15 Haziran 2022 Çarşamba

Önce menajerlerin önünü keselim de, sonra altyapıyı kurgularız


Elbette Emir Tintiş'e kızmıyorum. Geleceğini görmek istemiştir ve bu yönde bir adım atmıştır. Son dönemde altyapımızdan yetişen çoğu gencin bu tarz kararlar aldığını görebiliyoruz. Üst yapı ile o bağlantıyı bir türlü kuramadığımız için, bu gençleri A takıma entegre edemez olduk. Peki bu en büyük sorunumuz mudur dersek, cevabım hayır olur. Bazı menajerlerin altyapımızda cirit atması ve bu tabloyu kurgulaması en büyük mesele. Öncelikle bunun önünü kesmemiz gerekiyor.

Mirsad Türkcan, bu gençlerle anlaşıp, Galatasaray'la sözleşme imzalamamalarına sebep oluyor. Galatasaray'ın öncelikli yapması gereken, Mirsad Türkcan'ın Galatasaray altyapısıyla ilişkisini kesmek. Bu menajerle çalışan, çalışmak isteyen ya da çalışacak kim varsa, bugün itibarıyla Galatasaray'la ilişkisini keserim. İsterse Dünya'nın en potansiyelli futbolcusu olsun. Önce bunu keselim, sonrasında mevcut gençlerin A takıma yükselebilmesini konuşalım.

Emir Tintiş'e kızmam, yine yazıyorum. Üzüldün mü derseniz de üzülmem. Menajer eline düşüp, bu yönde kararlar veriyorlar. Mirsad Türkcan da bu ciridi Galatasaray altyapısında atıyor. Başka takımların gençleriyle pek anamıyoruz kendisini. Boşluk bulmuş, bunu değerlendiriyor. Benim gencim de buna kanıp, bambaşka kararlar veriyor. Emir Tintiş'in takımda kalıp, sol bek alternatifi olması gerekirdi. O ise Karagümrük forması giyecek.

Kendisine sözleşme teklifi de yapılmış bu arada. A takımda yer alan x yerli seviyesinde paralar istemek, ben gidiyorum demek zaten. Teklif yapılmadı değil yani. Jankat Yılmaz'la 15 gün önce sözleşme uzatılıyor mesela. Futbolcunun 18 yaşına kadar profesyonel sözleşmemesinin olmaması bizim hatamız da, gitmeyi odak alan zaten boşluğu bulduğu an gidecek. Potansiyelli, yeteneği olan bir sol bekti. Hakkında hayırlısı diyelim.

8 yorum:

  1. Koskoca Galatasaray iki tane menajeri engelleyemiyorsa kulübü kapatıp gidelim. Futbol dünyasının en tehlikeli unsurları menajerler ne yazık ki. Can Tongo'nun altyapıda menajerlerin çevirdiği işlerle ilgili ifade ettikleri doğruysa vah halimize vah. Galatasaray yöneticileri bunlara nasıl izin verir, nasıl pabuç bırakırlar anlamak güç. Acil müdahale etmek gerekiyor. Galatasaray bunlara pabuç bırakmamalı, yoksa ne oyuncular gelir geçer. Galatasaray olmadan oyuncuların tanınma ihtimali yok, bunu menajerlerde gayet iyi biliyor. Yeter ki biz doğru tedbirleri alalım. O zaman menajerler de, oyuncular da kendilerini toparlayıp ona göre davranacaklardır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyapı baştan aşağı yapılanmak zorunda. İlk icraat ise Florya bu kadar rahat ulaşılır bir yer olmamak zorunda.

      Sil
  2. Iki tarafta da hata var haklisin ama hatanin birincisi bana göre Galatasaray gecmis yönetimlerinindir zira bugüne kadar bu kadar gencten kac kisi cikarabildik ya da kac kisi ne kadar süre aldi, en potansiyelli gencler bizi tercih ederken neden bir FBli Arda ya da BJKli Ridvan seviyesinde bir oyuncun cikmadi son dönemde potansiyel olarak sende bunlardan iyisi vardi cünkü, neden cikaramadin sorun bu.
    Bunlari gören oyuncu da diyor ki nasil olsa burda oynama sansim yok ve gidiyor zira bu umudu genclere vermiyor bu takim Babel oynuyor hem Fatih Hoca hem getirdigin yabanci hocan bunu yapiyor. Mirsad'i gunahim kadar sevmem ama Mirsad olmasa baskasi olur esas sorun o degil ki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu iş şans işi değil artık. Orayı geçti. Elbette şans bulamama düşüncesi etken de, olay bambaşka boyutta. Şans bulana dahi sözleşme yeniletmeden, götürür bu menajerler.

      Sil
  3. Maalesef olmadan oldum diyerek hareket ederseniz sonunuz hüsran olur. Yönetim belki hatalı olabilir ama oyuncunun açıklaması hem samimi değil hem de yıllardır ekmeğini yediği Galatasaray 'ı suçluyor.18 yaşında 4.takımında oynayacak kendisi. Yeni yönetimin göreve geldiği gün bu transferin yapılması da tuhaf.Mirsad Türkcan koyu Fenerbahçe 'li. Aynı hareketi Fenerbahçe 'de yapmaz. Önce Bartuğ şimdi ise Emir.Bartuğ'dan benzer şekilde Galatasaray 'ı suçlayıcı ayrılık mesajı görürsem şaşırmam.Çünkü arkadalarında aynı grup var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O açıklama bana işlemedi. Ayrıldım de geç. Yalandan hikaye yazmaya gerek yok. Hiç samimi değildi.

      Sil
  4. Camiadaki kutuplasmalar kulübü o kadar zayıflatıyor ki yönetimler başkanlar bütün mesaisini oralara harcayıp bu tarz sorunları gözden kaçırıyor. Bu ayrılık sonrası ellerini ovuşturmaya başlamıştır yine kulüp içinde birileri ellerine koz geçti diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Altyapı konusunda ciddi bir reform gerekiyor..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir