27 Temmuz 2022 Çarşamba

Bir kesim var ki futbolcuyu kötüleme peşinde


Fredrik Midtsjo konusunda algı oyunları başlamış. Bir kesim var ki futbolcuyu kötüleme peşinde. Kimi menajerine takmış, biri "haberi ilk ben veremedim" diye kötülemek için uğraşıyor. Norveç'ten bir takipçim adı altında "görüş" belirtmek ne alaka? Galatasaray, gayet iyi bir orta saha alıyor. Daha önce de gündeme geldiğinde konuşmuştuk. Midtsjo'le de orta saha transferini bitirmiyor, 6 numara arayışı baki. Şu an orta saha için alternatif üretiliyor.

 6 ve 10 aldık, iş biter gibi bir durum yok. Kadro derinliği, hamle yapabilme gücü de oluşturulmaya çalışılıyor. Şimdiden hazır bir futbolcuyu alıp, ligin zorlu ilk haftalarına hazırlık diyorum. 6 numara için, iddialı bir profile yine bakılıyor. Büyük takımların gözden çıkardığı ve sana fırsat olarak düşecek futbolcular var. 6 numara transferi için beklentim artık bu yönde. Midtsjo transferiyle elimizi güçlendireceğiz.

Görev adamı, takım oyuncusu olduğunu söylemiştim. Orta sahanın merkezinde, oldukça çalışkan. 6 - 8 numara bu adam, hatta 8'e daha yakın. Oyunun 2 yönünü oynasa da, işin pas tarafında çok daha etkili. Topla da dikine iyi çıkar, rakip eksiltir. Orta sahada, bu tarz "delici" olabilecek bir profilde futbolcumuz da yoktu. O eksikliğe de alternatif oluşturmuş oluyorsunuz. Bu futbolcunun maksimumu bellidir de, minimum düzeye pek düşmez. İstikrarlı, belli çizgide hareket eder.

Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kaldığı için, fırsat transferi olarak karşımıza çıkıyor. İlk etapta çok büyük isimleri konuştuk da, onlar olmadı, bu niye oluyor diye hareket etmemek lazım. Çok özür diletir çünkü. İyi bir futbolcu alınıyor. Algı oyunlarına zaten gerek yok. Herkes kendi çapında "rövanş" kovalıyor. Bu tarz fiyat / performans işlerini kötülememek lazım. Bilenler zaten anlatıyor. Muhabirlerin çıkıp da, saha içi yorum yapması, bunu da kafalarında oluşturdukları algı üzerinden tasarlamaları yanlış.

21 yorum:

  1. Abi soylediklerinin coguna katiliyorum ama Gedson'u almayip bu adama firsat transferi deyince olaylar biraz celisiyor bence, elbette farkli zamanlar farkli yonetimler ama bu futbolcunun bize seviye atlatacak bir futbolcu oldugunu dusunmuyorum ne tabelasi var ne de kilit acabiliyot ne de cok iyi kesici bence Anadolu Takimi seviyesinde bir transfer olur gerci ona da ihtiyacimiz var ama.
    Berkan icin de burada benzer seyler yazmistim sen de sitem etmistin hatta, umarim yanilirim ve cok basarili olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gedson'un yüzde 50'si 6 milyon ve binbir türlü şartı var. Fark var yani 2 işi arası.

      Berkan Kutlu için de o gün de yanlış yazmışsın, bu futbolcu için de yanlış düşünüyorsun. Hatırlamıyorum sitem edip etmediğimi :( Anonim atılan yorumlarda böyle sıkıntılar olabiliyor.

      Sil
    2. Gedson'un aksine parlatip kar ederek satma imkanin yok yasi itibariyla Midtsjo icin, Gedson'un bonservisinin yarisi daha kiymetli olabilir. Ben etiketinde degilim de atacak sayili kursunumuz varsa Dubois (ki dort dortluk transfer) ve hala sozlesme uzatmadigimiz Yunus disinda ileride bonservis getirebilecek oyuncu kazandirilmali kadroya , 2-3 sezon sonra dunya para harcayip yeniden takim kurmak gerekmesin

      Sil
    3. Aynen demek istedigim buydu Nurika yazmis zaten herkes tarafindan konusulan bonservis eger dogruysa 3.5 milyon Euro sozlesmenin bitmesine 1 yil kalmis MilliTakimina secilemeyen bu fizikte bir oyuncu icin cok büyük paralar, bizim ligimizde ortada basarili olmasi zor bu fizikle, bacak boyu cok kisa ken disi de kisa Cica icin zayif diyenler 1 ay sonra aynisini derler gibime geliyor.

      Sil
    4. Gedson 'da ipler Benfica'da bu arada. Bambaşka bir hikaye ve Gedson giderken, yönetimde Dursun Özbek mi vardı. Gedson'u takılmışsın, hayat devam ediyor. Cumbalı evlerde, yine düşler kuruluyor:)

      Bacak boyu da nasıl bir yorumdur:( Milli Takımının havuzunda, seçilen isim. Algı oyunları bunlar, kusura bakmayın. Ezber yorumlar.

      Sil
    5. Kusura bakacak bir sey yok hocam herkes fikrini soyluyor gayet güzel yorumlar oluyor sahsen bu bloga yorum yazmayi seviyorum seviyeli bilgili insanlarin yorum yaptigi bir platform size de tesekkur ederiz.
      Bacak boyu yorumunu bir futbol sayfasinda gördüm, ilgimi cekti gercekten bir boydan antrenman fotograflarina bakarsaniz bu adam futbolcu denecek bir fizigi yok demek istemisler, benim vurgulamak istedigim Hollanda Ligi'nde otada oynamakla burasi cok farkli burada bu fizikle is yapacagini sanmiyorum, aldiysak da hayirli olsun umarim basarili olur.

      Sil
    6. Ben de teşekkür ederim, yorumlarla katkı sağlıyorsunuz. Ama bacak boyu işini ömrümde ilk kez duydum :(

      Sil
  2. İnsanlar gueye'yi duyunca Midstjo'yu beğenmiyorlar artık. Bakalim gelsin oynasın. Ben de daha net bir daha Garanti bir oyuncu beklerdim ama piyasada oyuncu kalmadı artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben etiket tarafında değil, fayda arıyorum. Hayırlısı olsun diyelim.

      Sil
    2. biz de illa etiket aramıyoruz ama bu oyuncunun fayda verebileceğini mi düşünüyorsun gerçekten ?

      Sil
    3. Düşünüyorum ki yazıyorum. Yazıda okumadın mı? Yine tekrar ettiriyorsun yazdığımı :)

      Sil
  3. Hayırlı olsun.Etiketten ziyade takım oyuncusu gördüğüm kadarıyla. Bu tür oyuncular her takıma gerek.Hemen eleştirmemek gerek. Marcao ilk geldiğinde yerden yere vurulmuştu.Şimdi gitti diye üzülüyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Net bir takım oyuncusu. Bence fayda sağlayacak.

      Sil
  4. Oyuncuyu çok net bilmiyorum. Kuzey disiplini ve profesyonelliği ne güveneceğiz artık. Yıldızdı, atan, kesen, coşandı vs. Geçtim artık işini yapan görev adamı, takıma katkı sağlayan bir orta sahaya da tamamım bu noktada. Hayırlı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstikrarlı da. Takip edince, aranan tarz olduğu da belli oluyor.

      Sil
  5. Bu sene hep tecrübeli oyuncu alıyorlar gençlerin önü kapanıyor inşallah gelmez

    YanıtlaSil
  6. Olumsuz yorum yapan arkadaşları anlamıyorum ya arkadaş takıma orta saha transfer olmuş nicelik olarak eksiğiz ve hepimiz biliyoruz daha nitelikli transferlerde yapılacak. Sonuçta gueye seviyesi 3-4 transfer yapacak durumumuz yok, parayı geçtim ikna edecek takımsal durumunda yok. Biraz sakin olun er yada geç transferler nokta atışı ve doğru isimler ben yönetime güveniyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben alternatif deyince herkes yanlış anladı da, ben nicelik anlamında yazdım. Aranan tarz, oraya ihtiyaç diye.

      Sil
    2. Adanademirin sağ beki Svenssonun 5 gol atıp geldiği ligde orta sahadan 45 maçta gol atamayan adam sözleşme bitimine 10 ay kala 3.5 milyona bize geliyor 380k euro kazandığı Alkmarda bizden 1.7m maaş alacak deniyor olumlu pek bir şey de yok gibi aslinda cogu sey olumsuz.
      Basarili olmasi icin herkesi haksiz cikarmasi lazim isi kolay degil hic, beklentiler yukseltildigi icin kredisi de olmayacak sozlesme sartlari söylendigi gibi olursa elden cikarmak da cok zor olur 1 milyondan cok daha fazla vermemek lazim.

      Sil
    3. Atamamış da, 45 maç sahada nasıl kalmış. Demek ki katkılıymış. Seferovic de Frankfurt'ta sezonda 3 gol atıyordu ama her maç 11'di. Çok alakasız, ezber yorumlar bunlar :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir