28 Haziran 2022 Salı

Talisca & Galatasaray, yürüttüğüm sadece mantık


Suudi Arabistan ligi bitmiş. Talisca'nın formasını giydiği Al Nassr da ligi 3. bitirdi. Hatta Talisca son maçta, önce penaltı kaçırıp, sonrasında direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Bunları grizgah olsun diye yazdım. Galatasaray'la alakalı "Talisca" iddiaları fazla. Özellikle de ligin biteceği günde "teklif" iddiaları konuşulmaya başlandı. Hayaller, bir de gerçekler olacak. Gerçekleri de, kendi mantığım çerçevesinde değerlendirmeye çalışacağım.

Futbolcunun 2024 yılına kadar sözleşmesi var. 8 milyon avro yıllık ücret kazanıyor ve kendisine transfer iddiaları sorulduğunda da "mutluyum" diyor. Galatasaray'ın yıllık 8 milyon avro'yu karşılama ihtimali zaten yok. 8'i geçtim, bunun yarısını da mevcut kur içerisinde karşılayamazsın. Al Nassr'ın da Talisca'dan vazgeçeceğini düşünmüyorum. Bonservisini karşılayamayız, haberlerde kira yazılıyor ama niye böyle bir şeyi kabul etsinler.

Kullanacaklar çünkü, futbolcu da mutluyum diyor. Hadi Talisca için devreye sponsor sok, belli bir miktarda anlaş ve üstünü sponsorlar karşılasın. Kap'a da daha düşük bir rakam bildir. Al Nassr'ın kiralamaya niye yanaşacağına takılıyorum bu sefer de. Bonservis işine zaten girmek zor. 8 milyon avro'ya almışlar, en az bu rakamı isterler. Başarısız bir sezon geçirir, ayrılmak ister, o zaman şartlar değişirdi. Ya da kulübü ekonomik bir sorun yaşasa.

Toplamda 29 maça çıkmış ve 21 gol 2 asisti var. Lig onun adına kolay tabii. Beşiktaş'tan ayrıldığından bu yana da, Çin ve Suudi Arabistan'da formayı giydi. Yaş 28 ve hala Avrupa'da kendini kanıtlayabilmiş değil. Parayı seviyor, bu çok açık. Parayı verirsen de, her yerde oynar. O para var mı, verilmeli mi gibi soruları konuşmak lazım. Talisca'yı herkes ister yoksa, çok keyifli bir futbolcu. Hücum kaliteni üst düzeye getirirsin.

Forvetin arkasına yazarsın, önüne de çalışkan bir pivot forvet koyarsın. O pivot da Talisca'ya duvar olur. Kenarlarda da Yunus Akgün ve Kerem Aktürkoğlu gibi isimlerle gol yükünü taşırsın. Çok hareketli ve yetenekli hücumcular bunlar. Talisca, forvet özellikli bir 10 numara. 2. bir forvet gibi oynar, oyun kurulumundan öte, ana odağı goldür. Ceza sahası çevresinde topla buluştuğu an, bitiriciliği üst düzey. İnanılmaz bir sol ayağı var ve şutunun sertliği, isabet düzeyi üst seviyede.

6 yorum:

  1. Söylediğin gibi hiçbir mantığı olmayan bir girişim. Belki şöyle bakılıp araştırılmıştır. Bu sartlar altında kesinlikle zorlanilacak bir transfer değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim kafama oturmuyor, neden gelsin ki sorusu doğuyor :)

      Sil
  2. Bu maliyetin altına girmek resmen intihar demek

    YanıtlaSil
  3. Zamaninda Falcao ya da Diagne gibi oyunculara verdigin paralarla Talisca pekala alinabilirdi ama su anki sartlarda cok zor, maaşına sponsor bulsan bile karsi tarafi ikna edecek ekstra bir mali gücün yok, oyuncu memnun kulübü memnun ne vereceksin de ayrilacak Avrupa'da bile yoksun, zaten Ajans 1905 dahil birkac yönetime yakin gazeteci Talisca'nin gundeme hic gelmedigini teyit ettirmis yöneticilerden, eger cok gizli bir operasyon degilse o bilgi zaten dogrudur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir