10 Haziran 2022 Cuma

Vlad Chiricheș & Galatasaray, 31 yaşında olan bir isme bonservis verilmez


Marcao'nun da, Nelsson'un da satılma ihtimalleri her zaman var. Özellikle de Marcao buna daha yakın gibi. Nelsson'un kalmak isteyeceğine inanıyorum da, Marcao'da ayrılık meyli yüksek. Dış basında da, Marcao'nun olası ayrılığı üzerine, Vlad Chiriches iddiası yer almış. Geçmişte de, dönem dönem Galatasaray gündemine gelirdi. Popescu'nun öyle bir tadı vardı ki, "yeni Popescu" arayışlarındaki isimlerden biriydi.

Uyruk aynı, oyun tarzı da andırınca, bu tarz yakıştırmalar doğal. İyi bir kariyerdi bu arada. S.Bükreş'te parladı, Tottenham ve Napoli'ye büyük bonservis bedelleriyle transfer oldu. Sassuolo'ya transferi de ciddi bir bedelleydi. Takımının istikrarlı futbolcularından biri olsa da, eski tadı yok. Yaş 32 ve her geçen zaman daha da ağırlaşıyor. Stoper için uzun diyemesek de, lider özelliği ve top tekniğiyle farklı bir isim. 3'lü savunmalar adına da ideal tarz.

Çok ciddi bir top tekniği var, geriden oyun kurulumunda faydası büyük. Lider özellikli bir de, o karakteri de yansıtıyor. İyi de bir savunmacı ama ağırlaştı. Olası partneri Nelsson olsa, 2 isim oldukça ağır kalır. Partneri daha hızlı olmalı ki, o da yanındaki ismi yükselten stoper olsun. 1 yıl daha sözleşmesi var ve böyle bir futbolcuya da bonservis verilmez. Onu da geçtim, Marcao gittiği an, yeri yabancı bir stoperle dolmaz.

Çıkış içinde olan yerli stoperler var ve ilk 11'deki yerli zorunluluğu da düşünülünce, olası bir satış sonrası, yerli hakkı stoperden yana kullanılabilir. Alınabilecek stoperler de var, alttan gelip de forma giyebilecek isimler de. Hele de gidip, 31 yaşında ve bonservisi olan bir isim alınmaz. Bonservisi elinde olsa bir derece derdik, tecrübesinden ve maliyetinden yola çıkardık. Marcao'dan gelecek rakam büyük olur. O pozisyon da bana kalırsa yerliyle dolar.

4 yorum:

  1. E bir zahmet yerliyle doldursunlar. Emin boşuna mı kiralandı yetişsin diye değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli ile dolar. En azından alternatif almayaya gerek kalmadı. Marcao farklı isim, farklı özellikler.

      Sil
  2. Ozan kabak dururken çok mantıklı bir transfer olmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun da maliyeti olur. İsterdim ama geri dönsün.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir