15 Haziran 2022 Çarşamba

Onur Bulut & Galatasaray, biten sezonun en iyi performans gösteren sağ bekiydi


8+3 mü devam edecek, yoksa 7+4'e mi geçiyoruz? Her 2 durumda da, ilk 11 için yazılacak yerli kalitesi önemli. Galatasaray'da belli ki orta saha hattını yabancılaştırma düşüncesi var. Bunun da yolu, ya beklerden ya da birini yerlileştirmek. Stoperlerden birinin yerli olması, ancak ayrılık yaşanırsa gerçek olur. Marcao gidebilir deniyor ya, gittiği an benim düşüncem yerli stoperden yana. Tabii Jason Denayer gibi bir ihtimal yoksa. Sol beki yerli yazmak zor, sağ bek için ise bir ihtimal var.

O ihtimal için de 2 alternatif var. Antalyasporlu Bünyamin Balcı'yı alıp, biraz daha geleceğe dönebilirsiniz. Ama onun da size direkt olarak vereceği katkı şüpheli. Diğer alternatif ise Kayserispor forması giyen ve bana göre sezonun en iyi sağ bek performansını göstermiş olan Onur Bulut. Onur Bulut, 28 yaşında. Biraz daha direkt katkı adına o düşünülebilir. İyi bir performans gösterdi tabii, Kayserispor'un beklentileri olacak.

Geçtiğimiz sezon toplamda 41 maç oynadı ve 1 gol 8 asisti var. İyi bir hücum beki. Teknik kapasitesi ve orta kalitesi yüksek. Savunma sıkıntısı olsa da, çalışkan. Bu sezon ciddi bir aşama gösterdi,. Milli Takım'ı da hak ediyor ama önünde Zeki Çelik ve Mert Müldür gibi isimler var. Galatasaray'da ne olur dersek, eldeki 2 yabancı sağ bekten 1'i ile yolların ayrılması gerekecek. Omar'ın maliyeti var, Boey'in ise sık sakatlık durumu.

Omar'la devam edilip, Boey ile yollar ayrılır diye düşündüm. Böyle bir yabancı kuralı içinde, 2 yabancı sağ beki lüks buluyorum. 1'ini yerli kılmak gerekir. Altyapıdan da sağ bek için ihtimal olabilecek bir isim yok gibi. Onur Bulut'u alternatif olarak da düşünmedim, 11'i de zorlayabilir. Omar da sezona iyi hazırlanıyor gerçi. Şu an elimizdeki en iyi sağ bek o. Boey ise yaşadığı sakatlıklar sonrası, tüm potansiyeline rağmen güven vermez oldu.

8 yorum:

  1. Kusura bakmayın ama Onur bulutu bedava verecek halleri yok illaki bir bonservis ödenecek ve çokda makul rakamlar olacağını düşünmüyorum mert müldüren mantıklı çözüm ama maalesef gelmesi çok zor olduğu o yüzden Bünyamin Balcı bonservis verildikten sonra en mantıklı çözüm olur diye düşünüyorum sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bedava versinler diyen yok ki :) Saydığın isimlerin bonservisi çok daha yüksek.

      Sil
  2. Ortasaha takımın oyun gücünü belirleyen en önemli parça. Ortasahanız kadar varsınız oyunda. Rakiplerin ortasahaları çok güçlü. Bizim de öyle olmalı, olmak zorunda. (Yoksa değil Rose- ki Kloppgillerden kendisi-, Guaridola, Klopp gelse dahi başarılı olamazlar). Fırsatları değerlendirmeliyiz, ama 1 milyar liraya yakın yapılması gereken ödemeler varken bu iş nasıl olacak orasını hiç bilmiyorum. Bana kalsa 2 sene şampiyon olmayı düşünmem, kim olsa da olsun umursamam çünkü şu an mali yapıdaki bağımsızlık sportif başarıdan çok daha önemli. Devam eden süreçte başta altyapı olmak üzere ümit veren hangi oyuncu varsa makul şartlarda takımda oynatırdım. Kötü bir takım değiliz, önemli parçalarımızdan bazıları eksik. Oraları tamamlayabilirsek çok iyi noktaya geliriz. Şu kadroda Marcao, Nelsson'dan biri, Kerem yada Muhammed'den biri ve Cica'yı gönderip ortasahayı güçlendirmeliyiz. Kerem giderse de yerine problem çözebilecek bir kanat oyuncusuyla ve Muhammed-Diagne-Gomis giderse Umut Bozok+ bir pivot santrforla (tercihim Sörloth olurdu) devam edebiliriz. İsmi geçen oyuncuları (Kaan Ayhan, Onur Bulut, Larin, Florentino) fena bulmuyorum. Sıkı bir ortasaha yapısına ve iyi bir planlamaya ihtiyacımız var sadece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahayı yabancılardan oluşturup, yerli açığını da savunmadan ödün vermeyi düşünmek mantıklı. Çünkü o pozisyonlarda daha net yerliler bulunabiliyor.

      Sil
  3. Boey giderse yerine alınabilir. Geleceği pek yok ama günü idare eder işte. Onun yerine alt yapıdan bı oyuncu daha mantıklı ama bizde altyapıya pek dönüp bakılmıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günü kurtarır, hücum katkısı da güzel olur. Temposu değerli.

      Sil
  4. Sacha boeyi kazanmak en mantıklı olan değilmi sizce macera aramak yerine

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir