15 Haziran 2022 Çarşamba

De Zerbi'ye giden, transferi göze almış demektir


Teknik direktör ihtimallerini konuşurken, belli isimler etrafında dolaşıyoruz. Hedefi aza indirmek iyi de, bu işi seçilmeden halletmek en güzeli olurdu. Teknik direktör işini bir an önce halledip, transfere odaklanmak gerekiyor. Takımlar kadrolarını kuruyor, her bir yandan "transfer" haberleri geliyor. Sezonu ne kadar geç açarsan aç, bu işin uyumu zaman alacak. Diğer sıkıntı da, konuştuğumuz her teknik adamın bambaşka tarzları olması.

Her gün de başka bir teknik adama yaklaşıyoruz. Önce Marco Rose'ydi, sonra Okan Buruk'a geri döndük, şimdi de De Zerbi yeniden ihtimalini güçlendirdi. İlk 11 için 7 transfer istediği için vazgeçildi diye söylendiğinde, bunu olabileceği yazılmıştı. Bu adam "pozisyon hocası", pas ve topa sahip olma temelli oyunu seviyor. Bunu sağlayabilmesi için de, ilk 11'in büyük oranda değişmesi gerekebilir. Mevcut kadroya bakınca, onun oyununa uydurabileceğimiz futbolcu sayısı az.

İlk maçta Muslera'ya yok diyecek mesela. Kalecinin de pas yapması, oyun kurulumuna katılımı gerekiyor. Marcao, Nelsson, Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu, biraz da van Aanholt harici hangi futbolcumuzun bu oyuna yatkınlığı var? İşin temeli orta sahada, orada daha da 0'lanıyoruz. De Zerbi'yi yoksa neden istemeyeyim. Oynattığı oyun keyif verir, daha hakim ve üstün bir Galatasaray izlettirir. Hücum setleri güçlü, pas temposuna karşı durmak kolay değil.

Bunu da, oynatmak istediği oyuna uygun futbolcularla başarabilirsiniz. De Zerbi'ye giden, bunu göze almış demektir. Bu imkan sağlanacaksa, elbette De Zerbi'nin Galatasaray'da olmasını isterim. Bu arada, kim gelirse gelsin, ilk 11'in birkaç kaliteli hamleye ihtiyacı olacak. Bu sayı 3-4 de olur, daha da artabilir. Şampiyonluk hedefse, bazı imkanlar seferber edilmeli. De Zerbi gibi teknik adamlar için sabretmeyi de öğrenmemiz gerekecek.

8 yorum:

  1. ilk başta okan'ı getirse her şey normal olurdu ama şimdi haftalarca iyi hocalarla görüşüp okan'ı getirirse kimse gelmedi mecbur okan oldu algısıyla kredisi az olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beklenti oluşuyor böyle. Sonra da o beklenen olmayınca tepki beraberinde geliyor.

      Sil
  2. cenk ergün çoktan tudor ile transfer çalışmalarına başlamıştır. başka hoca isimleri "istedik ama olmadı" demek için gösteriş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zannetmiyorum ben Tudor'un geleceğini. Çünkü işin başında Erden Timur var.

      Sil
  3. Cumaya kadar belirlesinler artık hoca işini... uzatmaya gerek yok taraftar da Okan Buruk diyor. Niye yabancı hoca da diretiliyor anlamıyorum

    YanıtlaSil
  4. De Zerbi müthiş bir seçim olabilir, yani 19-20'den beri oynamaya çalıştığımız, her fırsatta kadroyu buna uygun hale getirmeye çalıştığımız ama bir türlü başaramadığımız oyunu en iyi uygulatan hocalardan birisi, genç ve hırslı. Torrent'in raporları doğrultusunda Semsibile 6 sydır bu oyuna uyacak uygun maliyetli oyuncuları listeletip görüşmeler yapmıyor muydu, işte 3 tecrübeli, kaliteli transfer ve bir kaç genç oyuncu transferiyle kadro dönüsümu tamamlanabilir. Shaktar'dan Manor Solomon ile ilgilendiğimiz yazıyordu dün, belki Kerem'in satılması planlanlanıyordur, ama ben De Zerbi ile ilişkilendirdim bu haberi. De Zerbi veya Gallardo gibi isimlerle anlaşma şansımız varsa şartları biraz zorlamak ve biraz beklemek kabul edilebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir de, onun oynatmak istediği oyun adına, çok ciddi transfer yatırımı gerekiyor. Bu da zorlayabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir