12 Haziran 2022 Pazar

Peki yeni teknik direktör kim?


Teknik direktör ihtimallerini de konuşma zamanıdır. Bu konuya sıklıkla değinmiş olsak da, şu an hedef biraz daha keskinleşti. Yine de, Dursun Özbek tarafında ne düşünüyorduk çok kestiremiyorum. Çok farklı, birbirinden alakasız isimler konuşuluyor. Bu işin, seçimden sonraya bırakıldığına da inanmıyorum. O yapıldığı an gecikilir, böyle bir zaman yok. Mutlaka bir teknik adamla anlaşmış olmaları lazım. Bu ismi de bugün yarın öğreniriz.

Öncelikle aşılması gereken bir Torrent durumu var. Takımda devam etme şansı yok ve tazminatında sorun çıkacak mı göreceğiz. Şeffaflıktan o kadar uzaklaştık ki, kim ne kazanıyor, tazminatı nedir, özel maddeler ne bilmiyoruz. Torrent'in tazminat maddesi yok deniyor mesela. Peki ya hak edişleri? Yarım sezonu 1.250 milyon avro olan ismin, 1 yıllığı 1.5 milyon avro. Yardımcılarını da eklersek, 2 milyon avro'luk faturayla işe başlanacak.

Peki yeni teknik direktör kim? Okan Buruk'u en başından bu yana bekliyorum. Kendini kanıtlamış, bu seviyeyi hak eden ve bekleyen bir teknik direktör. Kafalarda da, "Okan Hoca olsa nasıl olurdu" sorusunun yanıtının verilmesi lazım. Zamanıdır diye düşündüğümden, bu dönemi onunla geçebiliriz. Uyum sorunu yaşamayacak, bir an önce işe başlayacak, transferde absürt istekleri olmayacak. Tek kusuru, son zamanda çok fazla medya önünde olup, bu isteğini dillendirmesi.

Fatih Hoca'nın mutlaka son dansı olacaktır ama o dönem, bu dönem değil. Böyle bir ihtimal olduğunu düşünmüyorum. Tudor dillendiriliyor, o da yabancının yerlisi. Büyük futbolcularla çalışmakta sorun yaşadığını düşünüyorum. Daha önce denendi, ipleri kaptırması uzun sürmedi. İtalya'daki Verona kariyeri başarılı olsa da, yer yer orada da istikrarsızlık yaşadı ve hedefler başkaydı. Bu tercihi de düşünmezdim.

Gallardo ismi iddia edildi bir de. O da çok alakasız mesela. River Plate'in efsanelerinden biri ve yıllar oldu, hala Avrupa'ya adım atmadı. Peşinde de aklınıza gelebilecek en dev takımların dolaştığı oldu. Şimdi durup da, Galatasaray için River Plate'yi bırakması beni şaşırtır. Müthiş iş olur, baskı nedir çok iyi bilir, ateş çemberinin direkt içinden gelir de, Galatasaray için ihtimal veremiyorum. Büyük takımın oynaması gereken futbolu izlerdik yoksa.

18 yorum:

  1. Okan hoca açıklanıp çalışmalara başlanmalı hemen. Okan Hoca'nin Galatasaray zamanı geldi heyacan aramaya gerek yok.
    Fatih Terim her yönetimle sorun yaşadı bu yönetimi de yıpratır gelmesini en son isteyeceğim kişi Fatih Terim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman kaybedilmemeli ama Okan Hoca sanki listede geri sıralarda kalmış.

      Sil
  2. Okan Buruk olmalı.Faih Hoca artık td olmamalı.Tudor ise macera olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonrasında olabilir, şu an Fatih Hocayı ben de düşünmem.

      Sil
  3. Okan Buruk için tam zamanı. Başakşehir'den sonra Hamza gibi her teklife atlamadı, en doğru takımı ve zamanı bekledi. Ve o zaman geldi çattı. Umarım başka macera aranmaz ve Okan gelir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke medyada bu kadar yer almasa da, sürekli bu isteğini dile getirmese :)

      Sil
  4. Burak Elmas olayından sonra Fatih Terim'i getirmek gibi bir hata yapacaklarını sanmam. Hiç gerek yok , hoca da biraz dinlensin biz de artık "yeni bir isim" görelim.

    Acil durumda Terim gelsin , sonra oke Terim gitsin , sonra gene gelsin şu saçma döngüden çıkmamız lazım. Şahsi fikrim Hoca'da artık Futbol Direktörü gibi bir pozisyona kaymalı. Başkanlık pek olası gözükmüyor. Taraftar gözündeki Fatih Terim imajı ile genel kurulda ki imajı aynı değil.

    Teknik direktör konusuna gelirsek ben Okan'a pek sıcak bakamıyorum. 2 kritik nokta var gözümde.

    1- Başakşehir'i şampiyon yaptı evet ama sonraki sezonda takım facia ötesiydi. Ne yaptıysa olmadı . Bu kriz yönetimi konusunda ciddi bir soru işareti bence. Başakşehir deki topçuların egosu ile Galatasaray'da oynayan topçuların egosu bir değil bunu nasıl yönetecek görmek lazım ( Tudor da bahsettiğin olay)

    2 - Çok fazla konuştu. Bu kadar medya da "sıram geldi , hak ediyorum , bence zamanı , Galatasaray bekliyorum" tarzı konuşmalar kendi üstünde ilerde Demokles'in kılıcı gibi sallanabilir.

    Kesinlikle büyük takım çalıştırmış bir teknik adam gelmesi gerekiyor. (real barca milan vs demek istemiyorum. Deplasmanda alınan 1 puanı başarı saymayacak bir teknik adam profili.) Gallardo inanılmaz olur da imkansıza yakın bişi. Ama doğru profil o.

    Nuri diyenler olabilir ama bizim taraftar sabretmez. Zaten yönetimde yarışmacı bir takım isteyecektir en azından avrupa kupalarına gitmek elzem.

    Yerli olarak tek aday Okan gözüküyor. Yabancı olarak sağda solda çok isim sallanacak şimdi. Orada kritik nokta dediğim gibi büyük takım çalıştırmış biri olmalı çok net. İçerde anadolu takımını ezecek deplasmanda da kapan kapan kontra değil de kendi oyununu rakibe kabul ettirecek biri. ( En azından hayalimiz böyle ^_^ )

    3-4 güne teknik adamı açıklayıp acilen transfere girişmek lazım. Maalesef çok geç kalındı bu sebepten de baya fırsat kaçtı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. maddede katılmadığım detaylar var. O takım doymuş bir takımdı ve bunu değiştirmek istedi, izin vermediler. Ayrıca takım hiç dinlenemedi ve yeni sezon başladı. Lig bitti, Ağustos'ta Avrupa kupaları, Eylülde yine lig başlangıcı. Pandemi etkisiydi bu. Cl de oynadılar, o tempoyu kaldırmak zor. Bence Cl'de başarılıydılar da.

      2. maddeye ise imzamı atıyorum.

      Sil
  5. Yönetimde bulunan Metin Öztürk ve İsmail Sarıkaya 2 ay önce Okan Buruk ile görüşüp anlaşmışlardı. Muhtemelen yeni hocamız o olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşebilirler ama şu an daha farklı deryaya yol alındı :)

      Sil
  6. Okan ihtimali yüksek gözüküyor ama bence yabancı bir hoca gelecek. Hatta hiç dillendirilmeyen biriyle bir anda anlaşacaklar içime doğan bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüntü o, bana da öyle gelmeye başladı.

      Sil
  7. buruk hariç tüm tercihler yanlış olur. bu adamın zamanı geldi artık. çok istekli. denemeliyiz. yapamazsa kafamızdan çıkmış olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de zamanı geldi ama medyada çok dillendiriyor bu işi. Yanlış bu.

      Sil
  8. Besiktas'tan cok cekinmiyorum ama Fenerbahce ve Trabzonspor bize göre cok hazir, yabanci teknik direktor hata olur zaten geride kalmis yapiyi iyice bozar, tek kozumuz ligi bilen winner bir hoca o da Okan Buruk, herkes ikinci bir şansı hakeder bize transferinde hata dahi yapmis olsa bircok isimden daha Galatasaraylidir Okan Buruk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir takım kurmamız ve bunu bir an önce başarmamız şart.

      Sil
  9. Okan buruk harici her isim doğru olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona katılmıyorum, Okan Hocanın da listede yer alması doğal.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir