16 Haziran 2022 Perşembe

Gereksiz, anlamsız algı yaratmaya çalışan gazeteciler var


Medyayı genellemiyorum da, bazı kesimleri "algı" peşinde. Bu algıyı kim, neden oluşturuyor, neye hizmet ediyor, artık bu kısmı siz yorumlarsınız. Bazı iddialı yabancı teknik adamlarla adımız anılıyor ve medyanın bazı kesimlerinde bu isimlere karşı bir algı operasyonu bağlamış. Yok şu kadar transfer istediler, yok bu kadar yıllık ücretleri var. Maliyet üzerinden, bu iş olmaza getirip, kötüleme yapmaya çalışıyorlar. Durumun böyle olmadığını, bu tarz isteklerin abartı olacağını düşünüyorum.

Marco Rose'nin maaşını Dortmund üzerinden yorumluyorsunuz da, vergiyi falan düşmüş olmanız lazım? 3 - 3.5 milyon avro arasında oynayacak yıllık ücret ve ekibi ile birlikte toplamda 5 milyon avro'ya gelen paket, medya tarafından 10 milyon avro'ya yükseltiliyor. Takımı izlemiş de, 15 transfer istemiş. 5-6 transfer ister de, zaten bu isimleri almayacak mıydın? Neyin algısı, neyin kötüleme çabası bu?

De Zerbi için de böyle. Yıllık şu kadar istiyor, bu kadar transfer beklentisi var. Mutlaka transfer beklentisi daha fazla olur da, algı yapmaya çalıştığınız sayıyı bari mantıklı yazın. Diğer anlamadığım da, dün bu isimler olacak, geliyor diyenlerin, bugüne bakınca farklı isimler peşine düşmesi. Fatih Hoca'nun şu süreç ile alakası yok mesela. Bugün ise, hocayı en sevmeyeni dahi bir anda macera aramaya gerek yok demeye başlamış.

Okan Hoca da gelebilir bu arada. Medya da ona meyil yapıyor. Meyil yapmaya gerek yok. En baştan da Okan Hoca açıklanabilirdi. Eminim ki herkes destek olacaktı. Bugün de olacak ama, bazı iddialı isimleri ortaya atıp, onlarla görüşüyoruz deyince, taraftarın beklentisi değişiyor. Onlar olmadı, şu kadar para istediler diye bu işleri gerçekleştirmeyip, Okan Buruk'a dönersen de ister istemez tepki alarak başlarsın. Süreci doğru yönetmek lazım.

16 yorum:

  1. Marco Rose'nin gelmesini çok isterim. Aradığımız kan bence o. yıllardır ciddi derecede teknik direktör eksikliği içinde büyük para ve zaman kaybettik. Bir sürü genç oyuncumuz daha A takıma çıkmadan gidiyor. Bunların ana sebebi teknik direktör tercihleridir. Ömer Bayram, Alpaslan, Omar, Babel, Feghouli, vb.. bir sürü oyuncu oynadı ama bu çocukları kupa maçlarında bile şans verilmedi. Kulüp saçma sapan futbolcu transferlerinden 200 milyon euro zarara uğratıldı. Menajerlerin oyuncağı haline geldik.
    Marco Rose umarım gelir de hiç olmazsa yıllardır hasretle beklediğimiz oyunu görürüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke gelse ama bizim basın daha gelmeden adamı yemeye çalışıyor. Genç oyunculara ciddi fırsat verecektir gelirse.

      Dortmund'da bile idman ağırlığından sakatlık rekoru kırılmışken bizim yatmayı seven Türk topçusu nasıl kaldırır o idmanları orası işte muamma.

      Sil
    2. Her anlamda gelişim sağlatır. Gençlere şans verir, takımın temposu ve fizik kalitesi artar.

      Sil
  2. Çünkü yerli hocalara abi abi çekip istedikleri gibi yanaşabiliyorlar. Yerli hocaların ekibinden bilgi sızdırması da kolay tabi. Basın toplantılarında bilimum malzeme de çıkıyor hakem , federasyon vs vs.

    Yabancı hocalar futbol konuşalım diyor, ekipten bilgi de gelmiyor, eh abi abi çekince bi avantaları da olmuyor oda işlerine gelmiyor.

    Türk spor basının büyük çoğunluğu net kafatasçı yabancı düşmanı tipler.

    Dün Fatih Terim'e sallarlar bugün yabancı gelecek ordan bize ekmek çıkmaz o zaman terim geri gelsin yaaa deyip birden azılı Terim destekçisi olurlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen böyle. telefon açıyor hocam nasılsın diyor belki 1-2 haber alıyor ağzından. tüm yabancı düşmanlığının sebebi bu.

      Sil
    2. Medya algı peşinde olsa da, yönetim bu algılara kapılmamalı.

      Sil
  3. Burada iş yönetime düşüyor. Yeni teknik direktörle bir an önce anlaşma imzalanıp bu söylentilerin önüne geçilmesi lazım. Süreç uzadıkça söylentiler çoğalacak taraftarın beklentisi yükselecek ve yeni gelen teknik adama bakış da daha kötüye gidecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En baştan bu yapılsa ve ismi bilsek, bugün polemiklerle uğraşmıyor olacaktık.

      Sil
  4. Yabancı teknik adam demek yüksek maaş ve yüksek bütçeli transfer demek peki galatasarayın şuan böyle bir maddi gücü varmı yok risk almaya gerek yok okan buruk en mantıklı ve maliyet siz olanı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O parayı verecek gücün var demek ki, bu tarz hocaların peşindesin.

      Sil
  5. Valla M.Rose iki günde bu da hoca mi Okan gelsine dönebilir. Bence Okan buruk gelsin herkes bir rahatlasın öncelikle. Marco Rose geçiş oyunu ligde iş görür mü onu pek kestiremiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelsin gelmesine de, açıklanmadığı her gün, taraftarın beklentisi değişiyor.

      Sil
  6. rose, zerbi, okan filan hepsi hikaye. fatih hoca'yı getirecekler.

    YanıtlaSil
  7. Okan'ı oyuncak edecekler. Yönetim'in her dediğini yapacak oyuncular nezdinden itibar görmeyecek. Yabancı'ların maliyeti çok fazla olacak. Torrent'e tazminat ödenip bir de yabancıya para saçacaksın sonra da 6.haftada homurdanmalar başlayacak. Ya farkında mısınız bilmem ama kadro rezalet, orta saha yok takımda. Terim ne yapabildi? Torrent ne yapabildi?

    Ben yola Torrent'le devam ederim, ligi acı bir şekilde tecrübe etti, daha iyisi de olmazdı zaten lige havlu atmış bir takıö. Kerem'i geliştirdi. Nokta transfere harcarım parayı TD operasyonuna harcayacağıma. Torrent'e 1 sene daha şans verilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yönetimin her dediğini neden yapsın. Bu ön yargıdır :( Torrent'le devam etmek ise sezonu çöpe atmak. Yönetimin her dediğini yapacak biri varsa o da Torrent.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir