15 Temmuz 2022 Cuma

Fredrik Midtsjö & Galatasaray, alabileceğin görev adamları da var


Orta saha hattı için etiketli, iddialı isimleri kovalıyoruz. En azından medyaya yansıyanlar onlar. B planı var mı bilmiyorum. Belki de farklı bir formül vardır. Çıkan son haberlere bakınca, orta sahaya transferi düşünülen futbolcu sayısında artış var. 6 ve 10 numara hamlesi düşünülüyorken, üstüne bir 8 numara hamlesi daha gelebilir. İlla etiketli isimler alacaksın diye bir şey yok. Lider oyuncular lazım da, çok kaliteli, yine tecrübesi bir seviyede, görev adamları da var.

Fredrik Midtsjö da böyle bir futbolcu. 28 yaşında, AZ forması giymekte ve istikrarıyla ön planda. Geçtiğimiz sezon toplamda 41 maça çıktı ve 6 asisti var. Futbolcunun sözleşmesinin bitmesine 1 yıl var ve bu da onu "fırsat" kıvamına getiriyor. Çok yüksek bonservis düşüncesi ya da yıllık ücreti olacağını da sanmıyorum. Bu tarz görev adamlarına da ihtiyaç var. Ne alacağınızı bilirsiniz, istikrarlarıyla ön plana çıkarlar.

Orta sahanın merkezinde çok çalışkan, tam bir takım oyuncusu. İşin hücum tarafında daha ön planda. Pas ve teknik düzeyi iyi seviyede, topla dikine iyi çıkan, rakip eksilten bir orta saha. Galatasaray orta sahasında da, bu tarz bir isme ihtiyaç var. Orta sahanın merkezinde, ısrarla dikine oynayabilecek kimse yok. Bir tek Hamza Akman işte. Okan Hoca da bunu söyledi. Orta sahanın merkezinde topla çıkacak, rakip eksiltecek ve dripling özelliği olan birine de ihtiyaç var.

Bu tarz transferlere karşı çıkmam. Fiyat / performans hamlelerine de ihtiyaç olacak. Tüm isimler etiketli olsun diye düşünmek, bazen zaman kaybettiriyor. Uğraşı büyük çünkü. Zaman harcıyorsun ve gün sonunda gerçekleşip gerçekleşmeyeceği de bilinmiyor. İşin maliyeti de diğer boyut. Etiketli, iddialı isimler alalım elbette de, herkesi böyle geçmeyelim. Ya da x pozisyon illa böyle olacak diye de kurgulamaya gerek yok.

18 yorum:

  1. Kuzeyli görev adamı orta sahaya hayır demek çok kolay değil. Fırsat varsa transfer edilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de edilmeli ama edilmeyecek gibi duruyor.

      Sil
  2. Gözləntini elə yuxarı çəkdilər ki, artıq Gueyye Ndombele falandan sonra bu cür transferlər xəyal qırıqlığı olur
    Ancaq bu cür transferlərdən həm indi həm sonra da qazanmaq ehtimalımız var
    Bir də bir ehtimal Barcelona Umtitini
    Kadro dışı buraxıb səhv etmirəmsə kampa gedəcək kadroya almayıb
    Bir ehtimal ola bilər mi ?
    Düşüşdə olan bir futbolçu ancaq adı var sanı var səviyyəsi bəlli yaşı da normal üstəlik o da sol stoper
    Nə düşünürsən abi ?:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olamaz o ihtimal, maliyet çok yüksek çünkü. Galatasaray ana stoper değil, alternatif stoper alır.

      Sil
  3. Orta saha rotasyonu o kadar verimsizken rutin 6-7 oynayan bir oyuncu bile fark eder

    YanıtlaSil
  4. Bu tarz kuzeyli, son kulübüyle 40+ maça çıkmış futbolcu görünce aklıma direk Tobias Linderoth geliyor. Ne umutlar bağlamıştık, iyide başlamış ama sonra futbol dışı bir sakatlık+hastalıkla geçmişti bizdeki kariyeri. Aklıma geldi üzüldüm tekrar.

    YanıtlaSil
  5. Ben bize ilac olabilecegini dusunmuyorum orta alana direnc katar ama esas büyük problem olan yaraticilik isiyle alakasi yok.
    Izledigimiz hazirlik maclari ve gecen seneki maclari hatirlarsak bize kilit açan adam lazim Joao gibi ve onu da kaptirdik zaten benzer ortalamasi olan oyuncular daha da pahali.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Joao Pedro, forvet gibi. Bambaşka isim. Bu transfer, hücum düşünülerek gelmiyor ki.

      Sil
    2. Abi simdi orta sahaya 6 numara ve forvet arkasi alacaksak sadece bu oyuncu ikisi icin de yetersiz zira beklentiler cok yukseltildi yok 3. bir isim daha olacaksa o zaman haklisin zira Berkan'dan her türlü önde bir futbolcu ama ben Oliviera'dan sonra bir 6 ve forvet arkasi gibi bir isim daha alarak orta saha transferini kapatacagimizi dusunuyorum.

      Sil
    3. Ben etikete değil, alacağım katkıya bakarım.

      Sil
    4. Katiliyorum o dedigine ama gecen sene o kadar kötü bir kadro kurulmuş ki o orta sahadan kimseyi şu an oynatamiyorsun ve bizde eksik olan kisimlari dolduracak bir oyuncu gibi gelmedi bana zira oynadigi lig nispeten kolay bir lig bir Ispanya ya da italya degil yani ne de cok iyi kesici benim icime sinmedi sahsi fikrim elbette zira yönetim FLM olmuyorsa daha iyisi olacagi icindir yuksek profil oyuncularla ilgileniyoruz diyordu su an geldigimiz noktada yine söyledikleriyle celisiyorlar.
      Bu oyuncularla Besiktas, Trabzon hatta Fener'e rakip olmamiz cok cok zor, mucizeler olmasi lazim.

      Sil
    5. Kadro kötü değil, eksik kuruldu. Lider oyuncular gerekiyor.

      Sil
  6. Almayız şöhretli bitik adam alırız yerine Concecaio tarzı biri gelir

    YanıtlaSil
  7. Az önce Ugur Karakullukcu'nun canli yayininda sordular bu oyuncuyu benim de katildigim sekilde bize Sergio'ya uygun 6 (Diawara olurmus onun tercihi) ve Yunus ile Kerem'i oynatacak skora katkisi da olan 10 numara lazim dedi bu adamin uygun oldugunu dusunmuyormus kendisi ben de katiliyorum bu yoruma.
    Burak Bey aslinda siz de Youtube kanali dusunebilirsiniz bence katilim olur, ben katilirim mesela :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel düşüncen için :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir