10 Haziran 2022 Cuma

Oğuzhan Özyakup'u hayata döndürmenin, Galatasaray geleceğine faydası ne?


Oğuzhan Özyakup için hala genç algısı yapan var mı bilmiyorum da, 30 yaşına girecek. En son ne zaman iyi bir performans gösterdi, onu da anımsayamıyorum. İyi olduğu döneme yönelik, 4-5 yıl öncesinden çıkarımlar yapılıyor. Bunu da yanlış buluyorum, o günlerin üzerinden asır geçti. Al, toparla, ayağa kaldır gibi işler de, eğer alttan gelen biri yoksa denenir. Sıradan bir Anadolu futbolcusu da değil, mutlaka maliyeti olacak. 

Dorukhan Toköz daha genç mesela, o denenirdi. Maliyeti yine yüksek ama tuttuğu an da kazanımı büyük oldu. Oğuzhan Özyakup böyle değil. İyi günleri yıllar öncesinde kalmış, sakatlık sorunlarıyla boğuşan ve potansiyelinden geriye bir şey kalmamış. En ufak bir kırıntı olsa, Beşiktaş kendisiyle yola devam ederdi. Galatasaray için adı transfer listelerinde geçiyor da, gerçekleşmesi halinde çok gereksiz bir iş olacak.

Hamza Akman var işte, alttan geliyor. Tarzları da aynı. Oğuzhan Özyakup'un iyi günlerini hatırlayın. Topla dikine müthiş çıkan, rakip eksiltebilen, pas ve teknik özelliği yüksek bir 8 numaraydı. 10 numara özelliği vardı ama 8 numaraydı. Dar alan becerisi de oldukça yüksekti. Hamza Akman da bu tarzda. Dar alan becerisi olan, topla iyi çıkan, rakip eksiltebilen bir orta saha. Şu anki kıyasımda, Hamza Akman'ı yükseltmek isterim. Oğuzhan Özyakup'u hayata döndürmenin, Galatasaray geleceğine faydası ne?

Böyle bir transfer adına anlam çıkmaz. Bu sakatlıkların ardından, geri dönüş olmuyor işte. Feyenoord'a da kiralanmış, yine olmamıştı. Sergen Yalçın da hem onu, hem Ljajic'i kazanmak için çabaladı, başaramadı. 4-5 yıl öncesinden çıkarım yapılmaz. O olsun, bu da olsun derken, alttan gelenin önünü tıkamış oluyorsun. Sonra da bu çocuk niye gitti oluyor. Şans bulamayacağı, sürekli önünün tıkandığı yerde neden olsun?

6 yorum:

  1. Dorukhan icin hiçbir girişim yapmayıp Oğuzhan'ı almak için uğraşmak çok saçma. Şu an öyle bir zaman değil. Takım çok iyi olur bi tane de böyle oyuncu denersin. Ama bizim önce kadrodakileri ayağa kaldırmamız lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yönde bir hamle olmaz diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Oğuzhan yıllardır birşey yapmadı.Alırsak çok büyük yanlış olacak.

    YanıtlaSil
  3. yıllar önce bir bjk derbisinde yağmurlu bir havada melo yüzüme tükürdü algısı yaratarak meloyu oyundan attırmıştı. o gün notunu vermişim. hala genç ve iyi oynuyor olsaydı da uzak dursun derdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben hadi unuttum onu. Öyle isimleri sineye çektik ki, bu da mutlaka unutulur. Ben tam anlamıyla fizik durumundayım diyeyim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir