3 Temmuz 2022 Pazar

10'dan 9.5 numara Joao Pedro


Konuşulan bonservis bedelleri çok daha aşağıda. 4-5 milyon avro aralığından bahsedilmeye başlandı. 7-8 milyon avro diye düşünüyordum. Futbolcu ile 2 milyon avro'dan, 3 yıllık anlaşıldığı yazılıyor. Bonservis bedeli de 4-5 milyon avro aralığında olunca, çok başarılı bir iş oluyor. Ödeme planının uzunluğu, bonservisi biraz daha düşürelim gibi detaylarda boğulmamak lazım. İş buralarda uzayınca, genelde gerçekleşmiyor.

Joao Pedro'yu tanımayanlar adına, tarz noktasında en doğru tanım, eski Trabzonsporlu Jaja diyelim. 10.5 numaradan 9 numara diyelim onun için. 9.5'dan 10 numaralar da var. Talisca mesela bunun örneği. Joao Pedro ise, 9 ila 10 arasında sıkışan, her 2 pozisyonda da maçlar oynayan bir futbolcu. Jaja ile farkı ise öncelikle disiplin, ön alan mücadelesi ve aidiyeti olur. Cagliari formasını yıllardır giyiyor ve bu takımın kaptanı. Küme düşmüş olmasalar, ayrılmayı da düşünmezdi.

İtalya Milli Takım havuzunun içinde ve 1 kez de bu formayı giydi. O havuzun içinde yer almak da değerli. Çok başarılı istatistikleri de var. Hücumcular arasında, en çok top kazanan futbolcuların başında. Atak sonlandırma noktasında da, Serie A'nın en iyi 3. futbolcusuydu. Cagliari'nin Serie A'da son 3 sezonda attığı gollerin yüzde 44'üne tek başına etki etmiş bir futbolcu. Galatasaray'ın hücumun sorunlarını düşününce, önce buraya kalite katacak.

Atak sonlandırma, bitirememek tarafında sorunlar büyük. Hücum kalitemizin de yeterince yukarıda olmadığını söyleyebilirim. Joao Pedro biraz daha 2. forvet gibi oynayıp, forveti çiftler. Hangi formasyonda oynayacağımızı bilmiyorum da, forvetin arkası ya da en ileri uçta rahatlıkla oynar. Yine de benim beklentim, ağırlıklı olarak 2. forvet gibi oynaması. Çok golcü futbolcu. Bunu da, oynadığı kötü takıma rağmen sağlaması daha değerli. 

16 yorum:

  1. Joao Pedro gelirse oyun planı da çok farklı olacak anlamına geliyor bu. 4-4-1-1 veya 4-2-3-1 gibi dizilişler denenecek sanırım. Eldeki mevcut santraforlardan hangisi ile daha uyumlu oynar sence? Ya da oraya da yeni transferi gelir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Direkt 4-4-2 de olur. Elini çok güçlendiriyor. Mevcutlardan Gomis'le de, Diagne'le de gayet uyumlu oynar.

      Sil
  2. Joao pedro ile 442 oynayamazsin. Yıllardır genoa da oynuyor ve bu süre içerisinde transfer teklifi almadı. Küme dusmeseler sözü sihirli kelime burada. Hala kendisine başka takimlardan transfer teklifi yok ilginç değil mi? Büyük beklentiler olacak bir futbolcu değil. Hatta gelirse niye geldi diyebdiye sorgularım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce bir futbolcuyu ve hangi takımda oynadığını net öğren, sonra yorumlarsın.

      Sil
  3. Orta sahayı dolduramazsak joao Pedro yada başkası da gelse çok farketmez. Şimdiye kadar başka takıma transfer olmamış olması kötü olduğunu göstermez. Ama full paket iş transfer. Kaça alacaz, ne kadar alacak, önünde kim olacak, arkada kim, kanatlar takım oyununa evrilecek mi. Oyun liderliği vs vs. Bazen yeni bir macere yerine olduğun yerde kalmayı tercih eder insan. Brezilya tekniği italyan mucadelesi. Tek başına sirtlamaz takımı. Tüm takımi görmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de benzer düşünüyorum. Fatih Hoca'nin mevcut orta saha oyuncularıyla çözüm bulamadığı sorunlara Okan Buruk'un (ya da başka bir ismin) sihirli degnekle çözüm bulması çok zor. Şayet J. Pedro transferi bitse 1-2 sağlam orta saha oyuncusu almaya imkan kalacak mi belli değil, Kerem belki ki satılmayacak. Marcao da beklenen düzeyde teklif almadı anlaşılan

      Sil
    2. Elbette orta sahayı dolduramazsak, yapacağın diğer hamlelerin bir önemi yok. Bunu her fırsatta yazdığım için, tekrar tekrar dile getirmiyorum :)

      Sil
  4. Şimdiye kadar transfer yapmamış olması kötü fulbolcu olduğunu göstermez. Transfer işi full paket. Önde kim olacak, arkasında. Kanatlar takım oyuncusuna evrilecek mi. Takım oyununa donecekmiyiz. Yoksa herkes Ronaldo mu. Transfer sezonu bittiğinde daha net okunabilir bu transfer. Ama forvet orta saha bağlantısı için iyi bir transfer. Gökhan Ünal da büyük transfer yapamamisti şartlar oluşmadığından. Bu onu kötü bir forvet yapmaz. Tüm takım oluştuğunda ne kadar faydalı olup olmayacağı az çok konuşulabilir. Brezilya tekniği italyan mücadelesi kötü transfer denemez. Anlaşma rakamlarını da görmek lazım değer mi, değmez mi. Daha net fikir oluşur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takımında kalmayı tercih etti, aidiyetli, bayrak adam. Buna saygı duymak lazım.

      Sil
    2. Gökhan yanlış bir örnek oldu bize vermemek için Trabzonspor a satmislardi.

      Sil
  5. 2 yıldır takımın asıl eksiği 6 ve 8 numara.Biz 10 ve 9 numaraya öncelik veriyoruz.Emre akbaba , Cicaldau veya Yunus bu pozisyonda oynar. Cicaldau 2.forvet olarak oynadığında çok etkili olmuştu.Daha sonra geriye çekildi ve düşüş yaşadı. Bu transfere gerek var mı gerçekten? Joao Pedro gelirse, Cicaldau veya Emre Akbaba 'dan biri gidebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelik vermiyoruz, öne fırsat geliyor, onu değerlendiriyoruz.

      Sil
  6. Son gelismelere göre yaptigimiz ilk teklif reddedilmis saniyorum 7 milyon Euro istiyormus kulübü bence rakam yüksek ama gelirse mutlaka is yapar ve Italya gibi zor gol atilan bir lige kiyasla bizde show yapar.

    YanıtlaSil
  7. Emre akbaba geri döndü forvet arkasına bunun dışında yapılabilecek cicaldau da var asıl sorun 6 ve 8 iken hala 9 10 aranıyor olması hayret verici gerçekten. Sağ bek alternatifi yok orta sahada iki yönlü ve defansif orta saha yok takım 9 numaradan geçilmiyor hala aynı mevkiye transfer...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapar yapmasına da, Joao Pedro fark yaratıyor işte. Daha garantili katkı oluyor ve fırsat düşmüşken de değerlendiriyorsun. Öncelik konusu değil bu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir