12 Haziran 2022 Pazar

Yeni yönetimlere zaman tanınması gerekse de, böyle bir zamanımız yok maalesef


İcraat bir an önce başlamak zorunda. Yeni yönetimlere zaman tanınması gerektiği doğru olsa da, böyle bir zamanımız yok maalesef. Buradaki kastım da "spor branşları". Yan branşlar adına, bazısında zaman kaybedildi. Voleybol mesela, takımlar kuruldu ama Galatasaray şu zamana hamle yapamadı. Kadın basketbolunda da görüntü bu. Bu branşlarda Nisan, en geç Mayıs ayının ortasına kadar takımlar kurulur. Erkek basketbolunda kurulu bir düzen ve güçlü sponsor olduğundan, orada çark dönüyor hadi.

İşin futbol ayağında da çok fazla zamanımız yok. Trabzonspor'un zaten güçlü ve oturmuş bir kadrosu var. Fenerbahçe de hocasını açıkladı, bugün yarın sezonu açacaklar. Beşiktaş'ta da işleyiş devam ediyor, bence iyi transferler yapıyorlar. Galatasaray'da ise büyük bir bilinmezlik vardı. Seçimi bekliyorduk ve o iş de bittiğine göre, kaybedecek 1 gün dahi yok. Bu takımın teknik direktörü yok henüz. Transferdeki yol haritasını da bilmiyoruz.

Dursun Özbek tarafının söylemlerinde, mevcut iskeleti koruyup, üzerine kaliteli takviyeler yapılması vardı. Galatasaray'ın genç bir çekirdeği var da, kalite ve tecrübe sorunu yaşadı. O kaliteyi sağlar, geliştirici de bir teknik direktör bulursak, işler daha pozitif bir hal alır. Satılması muhtemel futbolcular da var. Kaliteli gençler ve onların talipleri var. Diğer taraf kazansa, ilk etapta ihtiyaç olan sıcak para uğruna bu isimleri satacaktı. Bu taraf ise, sıcak parayı ilk etapta kasa kolaylığı ile sağlıyor.

Marcao ve Kerem Aktürkoğlu gider derken, sadece Marcao gider tarafına geçtim. Onu bu noktadan sonra tutmak zor. Ondan gelecek sıcak para da çok sorunu çözer. Transferde daha agresif hareket edebilirsin. Stoperin yerini doldurmak o kadar zor bir olay değil. Solda Kerem Aktürkoğlu, sağda Yunus Akgün'ü göreceğimiz düzen hepimizin hayali. Değişimi, ancak teknik direktörü gördükten sonra yorumlayabiliriz. Transferde adı geçen isimleri konuşuyoruz da, geçerliliği ne derece olacak göreceğiz.

7 yorum:

  1. ben Kerem'in de satılması gerektiğini düşünüyorum. özellikle trezeguet veya senin dediğin gibi vargas gibi ne alabileceğimiz Bell oyuncularla o bölgeyi rahatlıkla doldurma imkanı varken. satılmazsa önümüzdeki yıl bu yılki gibi performans alamayacağımızı ve piyasasının düşeceğini tahmin ediyorum. satılmalı derken de min. 15 milyon euro gibi bir rakam konuşulmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katiliyorum en az 20 diyorlar da Trabzonspor'un yaptigi hataya dusmemek gerek 15 üzeri her rakama Kerem de gitmeli. Kerem'e verdigin rakam belli bu sene yerel ligde zaten degeri düser amac zaten yeni Keremler bulmak olmali.

      Sil
    2. İyi bir teklife hayır denemez de, onun 1 yıl daha burada kalması ve kendini geliştirmesi artı sağlar. Marcao'nun yaşı geldi mesela, o gidebilir.

      Sil
    3. Bir sene duracak abi de seneye sadece ligte oynayacaksın bu seneki gibi göz önünde olmayacak kerem bence de bu sene 15+gördün mü satılmalı

      Sil
    4. Bugün de o rakamı görebilir. Görürse zaten gidişine engel olmazsın.

      Sil
  2. Çalışmalar önceden başlamıştır diye umuyorum. Bir an önce teknik direktör belirlenip çalışmaya başlanmalı. Transferde de ihtiyaçlar belli zaten.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta bazı gelişmelerin gerçekleştiğini görmemiz gerekiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir