30 Temmuz 2022 Cumartesi

Değeri bir anda dip yapacakken, Galatasaray hayat öpücüğü oldu


Pulgar için Galatasaray, iyi bir rehabilitasyon oldu. İsmen olmasa da, zamanlama itibarıyla kötü iş oldu. Galatasaray'ın o Ocak ayında, mümkün olan en hazır isimleri alması gerekiyordu. Günü kurtarmak diyerek, Gomis'in çözdüğü kritik Göztepe / Rizespor maçları var mesela. Normalde o da istediğimiz durumda değil deriz de, amaç günü kurtarmaksa, o günü kurtarmış. Pulgar'ın ise iyi maçları, sezonun son bölümündeydi.

Bize gelirken, bu kadar kötü durumda olduğunu bilmiyordum. Kalitesini bildiğim için, iyi transfer demiştim. Fizik olarak 0 halde geldi. Bu yüzden de en kritik süreçte yedekti. Oynadığı maçlarda da görüntüsü kötüydü. Kırılma maçlarında, Barcelona karşısında oynamayacaksa ne anladım bu işten? Biz niye 6 numara transferi yaptık? Sezonun son bölümüne doğru fizik olarak toparladı ve iyi iş çıkardı. Bunun da sana bir faydası yoktu.

Torrent'in birçok saçma hareketi arasında, en saçma hareketi buydu. Lig bitmiş, hedef yok. 13. bitirdin zaten. 10. bitirmenin bir anlamı olmayacak. Yeni sezonda takımda yer almayacak, sözleşmesi biten ya da kiralık isimlerle neden devam ediyorsun. Genç oynatmazsın, yeni sezonda rotasyonda yer alabilir düşüncesiyle yeni hiçbir ismi görmezsin. Pulgar'la devam ediyorsun. Fiorentina ve Flamengo sana teşekkürlerini sunacak.

2.5 milyon avro bonservisle, Flamengo'ya transfer oldu. Galatasaray'a gelirken, yüksek olduğu için eklenmeyen opsiyon da 8-10 milyon avro arasındaydı. Değeri bir anda dip yapacakken, Galatasaray hayat öpücüğü oldu. Fenerbahçe'ye transfer olan Arao'nun yerine aldılar. Pulgar, toparlayabilirse, 6 numara için net isim. Serie A kalitesini biliyoruz ve yaşı da geçmiş değil. Garip bir futbolcuydu, çok anlayamadık.

8 yorum:

  1. Doğru düzgün oynasa burayı ciddiye alsa aradığımız 6 numara Pulgar'di. Ama burayı hiç ciddiye almadı bence.

    YanıtlaSil
  2. Gecen seneki durum bize cok zarar verdi 13. Olmak teknik adam degisimi, yönetimin basiretsizligi derken futbolcular da motivasyonunu kaybetti, bazi maclarda kalitesini gösterdi ama.kafasi burada degildi katiliyorum.
    Bir de Torrent'in kariyerinde uzun sure teknik adamlik yok diyorduk ya Okan Hoca'nin hazir adam lazim demesi bile aradaki tecrube farkini gosteriyor, Okan Hoca Pulgari almazdi mesela.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam da o zaman hazır oyuncuya ihtiyacın vardı. Yaz dönemine benzemiyordu çünkü.

      Sil
  3. güney amerikalı + dövmeli + dmc.. ama kuzu gibi adam. bizden uzak olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi isimler de sayabilirim :)

      Sil
    2. ben de onu diyorum. en içi geçmişi bize denk geldi.

      Sil
    3. Biz bir Vidal bı Gary Medel efekti bekliyorduk kendisinden di mi :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir