1 Temmuz 2022 Cuma

Galatasaray'ın beklentisi ile, Sevilla'nın verdiği rakamlar farklı


Marcao'nun Galatasaray'da devam edeceğine inanmıyorum. Sevilla'ya transferi bir şekilde gerçekleşecek. Bu transfer kimin menfaatine olacak, açıklamayı gördüğümüzde öğreneceğiz. Galatasaray'ın beklentisi ile, Sevilla'nın verdiği rakamlar farklı. Sevilla bu işe 8+2 milyon avro ile yaklaşırken, Galatasaray'ın beklentisi en az 15 milyon avro. Benim kendimi alıştırdığım rakam ise 12+2 ya da 12+3 milyon avro. Bana sorarsanız da, 15 milyon avro'nun altındaki her rakam düşük olacak.

Galatasaray da anlamsız şekilde elini zayıflatıyor. Marcao, Milli Takım'da forma giymeyen bir futbolcu. Haliyle de ilk günden takımla birlikte olması ve idmanlara çıkması lazımdı. Transferi söz konusu olan herkese ekstra izin verilmiş de, Marcao süreci sancılı. Haliyle de, elini güçlü kılman lazım. Marcao'nun idmanlarda olması lazımdı. Ancak bu şekilde tok satıcı görünürsün. Marcao, bu transfer adına baskı yapıyor mu bilmiyorum da, Sevilla ile anlaşmış bile.

Bazı handikaplar var. Marcao'nun ülkesinin Milli Takım'ında forma giymiyor olması, Türkiye Ligi'nin cazibe durumu gibi. Çok çılgın rakamlar beklemiyordum da, en kötü ihtimalle 15 milyon avro'yu görmen gerekiyor. Avrupa'da kendisini kanıtladı sonuçta, çok iyi maçlar çıkardı. Biraz da o sayede bu transferin gerçekleşme durumu oluştu. Marcao ile geçen sezonun başında sözleşme uzatmak doğru hareketti. Elimizin güçlü durduğu tek taraf burası.

Marcao'yu da anlıyorum. 26 yaşında ve bu yıl transfer oldu oldu. Yoksa futbolu bizde tamamlayacak. Piyasasının en zirve olacağı dönemde. Yaş ilerleyecek, bu da ona handikap olacak. Galatasaray için de öyle. Alabileceği en iyi bonservisi ancak bu dönem alabilir. Mümkün olan en kısa zamanda bu işi bitirmek lazım. Sevilla'dan Banega'yı isterken, Fernando'yu da kaptırmış bir takımız. Bu dönem yöneticiler farklı olsa da, Sevilla'nın futbol aksiyonunu da Monchi yönetiyor.

12 yorum:

  1. sevilla tarafı marcao yerine oyuncu aldığımızı bile biliyor. tabi yüksek fiyat vermezler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alırsın, o sorun olmaz. Yerine birini alman, aksine iyi iştir. Açıkta kalmadın işte. Marcao gitti, sonrası planlı değilse daha kötü.

      Sil
    2. Ayrica aldigimiz adam yerli bizi cok da baglayiciligi yok yabanci stoper almis olsak haklisin.

      Sil
    3. O açıdan iyi iş çıkardık.

      Sil
  2. Bana 15 bile düşük geliyor. Sol ayaklı, oyun kurmayı bilen, Avrupa Ligi'nde oldukça iyi performans göstermiş bir stoperden bahsediyoruz. Ne oyuncular 20-25'lere gittiler. Brezilya milli takımına seçilse, iki iyi maç çıkarsa A seviye bir takıma geçiş bile yapabilir. Her daim gelişime açık bir futbolcu oldu Marcao. Bence tok satıcı rolü oynamayı bırakıp doğrudan tok satıcı olmalıyız. Sevilla istiyorsa verecek 20 milyon euro + sonraki satıştan pay.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da geliyor ama yapacak bir şey yok. Ülke futbolunun değeri bu. Ayrıca yüksek döviz kuru var. Yabancı da bunu görüyor, haliyle önerdiği rakamı düşürüyor. TL karşılığı büyük çünkü.

      Sil
    2. Zenit ve Sevilla'dan baska talip olmamasi da dusundurucu zira Sevilla ile guzel anilarimiz yok bize göre cok daha profesyonel yönetilen bir kulüp pazarlikta her türlü önde basliyorlar.

      Sil
    3. Biraz da etiketsizlik kurbanı diyelim.

      Sil
  3. 15'e çıkmayacak 12-13 dolaylarında bitecek sanırım. Üstünü bonuslarla tamamlayabiliriz

    YanıtlaSil
  4. Fenerbahçe kadroya giremeyen adamları 4-5 milyona satıyor biz ise en değerli oyuncumuzun 15 e vermiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vermiyoruz değil, veremiyoruz. Fenerbahçe o rakamlara satıyor da, doğru bu o rakamlar acaba merak ediyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir