13 Haziran 2022 Pazartesi

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz da, biraz mantık üretmek lazım


Ateş olmayan yerden duman çıkmaz da, biraz mantık üretmek lazım. River Plate için efsane bir teknik direktör. Tapılıyor hatta. Yıllardır orada ve büyük başarıları var. Dönem dönem Avrupa'nın iddialı takımları ile adı anılsa da, ayrılık yaşanmadı. Tabii bu, ömür boyunca orada kalacak anlamını doğurmaz. Yıl sonunda sözleşmesi bitiyordu. En son, takımda 1 yıl daha kalacağını açıklamış ve sözleşme uzatmıştı.

Sezon devam ediyor ve iddia sahibi durumdalar. Çok önemli maçlara çıkacakken, Gallardo'nun River'ı zor durumda bırakacağını düşünmüyorum. Hadi bırakmaya niyetli, River'ın ondan vazgeçeceğini hiç düşünmüyorum. Sözleşmesi şu gün bitse ve boşa çıksa bir derece. Gerçi orada dahi, dev taliplerden söz ederiz. Dönem dönem, Barcelona ve PSG gibi takımlarla adı anılıyordu. Bir yerden ışık alınmış ve bağlantı kurulmuş olabilir de, çok zor iş.

Uğraştırır bir de. Işık olsa dahi, onu oradan koparmaya çalışmak zaman alır. Galatasaray'ın ise yeni teknik direktörünü acilen açıklaması gerekir. Bence o isimler de anlaşma sağladılar. Dursun Özbek'in, Pazar günü yapmış olduğu açıklamalardan çıkardığım sonuç buydu. Sportif aş atamaları yapılacak, Torrent ile yollar ayrılacak ve yeni teknik direktör açıklanacak. Bu süreç hızla gerçekleşmeli ki, biz de önümüzü görelim. Zaten yeterince geç kaldık.

Gallardo'ya dönersek, elbette ben de isterdim. Ateşin içinden gelecek bir teknik adamdı. Şampiyon takımın oynaması gereken oyunu oynar. Coşkusu, temposu, hücum felsefesi oldukça güçlüdür. Baskıyı da fazlasıyla kaldırırdı. İzlemesi keyifli bir Galatasaray izler, oldukça heyecanlanırdık. İş imkansıza yakın olduğundan, bu konuda düşünmek istemiyorum. İddialı ama daha makul adaylar var. Odağımız oraya kaymalı.

8 yorum:

  1. Ayrılacak olsa şu an Avrupa'nın kalburüstü ilk 10 takımı peşinde koşar. Gelirse çok büyük iş olur. Benim tahminim hocamiz Marco Rose, plase de Okan Buruk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle diyordum ama her gün başka bir ağırlık oluşmaya başladı.

      Sil
  2. River Plate ve Galatasaray benzer camialar ülkelerinde bulundukları konum olarak ama Gallardo'yu Avrupa'dan isteyenler de çok olmuş sanırım. Onlara gitmemiş River'i bırakıp buraya geleceğini hiç sanmıyorum. Boş yere zaman kaybı bu uğraş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de çok olur. O açıdan zaten zor da, şu aşamada da River'ı bırakıp gelmez.

      Sil
  3. Dediklerinize katılıyorum ama gerçekleşmesi çok zor olduğu nedenle bizim için en makul çözüm okan buruk dur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu cepte görüyorlar. O olacaksa da, hemen açıklanmalı.

      Sil
  4. gallardo futbolcuyken de her yıl bize gelirdi:)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir