22 Temmuz 2022 Cuma

João Moutinho & Galatasaray, eminim ki ihtiyaçları son gün gidermeyi deneriz


Saatler ilerliyor. Transfer dönemi Aralık ayının son günü bitse, eminim ki en önemli ihtiyaçları o gün gidermeyi deneriz. Transfer dönemi ilerledikçe, iş biraz daha "menajer önerilerine" doğru geliyor. Moutinho'nun da önerildiği yazılıyor. Yaşına bakmadan, çok sevdiğim bir futbolcu aslında. Öyle bir gündem oluşturuldu ve "o bitti, bu bitti" diye servis edildi ki, şu an kim konuşulsa isyan modu açık. Bu modun açılmasından daha doğal da bir şey yok.

Yana yakıla orta saha ihtiyacın varken, Sergio Oliveira sonrası ses çıkaramadın. Kampa yetişmedi, görünen o ki 2. kampa da yetişemeyecek. Lig başlıyor, ne ara teknik, taktik çalışacaksın? Futbolcunun hazır olmayanını da alırsan, bir de onu hazırlama süreci olacak. Zorlu bir fikstürle başlıyorsun. Olası kötü başlangıcın sonrası adına faturası acı olur. Taraftar zaten tepkili ve o işin sonu alınmaz. Bir an önce hamle yapmaya ihtiyaç var.

Moutinho'ya gelirsek, 35 yaşına bakmıyorum bile. Geçtiğimiz sezon 39 maçı var ve maçların hemen hemen hepsinde 90 dakika sahadaydı. Premier Lig temposundan bahsediyoruz. Bunu da yeni değil, sürekli yapıyor. İstikrarı ve sürekliliği üzerine söylenecek tek kelime yok. Yaşı gereği elbette hızı düşmüş olabilir de, oyun aklı, tekniği, pas yeteneği ve savunma katkısı üst düzey. Tam bir takım oyuncusu, çok da büyük bir lider.

Biglia'nın da bu yaşlarda neler yaptığını biliyoruz. Premier Lig'de, 35 yaşında temposunu kaybetmemiş bir futbolcu, Türkiye Ligi'nde neler yapar düşünün. Sakatlık dahi yaşamıyor, muazzam bir istikrar. Oyun aklını çok beğenirim. Orta sahanın merkezinde tam bir organizatör. Bu yaşta, çok da çalışkan. Tek sorun hız olur ki, onu da aklıyla fazlasıyla kapatıyor. Bir de tabelası düştü ama çok kısır bir takımda oynadığını söylemek lazım.

Oyunun merkezi, Oliveira / Moutinho diye oluşturulmaz tabii. Bu 2'li arkasına mutlaka bir 6 numara alınmalı. Moutinho'nun üstünden savunma yükünü alıp, Oliveira için de hücum özgürlüğü vermek gerekir. Orta sahayı böyle tutunca, işin sertlik dozu düşmüş olur. Ne planlandığını bilmediğim için, yorum yapmak da kolay olmuyor. Gerçi kimi konuşsak boş. İlgilenilse dahi, transferin gerçekleşeceğinin garantisi var mı?

10 yorum:

  1. Bu adam premier lig temposunda hiç sırıtmadan oynadı bir sezon boyunca. Türkiye'ye birkaç gömlek fazla gelir. Olursa çok büyük iş olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşı kaynaklı ön yargı kuran var da, istatistiklere baksınlar :)

      Sil
  2. Transfer gerceklesse dahi orta sahanin gole katkisi düsük kalacaktir bence daha gole dönük birisi olmali, bize garanti 10+ gol etkisi yapacak birisi lazim yoksa da Akbaba oynasin ne yapalim görünüse göre bu sene Fener ve Trabzon arasinda gececek bu orta saha ile isimiz zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapıya bakıyor her şey. Ben böyle düşünüyorum.

      Sil
    2. Sizin dusuncelerinizi merak ettigimiz icin katiliyoruz bloga hocam zaten haklisiniz ama Bakasetas etkisi olan takim farkli oluyor senin orta sahan pas yapiyor sadece adam Taylan hata yapinca sut atip gol yapiyor, bizim ligimizin gercegi bu net bitirici adam lazim.
      Sneijder, Hagi, Alex olsun demiyorum bu sartlarda o tip oyuncu zaten bulamayiz ama bu amacla birilerine bakmak gerekiyor, cok gol atip kilit acacak, rakiplerin cekindigi birisi olacak su an kadromuzda öyle birisi yok Moutinho da böyle birisi degil.
      Gidip Kaan Ayhan, yedek stoper kovalayacagimiza skorwr 10 numarayi bitirmemiz lazim, Nelsson Marcao tandemiyle 30 puan fark yemisiz Kaan Ayhan mi kurtaracak bizi.

      Sil
    3. O tarz bir 10 almayalım demiyorum ki. Moutinho başka bir adam :) Grillitsch ile kıyaslarsın onu.

      Sil
  3. joao mario'da ısrar etmeliyiz.

    YanıtlaSil
  4. Bence motinho yerine bir pirlo ile görüşsek de futbola dönmeye ikna etsek olmaz mı? Çok yaş farkı da yok aralarında.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir