30 Temmuz 2022 Cumartesi

Bu tarz isimler transfer yapamadıkça, senin adına ihtimal artıyor


Bu tarz isimler transfer yapamadıkça, senin adına ihtimal artıyor. Fiyatların düşmeye başladığı, kiralık ihtimallerinin de ağırlıklı olarak konuşulduğu günlerdeyiz. William Carvalho adına ilk etapta çok büyük rakamlar konuşulurken, şu an rakamları biraz daha düşecek. Lyon'a transferi gündemdeydi, o konuda da hala ses yok. Sözleşmesinde son yılına girerken, olabilecek en garanti kontratı istiyor. Onun da yolu Türkiye'ye gelmesi gibi.

Carvalho'yla alakalı eksik noktalar var elbette. Ağır bir isim olduğu doğru. Ağır oluşu, temposuz olduğu anlamına gelmez de, yaş 30 ve her geçen zaman biraz daha ağırlaşacak. Çok da çalışkan olduğunu söyleyemeyiz. "Çapa" rolü biçenler var da, bence "regista". Özellikle de 4-3-3 gibi düzenlerde, derin oyun kurucu diyeyim. Savunma aksiyonu da güçlü, iyi kesici, alanını müthiş kapatır, net bir takım oyuncusudur ve fizik olarak çok güçlü.

Türkiye Ligi'nde savunma yapmak büyük maharetler istemiyor. Oyuna aklını kattığın an zaten fark oluşturuyorsun. Carvalho'da da bu fazlasıyla var. Düşen temposu, hızı gibi sorunlar benim de aklımı bulandırıyor. Yıllar geçtikçe de bu sıkıntılar daha net şekilde ortaya çıkabilir. İyi pasördür, teknik düzeyi yüksektir. Ağır desek de, hücuma verdiği katkılarda da ciddi iş çıkarır. Yürüme temposunda rakip geçtiği çok var.

Nzonzi de benzer isimdi ve onu tutturamadık. Çünkü yanlış bir yapı vardı. Çok hareketsiz bir takımdı o. Nzonzi de doğal olarak sırıttı. Bu takım ise daha çalışkan ve hareketli. Tabii orta sahadaki yapıyı da görmek gerekiyor. Sergio Oliveira ile uyumları iyi olur da, 3. isim önlerine mi yoksa aralarına mı gelecek? Nereye gelirse gelsin, temposu yüksek, topla dripling özelliği olan ve dikine çıkabilecek isim olmalı.

19 yorum:

  1. Bence çok yanlış profil. Geçen gün Orhan Uluca Midtsjo değerlendirdiği videosunun tam 30. dakikasında benim çok uzun zamandır inandığım bir konuya değinmiş. Orta alanda illa öyle bir kesici lazım inanışıyla ilgili, o benden daha iyi ifade etmiş haliyle. Herkese tavsiye ederim.
    Ben Carvolho kesinlikle istemiyorum. Alanı çok iyi kapatacağına inanmıyorum. Hep söyleniyor, Okan Buruk topa sahip olup rakip sahada oynamak istiyor diye. O zaman Carvalho için o söz konusu alan oldukça geniş olacak. Orası da olası top kayıplarında zaten rakibe hızlı geçiş alanı olacak. Carvalho nasıl kapatacak o geniş alanı? Hızlı değil, önde her yere basacak kadar dinamik değil. Ha geçen sene UEL deplasman maçlarında yaptığımız gibi geride durdugumuz şekilde durursak stoperlerin önünü kapatır ama, o işi geçen sene Taylan Berkan'la da yaptık. Zaten istenen oyun tarzı o değil.
    Kısaca şöyle söyleyeyim, Carvalho - Oliveira - Akbaba gibi bir orta alan yaparsak yine Konya, Alanya gibi maçları sinir ola ola izleriz, neden oyunun kontrolü takipte diye.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kismen katiliyorum kacirdigin bir nokta var Taylan ve Berkan'in pozisyon bilgisi ve yeteneksizliginden yenilen goller ve kaybedilen maclari unutuyorsun zira Erzurumspor veya Alanya'dan gelmiyor Carvalho.
      Trabzon macinda mesela Taylan'in yedirdigi golü asla yedirmez tam askine o tarz maclari sana kazandirir ama yavasligi konusunda sana katiliyorken Taylan ve Berkan ile ayni seyi yapiyorduk yorumu cok yanlis yorum.

      Sil
    2. Aksine, sen topa sahip olma oyunu oynarsan, Carvalho top tekniği ve pas kalitesi sayesinde sana daha yararlı olacak. Bence pas ve teknik tarafı, savunmacılığının önünde. Bu adam çapa değil, regista. Nedense bu özelliği çok hafife alınıyor.

      Sil
  2. Okan hoca takımı önde oynatacak bir oyun planı kurguluyor gerçi bunu hangi oyuncuların hangi özelliklerine bakarak yapıyor hala anlamış değilim. Her neyse eğer böyle oynayacaksa takım carvalho nun ağırlığı nedeniyle çok kontra golü yeriz eğer alınırsa. Daha atletik koşan bozan bir 6 numara lazım bize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldırıyor işte. Oliveira bunu oynar, Evander diyorlar, bunu oynar. Midtsjö zaten bunu oynar.

      Sil
  3. Yahu kardeşim illaki yaşlı oyuncu almak şartmı beka beka gibi genç bir oyuncuya yatırım yapmak varken

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Takıldın Beka Beka'ya da, adamı Galatasaray harici izledin mi mesela :( Adamın gideceği bonservisi görüyor musun ya da. Nereye yapıyorsun o yatırımı. 50 tane ihtiyacın daha var.

      Sil
  4. Okan hocanın +35 kadroları oldu. O kadrolarda tek dinamizm istediği pozisyon 6 numaraydı. Ondan bu oyuncu gelse bile başarı zor. Bakabilirsiniz Rize’de Akhisar’da Başakşehir de hep aynı kurgu ile oynamış bir hoca. Bu takımın el frenine ihtiyacı yok. Takımı sürükleyecek oyunculara ihtiyacı var. Takım kötü çok kötü durumda değil. Ama ligin gerisinde bir ortasaha kurgusu var. Buna rağmen aksiyon alamıyoruz. Herkes görüyor aynı şeyi söylüyor. Yönetim beceriksiz ve tecrübesiz. Tabi ki de fırsat transferleri değerlendirilir. Sergio, Dubois güzel fırsat transferi oldular. Ama bir yönetim misyon ve vizyon odaklı olmalıdır. Geçen sene vizyona kapılıp giden Burak Elmas bu sene de Yanlış misyon peşinde koşan Dursun Özbek. Marcao satıldı para yok deme şansı da yok. Boş cüzdan salladın hadi iyi ama o cüzdanı dolduracak kaynak da yaratın. Ne bekliyoruz bu kadar geride kalmamız çok üzücü. Asırlık Çınar Galatasaray bu değil. Yada Galatasaray başındakiler nerede olduğunun farkında değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam nasıl oluyor da hem takım çok kötü olmayıp hem de ligin gerisinde bir orta saha kurgumuz olabiliyor? Orta sahada var olabildigin kadar varsın bu ligde. Bizim ise orta sahamız hiç yok gibi. Bir tek segio ile olacak gibi de değil. Yanına yazacağın hangi adamla tamamlayacaksin. Sonuç olarak takım o kadar kötü değil ondan çok daha kötü çünkü. Transfer edilen edildi sana da böyle teklif alamayan döküntüler kaldı. Şimdiye kadar transferin çoktan bitmiş olması gerekiyordu.

      Sil
    2. Okan Hoca, Başakşehir'de kadroyu sıfırlamadı. Zaten iyi bir yapı vardı, ufak dokunuşlar üstüne geldi. Hemen başarı hedeflendiğinden de, bu tarz bir kadro kurdular. Sonraki sezon da CL oldu. Doğaldı yani.

      Sil
  5. Portekiz Milli takımında izledim o seviyede cidden çok yavaş kalıyordu. Önde oynamak isteyen bir takım bu tarz bir oyuncuyu orta sahasinda kaldıramaz.
    Saidou gibi orta sahayi tamamen bırakıp hücuma gidebileceğin bir oyuncu da değil. İlk bakışta bir Yaya Toure efekti bekliyorsun kendisinden ama alakası olmadığını izledikce anlıyorsun

    YanıtlaSil
  6. alakasız ama dün ts bi 8 no, iki de 10 no ile maça başladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maci izlerken hala Hamsik gibi bir oyuncumuz yok olacaga da benzemiyor dedim ben de, adam cok iyi gercekten bu yasta bile cok cok iyi bu lige göre, müthis profesyonel, kim aldiysa helal olsun, bizle haberi ciksa yasli diyenler utansin.

      Sil
    2. Alakasız değil bence. Hamzaoğlu da mesela Selçuk İnan / Hamit Altıntop merkezi ile haftalarda oynadı. Hatırlayın, Melo sakattı o dönem. Oynanır, oynanmaz değil.

      Sil
    3. A seviye oyuncu varsa oynarsin Taylan ile oynanmaz Hamsik ile oynanir, aradaki fark o zaten 2 senedir bagiriyoruz birak Hamsik ayarini Oliviera harici A sinif kimse gelmedi ortaya.

      Sil
    4. Midtsjö de çok kaliteli iş oldu.

      Sil
  7. Carvalho alınabilecek bize en uymayan 6 numara. Ha Taylan ve Berkan la oynamissin ha Carvalho ile. Sadece mevkiye transfer yaptık demek için getirmek istiyorlar. Pozisyon bilgisi üst düzey olabilir ama bu yavaşlıkla çok kötü durumlara düşürür bizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç alakası yok. Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu tarafındaki sorun, savunma değil, top sendeyken. Carvalho ise pas ve teknik tarafıyla müthiş seviyede.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir