31 Temmuz 2022 Pazar

Galatasaray 2-1 Fiorentina, Seferovic etkisi


Seferovic'in etkisi. Etrafını büyütüyor bu adam. Ona yakın oynayacak hücumcuların kazancı büyük. Emre Akbaba ve Kerem Aktürkoğlu, Seferovic'e yaklaştıklarında golü buldular. Galatasaray da gerek topa sahip olup, gerekse geçiş oyunlarında, Seferovic'i odak alarak hücum etmeyi başardı. Özellikle ilk yarı bu anlamda keyif verdi. Seferovic'le birlikte opsiyon sağlıyorsun. Rakip baskıya geldiğinde uzun vuruyor, Seferovic'in indirdiği toplarla boş alanları dolduruyorsun.

Dubois'in sakatlığına kadar, iyi oynuyorduk. Çalışılmış, organize diyeceğimiz hücumlar izledik. Bunu da hem topa sahip, hem de geçiş oyunlarında yapabilmek değerli. Sonrasında Fiorentina'nın baskı kurduğu bir dönem olsa da, 2-0'ı da Seferovic etkisiyle yakaladık. Rakip üstüne geldiğinde, baskıyı yediğinde de sinmeyip, var olabiliyorsun. Bunu değerli görüyorum. Her şartta gol opsiyonunu yakalamak lazım.

Takımın mücadelesi, özellikle ön alandaki presi değerliydi. Ön alanda kapılan toplarla da girilen pozisyonlar oldu. Emre Akbaba, Seferovic, Kerem Aktürkoğlu 3'lüsü iyi maç çıkardı. Yunus Akgün biraz devreye girememiş olsa da, onun da geçen maçları iyiydi. Orta sahada, özellikle hücum için aradığım katkıyı bulamadım. Berkan Kutlu, rakibi bozma noktasında tamam da, Sergio Oliveira işin içine hiç giremedi gibi.

Galatasaray'daki sorun 2. yarıda, oyuncu değişiklikleri sonrası. Kalite bir anda düştü. Maalesef alternatifler açısından da iyi değiliz. Ön alanda Gomis, Emre Kılınç, Oğulcan Çağlayan'ı yazdığınız an, hücumu tamamen kaybetmiş oluyorsunuz. Barış Alper Yılmaz, tek başına çabalamaya çalıştı. Hücumu kaybedince de, rakip üstüne gelmeye başladı, golü buldu, pozisyonları da vardı. Hücumu kaybedince, savunma da düşmüş oluyor.

Omar, beni korkutuyor. İyi niyetinden şüphem olmasa da, görüş açısı çok düşmüş. Zamanlama hataları yapıyor. Hücum katkısı yok, savunmada zaafları artmaya başladı. Dubois'le değişince takım biraz sarsıldı, 2. yarıda oyuncu değişiklikleri gelince de iyice düşmüş olduk. Galatasaray'da transfer devam etmeli ve kulübe için de kalite sorunu çözülmeli. Forvet ve kanat gibi hamlelere de ihtiyaç olacak. Bazı ayrılıklar kaçınılmaz.

Her yazı sonrası;
Blog'daki tanıtımlara da 1 tık atalım.
Desteğinizi bekliyorum :)

16 yorum:

  1. Seferovic için net forvet değil demiştim öncelikle bunun için özür diliyorum. Akabinde eklemek istiyorum ki. Takımda toplu şişir seferovic indirsin baskıya önde başla işi harika işliyor. Lakin gomis girdiğinde aynı yapıda devam etmek yanlıştı. Yada alternatif bir oyun yok mu diye düşündüm. Ama en büyük transfer Emre Akbaba gibi duruyor. Umarım iyi bir sezon geçirir milli takımın da ihtiyacı var kendisine. Ortasaha konusuna değinmeyeceğim sanki oradan beddua almış gibiyiz. Berkan’ın araya pasları gayet hoş oldu deniyor artık boş koşu yapmak yerine pas özelliği de eklerse kendine o dinamizm önemli. Bu maçta bir iki kez ileriyi denedi hızlı kanatlarımız var bu çok değerli. Seferoviç marke edilmesi çok zor bir oyuncu bu sebeple rakip takımlar kendisine extra önlem alacaktır. Bu sayede kanatlar ve 10 numara performansı ciddi yükselecektir. Gerçekten tekrar özür diliyorum. Seferoviç başka bir seviye. Pivot santrfor gibi başlayıp biranda komple forvete dönüşebiliyor. Bunu oyun içerisinde yapması çok değerli. Kenardan ortadan her yerden gitmeye çalışıyor. Mustafa Mohammad kendisi ile bir yıl geçirmesini isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özürlük bir şey yok. Seferovic'in tarzı, senin ihtiyacın, ligin dinamikleri. Bunları birleştirsen yeterdi.

      Sil
  2. Ister pas oyunu oyna ister topu sisir ister kontra ile cik Seferovic isin icine giriyor, mukemmel oyuncu buyuk tecrube gercekten.
    Emre Akbaba cok iyiydi kendine guveni gelmis yaptigi vurus da kolay degildi, Berkan, Taylan gibi oyuncularin bunlari kacirdigini defalarca gördük.
    Omar'i önceki macta da yazmistim, Suleyman Rodop da söyledi cok seviyoruz ama duygusal bakarsak Galatasaray kaybedecek misyonu bitti bu takimda.
    Son olarak Luyindama olur bence bu sene hem guclu hem de cabuk takimda kalmali diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada odağı bulunca, hücumu işletmek zor olmuyor.

      Sil
  3. Geriden daha rahat çıkma ve uzun top konusunda artık yerli kaleciye dönmemiz de gerekiyor sanırım. Mustera bu konuda kendini hiç geliştiremedi....

    YanıtlaSil
  4. bizim pek bilgili taraftara kalsa asla alınmaması gereken biriydi seferovic :) carvalho da aynısı olacak. umarım gelir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carvalho için de Hürriyet Güçer muamelesi var. Adam 70 kez Portekiz Milli olmuş. İnanamıyorum :) Tarzı eleştirilir, beğenmeyen olur da, futbolculuğuna, kalitesine de laf söylenmez.

      Sil
  5. Bu kadar pozitif bir etki yapması inanılmaz gerçekten Seferovic'in. 10 numara gibi paslar verip pozisyona soktu hücumculari. Emre Akbaba da yeni transfer etkisi yapıyor. İlerde iş belli oranda çözülmüş gibi artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kaliteli hamleydi, en başından bu yana yazdım.

      Sil
  6. maçı izleyemedim ama istatistiklere bakarak konuşuyorum sadece %63 Fiorentina %37 Galatasaray. Maç boyu 19 şut onlar 7 şut sadece biz. Rakip ceza sahasında 33 defa topla buluşmuşlar biz 14. Bu istatistikler genelde bizim Anadolu kulüplerine karşı oynadığımızda olurdu. Sanki topu rakibe vermişiz ve oyun anlayışı anlamında değişmeler var. Biz yıllardır Fatih hocamdan 2-3-5 gibi hep hücum düşünen, topun bizde olmasına alışık olduğumuz zamanlara alışığız. Tamam futbol değişiyor ama inşallah büyük takım anlayışından vazgeçmez Okan hoca.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maçı izlemeden istatistik üzerinden yorum yapmak o kadar saçma ki. 63'teki oyun değişikliklerine kadar bütün istatistikler dengeliydi.

      Sil
    2. Şu kadar büyük fark 63'ten sonra mı yaşandı yani? 12 şutu 27 dakikalık bölümde mi çektiler veya 33'e 14 olan ceza sahasında topla buluşmadaki fark yine sadece 27 dakikalık bölümde mi oldu? elbette maçı izlemeden konuşmak olmuyor, ben sadece istatistiğe bakarak maçı yorumladım. izleyenler genel olarak bunun sebeplerini yazabilir tabi. As kadromuz ne kadar kuvvetliyse kulübemizin de o kadar zaafiyet içinde olduğu açık. Malum maç 90 dakika. Lige hazır Antalya ile başlıyoruz. Bu sene lig geçen seneye göre daha zorlu bence. Konya ve Antalya gibi Anadolu kulüpleri kadroları genel olarak koruyup daha da kuvvetlendirdi. 3 büyüklere girmiyorum ama şampiyon kadro çok hazır giriyor yeni sezona. Geçen senelerde lige favori başlayan bir cimbom olurdu. Artık esamesi okunmuyor ne yazık ki.

      Sil
    3. Topla oynama oranı, bir takımın iyi oynayıp oynamadığını tayin etmez. O takımın oyun tarzıyla alakalı bir şey. 63'ten sonra şut sayılarında dediğin gibi fark oldu. Galatasaray o ara 3-0'ı da bulurdu, pozisyonları var. Kalite çok düştü değişiklikler sonrası. Gayet iyi oynadık dün. Özellikle ilk yarısıyla.

      Sil
  7. Bu Seferovici altyapıdaki bütün oyuncular dikkatli izlemeli
    Keşke Ali Yavuz takımda kalsaydı 1 sene ciddi ciddi izleseydi, Eren Aydın kalsın bu sene Seferovici iyice bi izlesin beraber maç oynasınlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlesinler ayrı da, oyun tarzları, fizikleri benzer değil ki.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir