16 Haziran 2022 Perşembe

Kaan Ayhan & Galatasaray, yerli kalitemizin yüksek olduğunu söyleyemem


Kaan Ayhan ismi, her dönem Galatasaray'la anılır. Bu dönem de adını anmak sürpriz olmadı. Yerli ağırlığı da artarken, hemen hemen her büyük takımın gündemine girecek. Bu işin Galatasaray adına artısı, stoper, sağ bek ve 6 numara gibi 3 pozisyonu da alternatif altına alabilecek olması. Düsseldorf'un küme düştüğü dönemde, çok da makul bir çıkış maddesi olsa da, o günün yöneticileri bu transferi gerçekleştirememişti. Ffp'yi mazeret gösterdiler ama yöneticilik kabiliyeti bu noktalarda ortaya çıkar.

Kaan Ayhan da o dönem Galatasaray'a gelmek istiyor ve bizi bekliyordu. Sassuolo'ya 2.5 milyon avro'ya gitti ama bizi beklediği dönemdeki çıkış rakamı 2 milyon avro'ydu. 2 sezondur bu takımın formasını giymekte. Bugün transfer etmek istediğinizde, en iyi ihtimalle 3.5 - 4 milyon avro arasında bir rakam konuşulacak. İşin 3 milyon avro'lara inmesi sürpriz olur. Rotasyonlarının önemli bir parçası ve bu çok yönlülüğü de elbette onlar adına da artı.

Marcao'nun ayrılması konuşuluyorken, stoperlerden birinin yerli olması doğal. Alınabilecek birçok yerli var ve orta sahada yabancıya dönerken, stoperde yerliye dönmek mantıklı. Marcao'nun kalması halinde ise stoper için alternatiflerden biri olur. Nelsson veya Marcao'nun önünde değil. Sağ bek oynayabilse de, orası için ağır kalır diye düşünüyorum. Hızlı bir futbolcu değil çünkü. Top ve pas tekniği iyidir, çok sert diyemesem de iyi de savunmacıdır. Boyuna oranla fena olmayan da bir hava hakimiyeti var.

6'ya da kayabilir. 6 numarada da, özellikle geriden oyun kurarken, mevcut orta sahalarımıza göre daha iyi iş görür. Yine de en iyi oynadığı pozisyon stoper. An geldiğinde de, Galatasaray'daki kariyerine stoper olarak devam eder. Gündemde varsa, yerli ağırlığı da artarken, bu transferi gerçekleştirmek lazım. Bu tarz kaliteli yerlilere ihtiyaç var. Yerli kalitemizin çok yüksek olduğunu söyleyemem. 2 ismi net sayarken, onun dışında kalan her yerli için soru işaretlerimiz oluyor.

3 yorum:

  1. Kimi istesek birileri araya giriyor ve elimizden alıyor. Hoca belli değil, plan belli değil. Umut Bozok, Trezegeuet gibi oyuncularla Trabzonspor anlaşmış. Kaan Ayhan'ı da diğerleri yada Trabzon alır. Nasıl olsa alıştık futbolcu kaptırmaya, bunun üstüne de bir bardak su içeriz. Bence kimseyi satmayalım, altyapıdan oynayacak çocuklarla birlikte 2 ortasaha takviyesi yapıp devam edelim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu an birilerini istiyor muyuz, ondan çok emin değilim :(

      Sil
  2. Gelmesi zor gibi peki marcao giderse yerli hamlesi olarak cenk özkaçar olabilirmi sol ayaklı bir stoper bonservisi olimpic lyon da ama geçen sezon kiralık oynadığı belçika ekibinde performansı fena değildi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir