11 Haziran 2022 Cumartesi

Bir tarafta proje, diğer tarafta ise sadece karşı tarafı kötülemek vardı


Olması gereken gerçekleşti. Buradaki kıstasım mevcut 2 adaydı. Bir tarafa baktığımda, projelerin altı çizildi ve bu yolda güçlü bir ekip kuruldu. Diğer taraf ise bu projeleri kötülemeyi, işi "Ali Sami Yen'in koltuğunu satacaklara" kadar götürmeyi tercih etti. 2 ekibin de çalışmalarını izledik. Bir taraf gerçekten ortaya proje koyarken, diğer tarafın yapmayı düşündükleri çoğunluğa heyecan vermedi. Galatasaray da küçülemezdi, başarı çok önemli bir kıstas.

Dursun Özbek'in geçmişten ders aldığını düşünmek istiyorum. Başkanlık döneminin son 1 yılında da o dersleri almış gibi görünüyordu. Mühendisliği ve maliyeti tartışmalı olsa da iyi bir kadro kurulmuş, Fatih Hoca'nın göreve gelmesiyle de o ekip 2 yıl üst üste şampiyon olmuştu. O Ocak ayında seçim kararı alınmayıp, seçimler olması gerektiği gibi Mayıs ayında olsa, Dursun Özbek adına her şey bambaşka da olabilirdi.

Bugüne gelecek olursak. Ciddi ödemeler var ve bunun için sıcak para gerekiyor. Bu parayı vereceklerini söylediler. Geçmişte verdi, yine verecek. Ekibe bakınca da bu sıcak parayı çıkarabilecek olan onlardı. Başarı olmazsa olmaz, şampiyonluk için, iyi bir takım kurulmalı. İşin Kemerburgaz, Florya, Riva ve salon gibi ayakları da çok değerli. Bahsedilen gelirlerin yarısı dahi başarılabilirse, gelecek de aydınlık olacak.

Taraftar da üyeler de doğal olarak projeye inandı. Bu arada, ben seçimin daha farklı bitmesini bekliyordum. Bir ara "bu iş olmayacak galiba" dahi dedim. Eşref Hamamcıoğlu tarafının bu seçimi kazanması adına bir anlam bulamadım. Söylediğim gibi, iş projeye ve ekibe baktı. Orada da Dursun Özbek tarafı çok daha güçlüydü. Muhalif olanlar bence bunu düşünsün. Niye güçlü bir ekip ya da başkan adayı bulamadık desinler.

Galatasaray adına hayırlı olmasını diliyorum. Normal şartlarda yeni yönetimlere zaman verilse de, şu an böyle bir zaman yok. Direkt olarak icraat başlamalı ve acil hadiseleri çözmeliyiz. Teknik direktör kim olacak, transferler nedir, futbola dair planı, programı, yol haritasını acil olarak göstermeliler. 1 hafta içinde bu işlerin çoğu çözülmeli. Bu yönde çalışmalar yaptıklarına inanıyorum. Sonrasını zaten zaman içinde konuşacağız.

13 yorum:

  1. Hayırlı olsun. Son yıllarda yapılan hatalardan ders çıkarılmıştır umarım. Camia birlik olup Galatasaray'ı daha iyiye götürmek için çaba harcamali artık. Ayrıca Erden Timur büyük bir şans camia için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ders çıkardığını düşünüyorum. Son 1 yıldaki başkanlığı bunu göstermişti.

      Sil
  2. Hayırlı olsun.Bu seçim içeride büyük hesaplaşmaların olduğunu gösterdi.Eşref Hamamcıoğlu proje olmadan o kadar oyu nasıl aldı. Umarım artık herkes Galatasaray 'ı düşünerek hareket eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz da Özbek'e tepki oyları vardı, geçmişten kalan.

      Sil
  3. Hicbir projesi olmadan, yaptigi sunum celiskilerle dolu olan Esref Hamamcioglu bu kadar oyu aldigina göre herkes esine dostuna ya da birine düsman oldugu icin oy veriyor, ise yarayacak projeyi ya da Galatasaray'in basarisini düsünen yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dün la dedikleri, bugün lo oluyordu. Proje yok, çelişki bol.

      Sil
  4. Proje olup olmaması bir yana Eşref Hamamcioglu'nu dürüst ve tutarlı bulmuyorum, Özbek'in hataları oldu ama iyi niyeti ve dürüstlüğüne inanıyorum temelde, Eşref Bey'in Mancini'yle anlaştık açıklamasının (ki yalanlandı), daha önceki açıklamalarıyla hiçbir tutarlılığı yok. Kaldı ki şu aşamada ihtiyaç duyduğumuz profil Mancini değil, öyle imkanlarımız yok.Bu kadar hazırlıksız tutarsız nabza gündeme göre şerbet vererek bu kadar oy alması çok düşündürücü ,öldük öldük dirildik. Neyse bu sefer yüzümüz gülse bari

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mancini bu kadroya gelir mi abi en az 7 8 takviye ister o para da bizde degil Turkiye'de kimsede yok, senin benim gibi Galatasaray'i takip edenler zaten Mancini'nin olamayacagini biliyordu da 2000 üye nasil uyanamadi ya da neden oy verdi karsi tarafa orasi cok düsundurucü.
      Fatih Altayli gibi bazilari siyaset diyor, iktidar karşıti kesim Esref Bey'e verdi deniliyor ve Özbek'in Florya projesinde Bakan Murat Kurum ile anlastigi vs söyleniyor ama ben de Dursun Özbek'in samimiyetine inanmak istiyorum, siyasetten uzak durmali ama bizi de ezdirmemeli.

      Sil
    2. Mancini bu kadroya da gelmez, 2 tık daha iyi kadroya da gelmez. İtalya'yı neden bıraksın.

      Sil
  5. Hiç içime sinmedi bu seçim. Evet Dursun Özbek proje+vaatler koydu ortaya ama her aday -Eşref Hamamcıoğlu hariç- yapıyor bunları. Mühim olan bunları realiteye dökebilmek. 2 aday içinden Dursun Özbek tutarlı oldu, kazandı. 6 ay sonra arkasına teneke bağlayıp yollayacağız gibi bir his var içimde ama umarım yanılırım. Galatasaray için en iyisinin olması dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu denlisini yapanı görmedim. Parayı da ortaya koydular, projeyi de. Erden Timur da cabası.

      Sil
    2. Cemal Bey de cok saglam isim, bence de son zamanlarda hem maddi hem de kadro acisindan boyle bir yonetim gormedik.

      Sil
    3. Cemal Özgörkey'in kendi projeleri var. Orada beklenti büyük. Çok güçlü isim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir