20 Temmuz 2022 Çarşamba

Diagne'nin Karagümrük'te başarılı olacağına inanmaktan öte, bunu biliyorum


Diagne'nin Karagümrük'te başarılı olacağına inanmaktan öte, bunu biliyorum. Genellikle 15 gol yazılıyor da, 20 golü de aşabilir. Bu beni şaşırtmaz. Kasımpaşa dönemi performansının bir benzerini mutlaka izleriz. Bu noktalarda iş biraz oyun sistemine bakacak. Pirlo, Karagümrük'e ne katacak göreceğiz. Pesic, onlar adına önemli bir kozdu. Onun yerine Diagne geliyor ki, olabilecek en iyi hamle belki de. Şu an Diagne ile alakalı olan sıkıntı, sakatlık etkisini atlatmasında.

Hazırlık maçları ve idmanlarda gördüğüm kadarıyla, yürümeye pek de hali yoktu. İdmanlar en çok onu zorladı. Hazırlık maçlarında kısa süreler alsa da, kendisini hiç gösteremedi. Kolay bir sakatlık değildi tabii, yarım sezon forma giymedi. Toparlanması mutlaka zaman alacaktır. Buradaki avantaj şu, Diagne'nin kendisine iyi baktığını biliyoruz. Fizik olarak kendisini korumasını biliyor. Çabuk toparlayacaktır.

Galatasaray'ın Diagne'yle yola devam etmemesi ise doğal. Daha önce de söyledim, geçmişi konuşmanın, bugüne bir faydası yok. Şu kadar paraya geldi, böyle oldu, şunlar yaşandı gibi konuları zaten konuştuk. Geçmişi de sık sık yargılıyoruz. Ben bu sezona bakıyorum. Diagne'yi toparlamak ciddi bir zaman alacaktı. Mevcut rotasyon içinde de, 1. forvet olması zaten imkansız. Alternatif olarak dahi ilk sıralarda yer alamayacaktı.

Haliyle de ayrılık yaşamaktan daha doğal bir şey yok. Karşılıklı fesih ne karşılığında yaşandı bilmiyorum da, ne kazansan kar diye bakacaksın. Yıllık ücreti çok yüksekti. Bunun yarısından çıkmak dahi kazanç. Rotasyonunda yer almayacak, çok fazla şans bulamayacak bir forvet. Okan Hoca, forvetlere dokunmayı seviyor. Diagne de aslında tarz olarak ona uyacak bir isim ama kazanmak için zaman yok işte. 

Forvet rotasyonunun bütünüyle sıfırlanması gerekiyor. Mostafa Mohamed de gidecek mesela. Kiralık da olsa, yolları ayırmak doğru olacak. Kazanılabilir diye umut etsem de, olmayacak. Ruh haliyle ben gideyim diyor. Burada devam etse, piyasa yapıp, yükselemeyecek. O da rotasyonun derinliklerinde kaybolacak. En azından gideceği yerde parlayabilir ve opsiyonuyla bonservis geliri getirir. İmkan olsa, Gomis'ten dahi çıkarım.

6 yorum:

  1. Bakalım ne olacak. Allah bilir.

    YanıtlaSil
  2. kasımpaşa'da devam etse ya da gs düzenli oynatsa şimdiye 100'ler kulübüne girmişti. karagümrük'te kral olursa şaşırmasın kimse.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada kral olması da, Galatasaray'ın başarısızlığı olmaz. Kalsa şöyle olurdu, böyle olurdu denilmemeli.

      Sil
  3. Çağlar Ali Doğan21 Temmuz, 2022 17:02

    Bizimle olmadı bir türlü. Kalsa Okan hoca yükseltemezdi bence. Misal Seferovic'inde yükselmeye ihtiyacı var ancak onun için Galatasaray yeni bir macera, Diagne içinse defalarca deneyip başarılı olamadığı bir macera. Yolu açık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne işi kopmuştu artık, ayrılık en kaçınılmaz sondu.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir