4 Temmuz 2022 Pazartesi

Bazı yaş haddine bonservis verme de, Gueye için harca


Orta saha transferinin bir an önce gerçekleşmesi gerekiyor. Takımın orta sahası boş olduğundan, şu an bir omurgadan söz edemeyiz. 6 ve 8 numaranın bir an önce takıma katılması, taktik çalışmalara katılması gerekir. Uyumu bir an önce sağlamalı. Birçok isim konuşuyoruz, adı geçen futbolcular da oldukça iddialı. Antalyasporlu Fernando'ya razıyız modundaydım, o da takımında kaldı. Böyle bir hamle yapmadığına göre, çok daha yüksek profilli isimlerle uğraşıyorsun demektir.

Cenk Ergün'ün bir önceki döneminde, Belhanda transferi kamp öncesi gerçekleşse de, Badou Ndiaye ve Fernando gibi transferler Temmuz ayının sonuna kalmıştı. İddialı isimler tabii. Buradan doğru yola çıkıp, uğraşılan isimler yine o tarihte gelir diye düşünmemek lazım. Daha öncesinde bitirmek ve bu futbolcuları hazırlamak gerekiyor. İyi isimlerin transferleri adına mutlaka zaman gerekiyor da, Galatasaray'ın omurgasındaki sorun, bugün ortaya çıkan bir mesele değil.

Gueye, isminin yeniden anılıyor olmasından dolayı mutluyum. William Carvalho, biraz daha farklı bir profil olsa da, o da beni mutlu ediyordu. Erden Timur, para harcanması gereken noktada, paranın harcanacağından söz ediyordu. Orta saha hamlesi adına para harcamak gerekiyor. William Carvalho, fizik olarak çok güçlü, 6 numara için hem iyi bir çapa, hem de iyi bir registaydı. Ağır ve biraz temposuz kalma ihtimali düşündürücüydü. Yine de oyun aklı ve fiziğiyle, alanını iyi kapatır, seviye yükseltirdi.

Gueye ise 32 yaşına rağmen çok daha tempolu bir futbolcu. Messi, Neymar ve Mbappe'li düzende, orta sahanın yükünü çekmek zordur. Gueye'nin muazzam bir temposu var. Defansif aksiyonu oldukça güçlü ve orta sahanın seviyesi oldukça yükseltir. Profil olarak, Galatasaray'a en çok uyacak 6 numaradır. PSG'de bazı sorunlar yaşıyor ve ayrılığına sıcak bakılıyor. Yaşa bakmadan, kalite adına bu hamleyi gerçekleştirmek lazım. Bazı yaş haddine bonservis verme de, Gueye için harca.

10 yorum:

  1. Atiba 39 yaşında bu ligde iş yapıyor.Önemli olan futbolcunun kendine bakması.Gueye tam bizlik dinamo.

    YanıtlaSil
  2. Gueye gelse atlatacagi seviyenin haddi hesabı yok ama yine son senelerdeki huyumuz gereği belli kalite isimlerin peşinden koşup yeterince alternatif belirlemiyor olabilir miyiz? Gueye olursa ne ala, olmazsa aynı profil ama birkaç tik altı kalitede birkaç isim de hazırdır umarım. Yıllardır yapılan hatalar tekrarlanması diye endişelenmemeye çalışıyoruz, malum seçim çok geç yapıldı diye sabır gösteriyoruz, ama şu saatten sonra havuzumuz da daraldı. Birkaç hafta önce tam hazır olmayan ama tekrar çıkışa geçecek isimlere de yonelebilirdik, su an tam hazır oyuncu alabiliriz ancak, üstelik uygun oyuncular birer birer transferlerini yapıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alternatif vardır da, şu an iddialı isimler peşindeyiz. Bitirebilmek gerekiyor.

      Sil
  3. Gueye ve Ndombele yapabilsek müthiş olurdu. Birde sağa Mert. Para zaten her düşük profilli transferde harcanıyor. Alırken, çıkmaya çalışırken kasadan çıkan ile zaten iyi aynı hesabı buluyoruz. Düzgün iki-üç transfer yaparsak seneye daha az harcayabiliriz.

    YanıtlaSil
  4. PSG'den direkt oyuncu almak artık bizim için imkansız nerdeyse. 5 milyon maaştan bahsediliyor. Bu imkansız şu anda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maaş işi belli olmaz. O bana abartı rakam geldi.

      Sil
    2. Falcao geldi bize, vergisi zaten burada daha avantajli, sponsorudur bonusudur istenirse ayarlanir, ben Erden Timur ve Dursun Baskan icin zor bir transfer olarak görmuyorum yeter ki oyuncu gelmek istesin.

      Sil
    3. Parayı verdiğin an her iş gerçekleşiyor :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir