12 Haziran 2022 Pazar

Rıdvan Yılmaz'ın Beşiktaş'ta 11'e yerleştiği dönemi hatırlıyorsunuz değil mi?


Rıdvan Yılmaz'ın Beşiktaş'ta 11'e yerleştiği dönemi hatırlıyorsunuz değil mi?. Sergen Yalçın, Torrent misali, hedefsiz gibi görünen Beşiktaş'ın başına geçtiğinde. Rıdvan Yılmaz ve Ersin Destanoğlu gibi gençleri 11'e yazdı. Günü kurtardığı gibi, o dönemi başarılı geçti ve ertesi sezon da şampiyon oldu. Şampiyon olurken de, altyapıdan çıkardığı 2 genci 11'in parçasıydı. Sergen Hoca bilmiyor muydu mesela Caner Erkin ile sezonu tamamlamayı?

O Rıdvan Yılmaz da geçen sürede büyüdü, Milli Takım'a yükseldi ve Türkiye sınırlarında ulaşabileceği maksimum seviyeye geldi. Biraz daha Beşiktaş'ta devam etmesinin onun gelişimine çok büyük faydaları olmayacaktı. Zamanı gelen her gencin Avrupa'ya gitme imkanı doğduğu an, bunu değerlendirmesi gerektiğine inanıyorum. Rıdvan Yılmaz için de  Eintracht Frankfurt transferi önemli göstergedir.

Potansiyeli yansıtır çünkü. Önemli ve başarılı bir takım. Türkiye'de hakkının çok fazla verildiğini düşünmüyorum. Kendi pozisyonu adına ülke sınırları içindeki en iyi yerli futbolcuydu. Milli Takım'da da 1. sol bek düşünülmesi gereken isim ama başka isimler daha çok dilleniyor. Ferdi Kadıoğlu da büyük potansiyel mesela. Sol bek düşünüldüğünde, Rıdvan Yılmaz'ın onun kadar konuşulmamasını anlamıyorum.

Bu transfer sayesinde göze girebilir ve daha konuşulur olur. Milli Takım'da 1. adam olabilmesinin yolu bence bu olmamalıydı. 6.5 milyon avro bonservis gayet iyi bir rakam. Sonraki satış payı karı olarak da yüzde 20 var. Rıdvan Yılmaz gelişimine devam ederse, Beşiktaş'ın buradan da kazancı olacak. Altyapılarından yetiştirdikleri gençten, 2.5 yıl içinde 6.5 milyon avro kazandılar. Medel'den bu yana da bonservis girdisi alamamışlar, bu da garibime gitmişti.

6 yorum:

  1. Her sene gelisim liglerinde sampiyon olan ve en popüler gencleri kadrosunda bulunduran Galatasaray'dan bir tane altyapi oyuncusu cikaramamis olmamiz sorununu ortaya cikarmasi acisindan ve Ridvan'in gelecegi acisindan mutlu oldum, umarim yeni yonetim altyapimiza da el atar zira sorun potansiyelde degil en iyi gencleri zaten buluyorsun ama yetistirme konusunda buyuk yanlislarimiz var. Bizim genclerimizi Ajax altyapisina verelim en az 3 tane 50+ milyon Euroluk star cikarirlar ayni kadrodan, ese dosta görev vermeyi birakmamiz lazim yazik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biten sezonda hedefsiz kalmışken, bu gençlere dönmek gerekiyordu.

      Sil
  2. Galatasaray ne kadar başarısız olursa olsun şuanda ligde bonservis gelirini en yüksek alabilecek takım. Geçen sezon yapılan genleşme operasyonu çok doğru bir hamleydi ama eksik ortasaha nedeni ile verimli olmadı.Yıne de Marcao, Nelsson, Kerem, Cicaldau ve Mohammed çok yüksek bedelleri transfer olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mevcut kadroya bakınca öyle. Birçok değeri var. Yapılanma bence de doğruydu ama eksik kaldı.

      Sil
  3. Sonraki satıştan kâr konulması önemli. Alman kulüpleri Bayern ve Dortmund bir kenara bırakılırsa çok büyük bonservisler vermiyor zaten.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir