17 Temmuz 2022 Pazar

Harit'le alakalı olumsuzken, şu an biraz daha olumluyum


Harit, Galatasaray forması altında izleyeceğimiz en yetenekli futbolculardan biri olur. Yeteneğinden kimsenin kuşkusu olmaz. Topla meziyeti üst düzeyde olup, finali olmayan bir futbolcu. Diğer sıkıntı da sorunlu yapısı. Harit'e güvenip yola çıkmak çok tehlikeli olsa da, bu tarz karakterlerin genelde müthiş bir aidiyet duygusu ön plana çıkardığı da görülebiliyor. Galatasaray'da bu tarz birçok isim kazanıldı. O iş de taraftarla olan ilişkisine ve daha çok Okan Hoca'ya bakıyor.

Joao Pedro ve Harit bambaşka 2 tarz. Joao Pedro, 2. forvet gibiydi ve gol etkisiyle ön plandaydı. Harit ise 10, 8 ve kanatlarda oynayabiliyor. Çok hareketli, topla ilişkisi üst düzeyde ve kreatif bir futbolcu. Tabela etkisi ise en büyük sıkıntısı. Gol / asist sayısı düşük kalıyor. Bu da söylediğim final sorunu işte. Henüz 25 yaşında tabii. Gelişim gösterip, aşama kaydetmemesi adına sebep yok. Galatasaray'da büyüyebilir.

Sigma Olomouc'la oynanan maçın 2. yarısını hatırlayın. Kerem Aktürkoğlu forvetin arkasına geçtiğinde, Yunus Akgün ile olan uyumu üst seviyeye çıktı. Yetenekli ve benzer tarzlı futbolcuları bir arada kullanmanın yolu ortaya çıkıyor, Harit, denkleme girdiğinde, Kerem Aktürkoğlu ve Yunus Akgün ile bu uyumu gösterebilir. Benzer tarzları var ve 3 isim de hareketli. Ayrıca sık sık maç içi pozisyon değiştirme imkanı da doğuyor.

Ayrıca Galatasaray orta sahasının en büyük sorunlarından biri, topla kat edecek, dripling özelliği olan bir futbolcu. Harit'te de bu özellik üst düzey. Hamza Akman, oyuna girdiğinde bu özelliği ile ön plana çıkıyor. Harit'le de bu eksikliği gidermiş oluyorsunuz. Finalini geliştirip, tabela etkisini arttırabilirsek iyi transfer olacak. Bir de sorunlu yapısı işte. O da taraftar ve hocanın dokunuşuna bakar. Harit'le alakalı daha olumsuzken, şu an biraz daha pozitif düşünüyorum.

6 yorum:

  1. harit mi evander mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bambaşka 2 adam. Evander tabelaya daha yakın, Harit ise orta sahada aranan özelliklerin çoğuna sahip.

      Sil
  2. Belhanda sırf tabela yapamadığı için linç edildi bu takımda. Bal yapmayan arı, asistin asistini yaptı falan filan derken yerler, bağ mağ kuramaz bu adam taraftarla. Zaten maliyeti düşük olmayacaktır. Kumar oynamaya gerek yok, daha garanti bir isme yönelmek lazım diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O yönde sorun yaşayabilir ama tabela yapacağına da inanıyorum. Marsilya performansı bu anlamda fena değil.

      Sil
  3. Florian Grillitsch, Sergi Oliveira, Amin Harit; İnsan hayal ederken utanır abartıyor muyum diye:)) Harit - Yunus - Kerem- Seferovic ile skor sorunu çekmeyiz diye düşünüyorum. Dikine oynayan, rakip kaleye hızlı giden, 19-20 ikinci yarısında 8 hafta boyunca izlediğimiz iyi oyunun belki daha üstünü vaat eden bir kadro kuruluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamleler ile birlikte o kötü hava dağıldı :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir