27 Haziran 2022 Pazartesi

Bugün, yepyeni bir teknik adam ve oyun anlayışı olacak


Cicaldau için üzgünüm. Transfer olduğu günlerde heyecanım büyüktü. Beklenti duydum, ilk etapta bunu karşılıyordu da. Sonrasında kayboldu, resmen hayaletti. Maç içi aksiyonuna bakınca, hücum ve savunma tarafında tam anlamıyla 0'dı. Şut yok, kilit pas yok, çünkü topla buluşma yok. Savunmaya gelince de top kesme, pas arası yok. Mücadeleye girmediği için, kazanılan ya da kaybedilen bir şeyi yok. Kötü futbolcu mu derseniz, bence değil. Yeteneğini biliyorum. Bunu görememek sinirlendiriyor.

Geçen sezon geride kaldı artık. Önümüze bakacağız. Bugün, yepyeni bir teknik adam ve oyun anlayışı olacak. Oyun formatı zaten değişecek de, farklı formasyonlar da göreceğiz. Cicaldau eğer takımda kalacaksa, bu formasyonlar içinde doğru rolü vermek gerekecek. O rol de, 8 numara gibi kullanmak, orta sahanın derinliklerinde gezdirmek değil. Direkt olarak forvetin arkasında konumlandırıp, 2. forvet gibi kullanmak.

Fatih Hoca'nın Barella sevdası vardı ve Cicaldau'yu da o uğurda, onun gibi oynatmaya çalıştı. Cicaldau da buna ikna olmuştu bu arada. Kendisi de söyledi. Bence doğru rol bu değil. Romanya'da büyürken, 10 numara gibi oynuyordu. Orada da oyun kurucu, pas istasyonu gibi değil. 2. forvet gibi oynayıp, sık sık ceza sahası içine girerek, gol sayısıyla ön plandaydı. İyi bitiriciydi ve gol sezgisi yüksekti. Tabelasını övüyordum ben de.

4-2-3-1 oynasan, Cicaldau'yu bu rolde kullanman gerekir. Çöpe atılacak, değersiz kılınacak bir futbolcu asla değil. Bunu yapanlar var da, bence yanlış yoldalar. Okan Hoca'nın takım içinden mutlaka kazanımları olacak. Cicaldau'yu kazanması da beni çok şaşırtmaz. İyi teklif gelir, o zaman satarsın. Şu an böyle bir teklif geleceğini de düşünmediğim için, kendisini kullanmaya ve kazanmaya bakarım. Ona uyacak rolde bir formasyonla da oynayacağımızı düşünüyorum.

13 yorum:

  1. Zaten oyununu oturtmuş tamamlayıcı bir ortasaha bakan takımlara olabilir, bizde çok zor, hiçbir zaman 11 oyuncusu olabileceğini düşünmuyorum, Emre Akbaba varken yabancı kontenjanından niye Cica 'yi oynatasin? Beş tane takımın genelinden iyi oynadığı maç sayamayiz. Atılacak kursunumuz sayılı, ekonomi kötüyken alınması çok büyük transfer hatasıydı. Su haliyle kimse almaz ama neyse ki maaşı düşük, biraz form tutarsa bonservisten ciddi zarar ederek de olsa elimizden çıkarabiliriz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyiyse oynatır, niye oynatmasın. Elinde 11 için 3 yerli isim var zaten. Yeter ki kurgun otursun.

      Sil
  2. Kalitesini ligin ilk yarısında ve Avrupa maçlarında ispat etti.Forvet arkasında çok iyi maçlar çıkardı.Kazanmamız gereken ve çok değerli bir oyuncu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hangi iyi maclari cikardi mesela? Cok merak ediyorum boyle yorumlar gorunce. Penaltilar haric 2 golu 3 asisti var ligde, ki bunlar arasinda iyi oynamadigi maclar var. Skora etki etmeyip muthis katki verdigi maclar mi oldu?

      Sil
    2. Ligin ilk yarısını, hatta covid olana kadar ki süreci iyi geçti. Avrupa'da gruplarda net performanslar verdi. Orta sahanın derinliklerinde, yanlış şekilde oynatırsan, skordan uzak kalmasından daha doğal ne olabilir? Sen aşırı şartlanmışsın da, ben şu yorumuna şaşırdım.

      Sil
    3. Mevcut kadroyla Taylan Berkan'la beraber oynatarak hiçbir halükarda verim alamazdık bence. Üç isimden hiçbiri pası iyi olan, topu hızlandırıp yavaslatabilen oyunu yönlendirebilen bir isim değil. Ben öyle bir isim gelse de bizde 11 oyuncusu olabileceğini düşünmüyorum, Maksim'i kesinlikle tercih ederdim mesela. Sezon sonunda haksız çıkarsam ve Galatasaray kazanırsa başım üstüne.

      Sil
    4. Cicaldau'nun yeri ve rolü bellidir. Ötesinde zor.

      Sil
  3. Okan hoca kafayı takıp ilgilenirse kendini bulacaktır Pivot bir santraforun arkasında ikinci forvet gibi çok iş yapar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rolü de o zaten. O rolde büyüdü.

      Sil
    2. Romanyadaki eski takımından hangi futbolcunun transferini isterdin diye sorulduğunda sol kanat forvet Andre İvan gelse benim oyunuma çok katkısı olur demişti. Belki Solbakken transferi gerçekleşirse benzer bir etki yapar, ama Joao Pedro gelecekse Cicaldau elden çıkarılır. Ben santrafora Haji Wright'ın transfer edilmesini isterdim, Solbakken ve Cicaldau ile birlikte hücuma hızlı çıkmamızı ve atak sonlandırma oranımızı artıracak bir çok etkili bir üçlü olabilirler.

      Sil
    3. Joao Pedro olacaksa, önüne net bir pivot gerekiyor bence.

      Sil
  4. İlerde biraz olsun bonservis kazanmak istiyorsak oynatıp parlatmak zorundayız. Ligin ilk yarısı iyiydi aslında özelikle Avrupa maçlarında gol filan da attı. Ama sonrasında Fatih hoca gidince o da düştü çok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Covid olduktan sonra düştü aslında, bir daha da toparlayamadı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir