17 Temmuz 2022 Pazar

Hakkının yendiği, onun da çok rahat hareket ettiği zamanlar oldu


Geldiği para onu bağlamaz. Diagne, benim için bu bonservisi verin demedi. O an, gelecek sezon bu parayı çıkartırız diye düşünüldü ve ffp adına, Ozan Kabak / Garry Rodrigues gibi isimlerden gelen bonservisi kullanmak istediler. Sattığın kadar al olduğu için, gelecek yaz döneminde 0'dan başlıyordun. Ocak ayı bir de, yana yakıla forvet arıyorsun. Diagne öncesi birçok isme gidilse de, sonuç alınamadı. Son anda, eldeki isim gelsin denilerek transfer edildi.

Transferi doğruydu, yanlıştı diye de konuşmak istemiyorum. Olan oldu biraz da. Dünün, bugün için bir faydası yok. Diagne, Galatasaray'a ne verdi, ne vermedi bunu konuşalım. Hakkının yendiği, onun da çok rahat hareket ettiği zamanlar var. Yine de gamsız değildi. Galatasaray forması altında, vurdumduymaz oynadı, mücadele etmedi diyeceğimiz maç yoktur. Elinden geleni yaptı, katkısı da çok olmuştur.

Geldiği dönemdeki şampiyonluğu hatırlayın. Feghouli ve Belhanda gibi hücumcular, Diagne'nin onlara açtığı alanın altını çizer. O sezon da çok kritik golleri var. Sonra gitti, geldi, yine gitti. Ne zaman git desen gitti, gel desen geldi. Geldiği dönem de, şans bulduğu maçlarda elinden geleni yaptı. Golleri, imza maçları var. Bazısı, Rizespor maçları haricinde sahnede yoktu diyor da, bu hak yemek işte. Geldiği rakam kaynaklı, uçan beklentiler.

Şu an gidişi ise doğal. Galatasaray'da şansı yok artık. İdmanları, hazırlık maçlarını izledik. Son sakatlığının etkisi büyük. Toparlaması ciddi zaman alacaktı. Kimse şu tabloda çıkıp da bonservis vermez. Yüksek bir yıllık ücreti de var. Bunun yarısından çıkmak dahi kazanç, ben böyle bakıyorum. Galatasaray'ın forvet rotasyonunu değiştirmesi gerekir derken, değişmesi gereken ilk isim belki de Diagne'ydi. Hakkım helaldir, katkısı olmuştur. Kendisini iyi hatırlarım.

15 yorum:

  1. Bence ilk degismesi gereken Mostafa idi, her yazida belirtiyorum yine belirteyim Mostafa para ederken satilmasi lazim.
    Dunku maci izlediyseniz kale önünden neredeyse taca gidiyordu vurdugu top, bitiricilik diye bir sey yok Berkan'i koy Mostafa kadar oynar ilerde maksat press yapmaksa.
    Diagne'ye gelince kendisini severim bence iyi forvet gonderilmesi dogru mu degil mi onu zaman gosterecek ama Diagne alacagimiz forvetten cok gol atar bu sene, onu da izleyip görürüz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son haberlere göre Mostafa kiralik gidiyormus, umarim dogrudur.

      Sil
    2. O da değişiyor zaten. İsteksizdi, girmek istiyordu. İyi oldu.

      Sil
  2. ilk sezon şampiyonluk yolunda attığı kritik goller var ve şampiyonlar ligine giderken verilen o paralar karşılık buluyor zaten. ayrıca o sezon oyun içi katkısı da çok iyiydi. sayesinde feghouli ve onyekuru cirit atıyordu.

    YanıtlaSil
  3. Yolu açık olsun, Rize'li oyuncuları döve döve son dakikada attırdığı gol ile hatırlayacağım her daim. Ligdeki tek amacı Galatasaray düşmanlığı olan Rize'yi paramparça etmişti aslan parçası. Umarım Karagümrük'te de Galatasaray düşmanlarını ezmeye devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptığı iyi işler var, bunlar da unutulmayacaktır.

      Sil
  4. Diagnenin Galatasaray kariyer özeti anderlecht ile zorunlu satın alma ile anlaşıp giderken yolda karar değiştirip club brugge ile anlaşması ve Galatasaray'ın para kazanamamasıdır bence :)

    YanıtlaSil
  5. Mohammed nın önünde görüp, daha çok inanıyordum. Marsilya maçında ki etkisini Mohammed den beklemem mesela.
    Karagümrük te , yeni gelecek forvetimizden fazla gol atarsa şaşırtmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atabilir, beni de şaşırtmaz. Ama orada atar, burada değil.

      Sil
  6. bu forma senin hadi aslanım demedik bir kere bile. hep öteledik hep dışarı atmaya çalıştık. başka forvetlere paraları saçtık. 4.5 sezonda en az 80 lig golü atardı parasını da kimse konuşmazdı. karagümrük'te 15 atar rahat.

    YanıtlaSil
  7. Bir oyuncu nasıl değersizlestirilir hep birlikte gördük. Tamam o bonservisin oyuncusu olmayabilir fakat Galatasaray'ın yaptığı muamele kadar da kötü bir futbolcu kesinlikle değildi

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir