25 Temmuz 2022 Pazartesi

Grillitsch de değil artık, Galatasaray'ın 6 numara ihtiyacı bambaşka


Grillitsch de değil artık. Galatasaray'ın 6 numara ihtiyacı bambaşka. Biz işin biraz daha "pas ve oyun aklı" noktasındaydık da, orta sahadaki atletizm ve sertlik eksikliği daha büyük. Gelecek olan 6 numaranın, Sergio Oliveira ile olan uyumu yüksek olmalı. Sergio Oliveira'nın Kasımpaşa ile oynanan hazırlık maçında hücum desteği iyiydi. Sık sık hücuma çıkıp, rakip ceza sahası çevresinde pozisyon alıyor. O hücuma destek olurken, arkasını süpürebilmek gerekiyor.

Atak sonlanmaması ya da ön alanda kaptırılan toplar problem. Orta sahada büyük boşluk oluyor ve sertlik gösteremiyoruz. Berkan Kutlu'yu 6 numara gibi kullanmaya çalışsak da, 4-2-3-1 içinde 6 numara oynayabilmesi imkansız. Kasımpaşa karşısında da iyi bir maç çıkarmadı. Bu maç da, 6 numara profilini bize çizdi. Pas özelliği ön planda olup bir isimdense, tempo ve atletizmi yukarı çıkaracak bir 6 numara gerekiyor.

Tarz olarak yazıyorum. Lemina ya da Galatasaray'a ilk transfer olduğu dönemdeki Badou Ndiaye tarzında bir 6 gerekiyor. Tempoyu yükseltecek, orta sahayı süpürecek, topla da çıkabilecek bir isim. Bu da değerli mesela. Geriden oyun kurmaya çalışırken, baskı yediğimiz an zorlanıyoruz. O baskıyı uzun pasla kırabilsen de, top sende kalmalı. Orta sahada, topla dripling özelliği olacak bir 6 numara çok iş görürdü. Bu sayede orta sahanın önüne kendini hızlıca atabilirdin.

Grillitsch'in top kullanımı üst düzey, kesiciliği de iyi seviyede ama oradaki tempoyu ya da atletizmi arttıramayacak. Sergio Oliveira ile olacak uyumları kafamda soru işareti oldu. William Carvalho desek, sertliği ve top kullanımı ile orayı dolduracak ama onda da hız sorunu var. Tempolu, topla çıkabilen, dripling özelliği olan bir 6 gerekiyor. Lemina'nın geri dönüşüne de bu anlamda sıcağım diyebilirim. Daha iyisi mutlaka vardır. Onu da futbolu yönetenler bilsin.

14 yorum:

  1. Peki bu ihtiyaçları diawara giderebilirmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karşılamaz. 2 yıldır futboldan uzak. Hazır oyuncu lazım.

      Sil
  2. 1 6 2 8 lə işimizi görə bilərik deyə düşünürəm
    Arxada pas özəlliyi kəsiciliyi olan 6
    Önündə bir yüksək dinamik bir 8 dikinə topla çıxa bilən və 1 də Sergio Oliveira
    Fernando Ndiaye Belhanda tərzi deyək

    YanıtlaSil
  3. Her şeyi geçtim daha almadan bu kadar sıkıntı yaşadık Grillitsch'in menajeriyle (babası). 3 gün sonra iyi oynasa maaşına zam vesaire diye çıkacak babası, Grillitsch'in performansı düşecek falan. Hiç bu risklere girmeye gerek yok. Yanılmıyorsam sözlü olarak Gomis'e maaş zammı sözü veren Dursun Özbek'ti, şimdi aynı sözleri Grillitsch'e de verirse yine benzer sorunları yaşarız. Bize aidiyeti yüksek oyuncu lazım. Hani diyorlar ya bu sene oyuncu transferinde karakterede çok önem veriyoruz diye, bu transferde de aynı dikkati göstersinler.

    YanıtlaSil
  4. artık söylemekten dilimize tüy bitti. ilk yapılması gereken transfer neden bu kadar gecikti? bence bir değil 2 tane orta saha lazım. taylan veya berkandan alternatif bile olmaz bu takıma acı gerçek. Geçen sene yapılan tüm transferle onlara harcanan 30 milyon euro hakikaten büyük bir israf. Dünkü Nelson'un hali neydi öyle? Bir tane bile alınan oyunculardan banko 11 oyuncusu çıkmaz mı?
    Yani bu kadroyu adam etmek için gerçekten çok oyuncu lazım. ama hiç olmazsa banko bir 6 almak zorundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gecikiyor her dönem, artık o konuyu yorumlamayı bıraktım. Ertesi sezonlkarda da aynısı olacak çünkü.

      Sil
  5. Florian Grillitsch, Evander, Harit, Arnautovic, Ali Akman, Onur Bulut hepsi gelsin, hepsi ihtiyacımız. Bence Okan Buruk dün biraz trip yaptı Grillitsch'e, orta yol bulunacaktır. Harit'i de, Evander'i de bu sartlarda kaçırmamak gerekir. Arnautovic le hem Sefer'in arkasını doldururuz hem de ikisini birlikte oynatabiliriz. Türk rotasyonunu zenginleştirmek için Ali Akman'ın gelmesini çok isterim ama doğru zamanda gelmesi daha önemli, onun kararını Ayhan ve teknik ekip verebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Trip değildi de, direkt hazır ismin gelmesi değerli duruyor. Fikstür sert.

      Sil
  6. Grillish’te gelebilir, oliveria nın şu anki durumuna bakıp lemina tarzı 6 lazım demek yanlış olur çünkü oliveria daha %40 seviyesinde form tutunca merak etmeyin gerekli defansif aksiyonu gösterir. Grillish en büyük kanatan yaramız defanstan topla çıkma ve extra olarak başarılı ters uzun paslarda uzman bir oyuncu asıl puzzle tamamlayan parça 10 numaranın koşan yetenekli az top kaybeden 8 vari birisi olması işte o zaman grillish-temposunu kazanmış oliveria ve bahsettiğim koşan az top kaybeden 10 numara tamamlayıcı olur. Lemina dk maç oranına baktım internetten ve 90 dk sürekliliği yine az sakatlık yazmıyor ama neden hep erken çıktı bilemiyorum malesef sürekli 90 dk için güven vermiyor o paraya sakatlık konusında garanti yatırıma ayırmalıyız seferoviçi 4 kez muayene eden ga leminayı heralde 20 kez falan eder 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarz demek yanlış değil, aranan tarz bu çünkü. Oliveira'nın hücum meziyetini daha iyi kullanmak, yanındaki ismin arkasını süpürmesinden ve tempodan geçyor.

      Sil
  7. Midtsjö'ye bir geri dönüş var sanırım. Şu an için en uygun fiyat ihtimali bu oyuncuda olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da 8 için alternatif olarak görüyorum ben. Sanki üstüne de biri alınacak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir