13 Temmuz 2022 Çarşamba

Galatasaray 0-1 MOL Fehervar, orta sahan kadar yoksun


Görüntü kötü. Değişimi de, orta sahaya bakıyor. Galatasaray'da oynanan 2 hazırlık maçını da, orta saha üzerinden konuşuyoruz. Geçen sezon olduğu gibi. Daha derli toplu bir görüntü beklerken, hiç iyi değildik. Berkan Kutlu'nun sürekli top kaybettiği, Cicaldau'nun ortalıkta olmadığı bir orta saha. Orta sahada topu ileri taşıyacak, tutacak, pas yapacak kimse yok. Emre Akbaba bitiren futbolcu, kuran değil. Forvetin de problem, bitiremiyor ve oyun içi katkısı yok. Doğaldı bu görüntü.

Yunus Akgün'ün bireysel çabasına bakan bir hücum. Geçen yıl da, Kerem Aktürkoğlu'na bakıyordu. Yunus Akgün'ün farkı, oynatan oyuncu olması. İlk yarıda Mostafa Mohamed'e 2, 2. yarıda da Gomis'e 1 al da at asisti vardı. Ortaya aklı koyan, şapkadan tavşan çıkaran isim. Bitiremiyorsun da. Orta sahada üretimin yok, top sende değil, organizasyondan doğal olarak uzaksın. Çünkü kaliteli ayak sayın çok az. Değişimin transfer olmadan olmayacağını görüyoruz.

2. yarıda ise, Hamza Akman'ın orta sahaya dahil olması biraz daha hareketlilik getirdi de, yetmiyor. Gomis de, Mostafa Mohamed'e göre biraz daha fazla çabaladı. 2. yarıya baskılı ve iyi girildi. Pozisyon da var ama Galatasaray çok çabuk dağılıyor ve keskin düşüyor. İlk yarının, ilk 15 dakikasında da pres sonrası kapılan toplarla etkili olundu. Topu kullanabilecek ayaklar yok da, en azından pres iyiydi. Sonrasında o iş de bırakıldı.

2. yarıda bir ara öyle çözüldük ki, Nelsson / Abdülkerim Bardakcı arasına atılan her top pozisyon oldu. 1-0 kaybedilen maç, 3-0 da bitebilirdi. Galatasaray'a oranla daha net pozisyonları var ve o pozisyonların hepsi, Galatasaray'ın bireysel hataları sonucunda geliyor. Orta sahada top kaybı, dönüşü kontra atak. İş dönüp dolaşıyor ve orta sahaya bakıyor. Sertliğin yok, topu tutamıyor ve taşıyamıyorsun. Sergio Oliveira da tek başına yetmeyecek ama en azından topun değerini biraz daha bileceksin.

Kerem Aktürkoğlu'nun da ilk yarıda kaçırdıkları var. Kaçırdıkça, daha kötü oynamaya başladı ve sahadaki varlığı bir anda kayboldu. Hücumdaki iş sadece Yunus Akgün'e baktı. Yunus Akgün'ün şu görüntüsü, kötü maçtaki tek umutla bakabildiğimiz nokta. Orta sahada kaliteyi, hücumda da alternatif sayısını arttırmamız gerekiyor. Emre Kılınç ve Oğulcan Çağlayan'larla da hücumdaki verimliliği yükseltemiyorsun.

12 yorum:

  1. Yıllardır 6 ve 8 problemi biliniyor.Sergio 8 'e geldi diyiyoruz , 6 için hala kimse yok. Maalesef iyi transfer olmaz ise bu sene de hüsran.Ortasaha takımın herşeyidir. Acil 1 veya 2 ortasa transferi gerek.

    YanıtlaSil
  2. Takımın zamana ve takviyeye ihtiyacı var acil olarak 6 numara mümkünse diawara

    YanıtlaSil
  3. Mostafa ile olmayacagini diger baslikta yazmistim umarim Okan Hocanin soyledikleri dogrudur ve bir an önce bir ileri uc transferi de yapilir.

    YanıtlaSil
  4. sergio geldi. joao mario ve carvalho ikisi birden gelmeli. adeta portekiz milli takımı orta sahası ile anca düzeliriz.

    YanıtlaSil
  5. takımın en önemli eksiklikleri bilinmesine rağmen hala neden transfer yapılmadığını anlayamıyorum. bu saatten sonra sezona iyi başlama ihtimalimiz de kalmadı. ne zaman bu orta sahalar gelecekler, ne zaman takıma alışacaklar. Berkan, taylan, aytaç, ömer, cicaldau ile Ali Samiyen'e çıkarsan daha ilk maçtan takımı kaybedersin. hocayı bitirirsin. GS taraftarını iyi tanımak lazım. Bizim bu denli kalitesizliğe, çapsızlığa, saçmalığa tahammülümüz yoktur. yıllardır transferde yapılan hatalar, iş bilmezlikler, çarçur edilen kaynaklarla elimizde son derece kalitesiz ve çöp bir takım oldu. Sağ bek, stoper, kanat hatta golcü bile alma ama 3 tane baba orta saha al yine takım çağ atlar. Belki gene şampiyon olamaz ama geçen yılki sünepelik yaşanmaz.
    Geçen yıl 30 milyon euro para harcandı karşılığı resmen 0. Yazıyla da sıfır. Kalite transferi yapmak zorundayız. Gerekirse Kerem'i de satalım ama kalite transferi yapalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaliteli transfere öncelikle teknik direktörden başlanır. Okan buruk la falan olacak işler değil bunlar. Bu sene de düşme potasında olmamak için öncelikle iyi bir teknik direktör bulmak gerekiyordu. Okan buruk resmen zorla kendini transfer ettirdi. Keza bankalar birligi anlaşmasında ödemesiz zamanlarda bitti. Bu sene sadece lig var ve bu senede Avrupa ya gidemezsek maddi açıdan felaket vir duruma düşeceğiz yeniden. Hazırlık maçlarında izlediğimiz takımla ilgili ise söylenecek laf bulamıyorum. Sahada oynanan oyunda hiç bir gelişme yok. Takımın yine bir planı yok kaos içinde gol bulmaya çalışıyor. Kişisel becerilere bakıyor yine. Bu maçta 2. Yarida 10 oyuncu değişti ama hiç bir değişiklik oyuna herhangi bir katkı sağlayamadı. Zor vir sezon bekliyor bizi.

      Sil
    2. İhtimal niye kalmasın. Eleştiri ve yer yer yangın doğal da, bence yine de biraz beklemek lazım. Eksikler bellidir. Eleştirilecek olan, neden bu kadar iddialı ve etiketli isimler peşinden gittiğimiz. Daha katkı verecek isimleri de almak makuldü.

      Sil
    3. Okan Buruk ile olmayacak işler bunlar falan da gördüğüm en yanlış yorumlardan biri.. Bu etiketçilik bizi bitiren..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir