lazım. 6 ve 10 numaraları önemsiyorum. Geçen sezonun bana göre en büyük sorunuydu. 6 numara olmaması, orta sahayı her açıdan etkiledi. Mücadele, savunma direnci, oyun kurulumu, aklınıza ne gelirse. 10 numara yokluğu da, hücum kalitesini aşağıda tuttu.

4-3-3 içinde ne 10 numarası diyebilirsiniz de, orta sahanın "yaratıcı" profili düşük kaldı. Beklenti duyduklarımız da hayalet edasındaydı. Böyle oynayacağız diye de bir kural yok. Teknik adamı görmeden, formasyon konuşmak zor da, forvet arkalı ya da çift forvetli düzende de, Joao Pedro müthiş bir bağlantıdır. 9.5 özellikli 10 numara diyorum. Forvet de oynar, 10 numara da. Fiziği, oyun bilgisi ve bitiriciliğiyle 2 pozisyonu da karşılıyor.

Talisca tipli isimlerden. Talisca'dan farklı, Joao Pedro biraz daha 9'a yakın. Yıllardır Cagliari forması giyiyor ve İtalya Ligi'nin en istikrarlı futbolcularından. Bir üst basamağa neden adım atamadığını bilmiyorum. İstikrarlı, lider karakterli bir futbolcu. Geçen sezon toplamda 39 maçta 13 gol 4 asisti vardı. İyi bitiricilik, gol sezgisi yüksektir, topsuz oyunu müthiş oynar, teknik kapasitesi ve oyun bilgisiyle de çok değerli bir 9.5 numara.

4-2-3-1 gibi düzenlerde forvet arkası, 4-4-2'de tamamlayıcı forvet. Halil Dervişoğlu gibi isimlere bağlantı derken, Joao Pedro o tarzın daha olmuş ve tabelası olan hali. Bu tarz bir 9.5 numaraya da ihtiyacımız var. Hücumun kalite ve tabela sorunu var. Geçtiğimiz sezon bu iş fazlasıyla Kerem Aktürkoğlu'na kalmıştı. Şimdi Yunus Akgün dönecek, forvetin arkasına da böyle bir isim alabilirsek, gol, daha doğrusu bitirebilme sorunu çözülür. Forvetin de tarzı mühim tabii.

11.06.2022 tarihli yazı..

6 yorum:

  1. Takımın ilacı olabilecek bir oyuncu lakin iyi bir bonservis ödenecek ise diawara daha isabetli olmazmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diawara'ya neden taktın bu kadar :) Joao Pedro bambaşka bir isim.

      Sil
  2. terim 4231 oynatmıyordu ki 10 numara ihtiyacımız olsun.. emre akbaba vardı yoksa.

    YanıtlaSil
  3. Umarim alinir, bir orta sahaya göre cok iyi bitirici hem de yatan cinsten degil, bizde daha skorer, fizikli ve mucadeleci bir Belhanda gibi olur etkisi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir