13 Haziran 2022 Pazartesi

O ara bu görüşmeleri kimin adına yaptığını merak ediyordum


Cenk Ergün düşüncesini en başından bu yana eleştiriyorum. Eşref Hamamcıoğlu yönetimi adına daha çok dillendiriliyordu. 1 yıl önceki seçimde de onun ekibindeydi, bu dönem de aynı şekilde olduğunu, Eşref Hamamcıoğlu dile getirdi. Sonrasında öğrendik ki, Dursun Özbek yönetimi de kendisini düşünüyormuş. Cenk Ergün de profesyonel olduğunu, kimsenin ekibinde olmadığını açıklamıştı. Oysa o aralar, teknik adamlarla, futbolcularla, hatta onların kulüpleriyle görüştü.

O ara bunu kimin adına yaptığını merak ediyordum. 2 farklı futbol tarzı çünkü. Dursun Özbek, iddiayı ve başarılı olmayı dile getiriyordu. Güçlü bir takım kurup, mümkün olduğunca takım içindeki iyi isimleri tutacağını açıkladı. Eşref Hamamcıoğlu ise biraz daha küçülme taraftarıydı. Sıcak parayı, ciddi satışlarla bulmayı düşündü, sıklıkla altyapıyı işaret etti. Cenk Ergün, yeni sezon adına hazırlanırken, bu 2 futbol anlayışı adına mı hazırlık yaptı?

Garip geliyor bana. Bir yönetim kendisinin ismini açıkladıysa, diğer yönetim bu isimle çalışmamalı diye düşünüyorum. Çalışacaklar ama, yapacak bir şey yok. Cenk Ergün'ü daha önce konuşurken, Eşref Hamamcıoğlu'nun seçilmesi ihtimali üzerinden yorumladık. Büyük paralarla, iddialı bir takım kurduğunu söyledik. Mühendislik hatalı olabilir, o paralara böyle bir kadro kurmak da bence büyük bir sportif direktör mahareti değildir. Yine de iyi takımdı ve o iskeletle de 2 yıl şampiyonluk geldi.

Küçülme durumunda ve daha kısıtlı imkanlarla neler yapabilecek diye düşünüyorduk. Şimdi iş değişti. İmkanlar belki o dönemki kadar yok ama iddia var. Witsel tarzı büyük isimleri konuşuyoruz. Teknik direktör isimleri de iddialı bir hal aldı. Çalışması olduğunu zaten söyledik. Bekleyelim bakalım, neler yapacağını izleyeceğiz. Kendisinden çok hoşlanmasam da, direkt olarak negatifi vermek istemiyorum. İzleyip göreceğiz, umarım başarılı olur ve iyi bir kadro kurulur.

12 yorum:

  1. Dursun Özbek aday olmadan önce iki tarafa da tavsiye olarak Cenk Ergün'le çalışmaları gerektiğini söylemiş deniliyor. Dursun Özbek'in birlikte çalışmaktan keyif aldığı bir isim olarak göze çarpıyor biraz daha.

    YanıtlaSil
  2. ben de senin gibi kendisine ısınamayanlardanım. elimde hiçbir kanıt yok, sadece ön sezilerim var ve buna dayanarak bir önceki döneminde maaşı dışında kazanımlar elde ettiğini hissediyorum. umarım kendisi hakkında yanılırım ve hepimizin tahminlerinin ötesinde makul bir maliyete iyi bir takım kurulur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de kanıt yok elbette, icraata bakarak yorumluyorum :)

      Sil
  3. Adam Feghouli gidince geri geldi adeta. Umarım bir Feghouli daha bulup gelmez. Prime dönemi iyiydi ama uzun vadede zarar yazdı sadece. Bu tarz futbolculara 2+1 gibi sözleşmeler vermek lazım. Kendi hatalarını görmüş, ders çıkarmıştır umarım. Yoksa tekrar çalışmanın hiçbir manası yok.

    YanıtlaSil
  4. cenk ergün yerine sensibile devam etseydi keşke. belki faydalı olurdu ve uzun yıllar kalırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilirdi, imkansız değildi. Çalışmaları da vardı çünkü.

      Sil
  5. sırf bu adam engel olur okan hocaya.. yabancı ister.

    YanıtlaSil
  6. Bence yeni yonetimin en zayif yeri bu konu zira futbol aklinin Mehmet Özbek, direktörün ise Cenk Ergun olacagi soyleniyor nereden bakarsan bak eksik bir yapilanma, umarim yanilirim ve cok basarili olurlar ama bir önceki dönemden Mehbet Özbek hamlelerini hatirlayinca icime bir kurt düsüyor hem de artik o zamanki rakipler yok, ortam cok daha zor rakipler cok güclü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Futbol aklı Mehmet Özbek değil yalnız. Medya yazıyor da, aldırış etmemek lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir