29 Temmuz 2022 Cuma

Ağustos ayı geldi, etiketli kiralama günlerindeyiz


Eldor Shomurodov, Jordan Veretout, Carles Perez gibi isimler, Roma tarafından İsrail turuna götürülmemiş. Roma, transferde çok aktif bir takım. Birçok iddialı ismi kadroya kattılar. Kampa giderken de, yaprak dökümü başladı. Okan Hoca da, büyük takımlardan "sürpriz" şekilde transfer edilebilecek futbolcuların altını çizmişti. O mevsime girdik artık, Ağustos ayı geldi. Etiketli kiralama günlerindeyiz.

Seri, Lemina, Nzonzi ve Andone'li transfer dönemini hatırlayın. Ya da Beşiktaş'ın Ghezzal'ı aldığı. Bunun birçok örneği var. Transferde artık biraz daha bu isimlere bakılacaktır. Tabii bu futbolcular arasından da "hazır" olanı bulmak zor. Biraz da, futbolcular gözden düştüğü ve şans bulamadıkları için senin gündemine giriyor. Fırsat olduğu kadar, kumar da. Geç kaldık artık. Bir şeylere karar verip, gerekirse risk alınmalı.

Eldor Shomurodov için, transferin ilk günlerinde "öncelik" diyorlardı. Listenin ilk sırasında o vardı. O dönem için zor bir kiralama deniyordu. Bugün adına fırsat olabilir de, artık Seferovic'i aldık. Seferovic'in önüne ya da arkasına almak için lüks bir isme dönüştü. 4-4-2 oynarsın, o zaman başka şeyler konuşulur. Birlikte iyi bir 2'li olurlar. Ön alanda pivot özelliğini gösterecek Seferovic ile, daha çalışkan ve hareketli olacak Shomurodov.

Jordan Veretout'i transfer etmek ise biraz daha sürer. Maliyetli ve iddialı bir futbolcu. Roma'nın yüksek beklentileri olduğu kadar, bunu da karşılayacak takımlar vardır. Ağustos'un son günlerine doğru ya da Avrupa'da transferin bitip, bizde devam ettiği Eylül'ün ilk haftasına kalacak hamle. Bekler misiniz derseniz, beklemeye değer de, işin ucunda geleceği garanti mi? Mükemmel bir profil. Orta sahanın merkezinde, oyunun 2 yönü için harika iş olurdu ve takımın kalitesi büyük oranda artardı. Pas kabiliyeti, tekniği, savunma aksiyonu, çalışkanlığı çok iyi düzeyde.

Carlos Perez ise biraz daha Harit modeli. Saha içi tarafında, oyun tarzı olarak yazıyorum. Hücum adına joker diyelim. Kanatlarda, forvetin arkasında ya da orta sahanın merkezinde oynatabileceğiniz bir isim. Topla dikine çıkışları ve dripling özelliğiyle ön plana çıkar. Harit ile uğraşılacağına, Carlos Perez'in daha iyi bir alternatif olacağını düşünürüm ve bu 3'lü arasında da en olabilecek isim. Kiralama adına fırsat işte. 

2 yorum:

  1. Şimdiye kadar kadroyu tamamlayıp bu dakikadan sonra ufak tefek eklemeleri fırsat transferlerini kollamak gerekiyordu. Fakat şartlar buna izin vermedi. yönetimin geç göreve gelmesi, ekonominin bozuk olmasi, dolar kuru gibi etkenler buna izin vermedi. Umarım transfer bitince kadro oluşturulmuş olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 tamamlanmış olsa, aslında o noktadayız da, 6 olmayınca gerisi bir şey ifade etmiyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir