10 Haziran 2022 Cuma

Josuha Guilavogui & Galatasaray, Ocak ayında bu transfer direkten dönmüştü


Ocak ayında bu transfer direkten dönmüştü. Anlaşıldı denmişti, bekliyorduk bu transferi. Günü kurtarma hareketi adı altında, Ocak ayında bazı "tecrübeli" isimlere yönelmiştik. Gomis bunlardan biriydi mesela. Guilavogui ve Bürki de istenmişti ama Pulgar ve Pena kiralık olarak takıma katılmıştı. Guilavogui'yi istemiştim. Çünkü bu tarz lider futbolculara o gün adına ihtiyaç vardı. Transfer sürecinde ne oldu bilmiyorum da, son dakika Bordeaux'a kiralandı.

Bordeaux performansı bence çok istikrarlıydı. Hemen hemen her maç 90 dakika sahadaydı ve iyi iş çıkardı. Wolfsburg rotasyonu içerisinde de yer almasına rağmen, oradaki değişim süreci içerisinde kendisinden vazgeçiliyor. Wolfsburg'a geri döndü şu an. Wolfsburg'un kaptanı ve uzun süre bu takımın formasını giydi. Onunla alakalı sıkıntı biraz da sakatlık geçmişiyle alakalıydı. Yine de son dönemde çok fazla sakatlığı yok, daha istikrarlı ilerliyor.

Transferi istemem de bu yüzdendi. Direkt etki edecekti ve orta sahanın seviyesini yükseltecekti. Pulgar, tutmadı maalesef. O pozisyon boş kalmasına rağmen, bir şekilde toparladık ama orta sahadan beklenen katkının da uzağındaydık. Sertlik düzeyi de, işin teknik tarafı da boşlukta. Orayı dolduramadığımız için, pozisyon veriyoruz. Top kullanamadığımız ve sorumluluktan kaçan futbolcularımız yüzünden de hücum etkisinden bahsedemiyoruz.

Josef'in Beşiktaş'taki katkısı ortada. Galatasaray'ın da bu tarz bir 6 numaraya ihtiyacı vardı. Guilavogui, fizikli ve sert bir 6 numara. Çalışkandır, takım oyununu yükseltir, liderdir, geriden oyun kurarken de çok işine yarar. O pozisyonu dolduracağına inanıyorum. Yaşı 31, belki de son ya da sondan 1 önceki transferi olacak ama işin tecrübe ve maliyet ayağını düşünüyorsak, fırsatlardan biri olabilir. Wolfsburg'un ondan bonservis beklentisinin olmaması lazım. 

07.06.2022 tarihli yazı..

7 yorum:

  1. Josef Beşiktaş ' a müthiş katkı verdi.Bu tarz bir 6 numara her takımda iş yapar.Taylan çok yumuşak kalıyor 6 numara pozisyonunda.Sert ve iyi top kullanan birisi şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kelimesi kelimesine katiliyorum hatta bizim ligde Anadolu takimlarinin bizi durdurmaya yönelik planlari da sertlik oluyor Sivas'in neler yaptigini hepimiz biliyoruz bu takima pis isleri profesyonelce halledecek bir 6 numara lazim bir Melo olmasa da benzer birini bulmamiz gerek.

      Sil
    2. Nokta atış arıyoruz. Bu hamle de öyle olabilir. Aranan tarz çünkü. Takımı yükseltecek bir 6 numara hayat kurtaracak.

      Sil
  2. Senin deyiminle yaş haddinin olması korkutuyor beni :) Çok nadir maçına denk geldim oyuncuyu bilmiyorum, ama mesela Josef'in de su hali Fenerdeki halinin çok uzağında, dinamik isimlere karşı çok zorlandığı oldu, Luis Gustavo gibi ismin ülkeye geleli ne kadar gerilediğini gördük, mecburen bazı riskli yaşı ileri isimlere gideceğiz kısıtlı kaynakla ama umarım iyi analiz ederler beklenen düşüş eğrisini oyuncunun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni korkutmaz. Yeter ki maliyet uygun olsun :)

      Sil
  3. Kağıt üstünde Pulgar'i kendisinin önüne koyarım. Ama Pulgar kafa olarak Türkiye'ye hiç gelmedi. Sakatlık sorunu sıkıntı olabilir Joshua'nin Türkiye ligine sağlam gelen bazıları doğru düzgün maç yapmadan sakatlık sebepli ayrılıp gidiyorlar. O mesele iyi araştırılmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık durumu son yıllarda bitti gibi bir şey, ciddi istikrar kazandı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir